Oy Karl Fazer Ab

Perustamisvuosi: 1891.

Konsernin liikevaihto (2015): 1 576,1 M€.

Liikevaihto (Suomi): 859 M€.

Henkilöstö: 14 709.

Tunnetuimpia brändejä: Pihlaja (1895), Kiss Kiss (1897), Mignon (1896), Fazerin Sininen (1922), Fazer Alku Puurot (2014).

 

 

Content image

Jo Karl Fazer sen tiesi

Jaa:

Fazerin toiminnan ytimessä on aina ollut vastuullisuus. 125-vuotista taivaltaan juhliva yritys avasi lokakuussa 2016 uuden huippumodernin vierailukeskuksen, joka kunnioittaa kotimaista osaamista ja ympäristöä. Energiaratkaisuna on Gasumin tuottama biokaasu, joka syntyy Fazerin tehtaan sivuvirroista.

Fazer on ottanut vastaan vierailijoita jo 60 vuoden ajan, mutta juhlavuoden kunniaksi vierailukonsepti haluttiin päivittää vastaamaan paremmin nykypäivän tarpeita. Konsernin pääkonttorin ja Vantaan tuotantolaitosten yhteyteen Vantaan Fazerilaan nousi lokakuussa moderni vierailukeskus, Fazer Experience, joka on auki myös iltaisin ja viikonloppuisin.

 – Meillä käy vuosittain 50 000 vierailijaa ja se, että Fazerilla halutaan vierailla on meille arvokas asia. Uuden keskuksen myötä tavoitteenamme on tarjota inspiroiva, opetuksellinen ja iloinen vierailukokemus. Pyrimme tavoittamaan jatkossa 100 000, jopa 150 000 kävijää vuosittain, kertoo vierailukeskuksen johtaja Anu Kokko.

Kotimainen biokaasu sopii arvoihin

Fazer on perheyritys, jolle vihreät arvot ja raaka-aineiden kotimaisuus ovat avainasemassa. Siksi myös vierailukeskus on rakennettu kestävän kehityksen arvot huomioiden ja mahdollisuuksien mukaan kotimaisista materiaaleista. Suunnittelusta ovat vastanneet suomalaiset huippunimet.

Kotimaisuus oli tärkeä kriteeri myös vierailukeskuksen energiaratkaisua valittaessa. Gasumin tuottama, sataprosenttisesti uusiutuva ja kotimainen biokaasu on Fazerille luonteva ratkaisu ja sopii vierailukeskuksen konseptiin.

– Haluamme olla edelläkävijöitä ja testata uusia tapoja toimia. Vierailukeskusta lämmittävän biokaasun lisäksi meillä on keskuksen edessä kaksi sähköautopaikkaa ja saneerauksen yhteydessä vanhojen rakennusten katoille ollaan rakentamassa valoenergiaratkaisuja. Askel kerrallaan, summaa Kokko.

Jätteet omaksi energiaksi

Fazerille tärkeää on suhde ympäröivään luontoon, kunnioitus raaka-aineita kohtaan sekä vastuullisuus, hyvinvointi ja terveellisyys. Näihin arvoihin perustuu myös vierailukeskukseen valittu energiaratkaisu. Fazer ja Gasum ovat tehneet yhteistyötä tosin jo pitkään, sillä Fazerin uunit lämpiävät kaasulla.

Yrityksen perustaja Karl Fazer oli luonnon ystävä ja vastuullisuusajattelu on ollut mukana alusta pitäen, vaikka siitä ei tuota termiä vielä 125 vuotta sitten käytettykään.

– Tärkeimmät ympäristöasiamme liittyvät energiankäyttöön ja jätteisiin, sillä niistä suurimmat ympäristövaikutuksemme syntyvät, kertoo Fazerin yritysvastuujohtaja Nina Elomaa.

Fazerilla ei mielellään puhuta jätteestä vaan materiaalin sivuvirroista, sillä mitään ei heitetä hukkaan.

– Osa ruokajätteestä poltetaan, osasta tehdään bioetanolia ja osa käytetään tarvitsemamme biokaasun tuotantoon, Elomaa luettelee.

Kaikki vierailukeskuksen lämmittämiseen vuositasolla käytettävä energia, 500 MWh, saadaan oman tehtaan sivuvirroista. Tällaisen energiamäärän tuottamiseen tarvitaan 300 tonnia jätettä. Biokaasua käytetään myös Alku Puuron valmistuksessa.

– Niin paljon biokaasuksi hyödynnettävää materiaalia meiltä ei kuitenkaan synny, että voisimme kaiken konsernin käyttämän kaasun korvata sillä, Elomaa toteaa.


Haluatko vähentää yrityksesi päästöjä? Biokaasu on ainoa teollisuuden prosessikäyttöön soveltuva biopolttoaine. Lue lisää ja kysy tarjousta!

Content image

Uusiutuvan energian edelläkävijät

Asiakkaamme ovat edelläkävijöinä Suomessa valinneet käyttöönsä uusiutuvan kotimaisen energian, biokaasun. Vastuullisesta energiavalinnasta yritykset voivat viestiä hyödyntämällä Gasumin biokaasumerkkiä.