Kouvolan Lakritsi Oy

Suomalainen makeisvalmistaja, jonka tehdas sijaitsee Kouvolan Tornionmäessä.

Perutettu: vuonna 1906.

Liikevaihto: noin 3 miljoonaa (2015).

Toimitusjohtaja: Timo Nisula.

Kouvolan Lakritsi: uusia innovaatioita hyvällä omalla tunnolla

Jaa:

Kouvolan Lakritsin historia on monivaiheinen. Yritys toimi alkujaan Viipurissa ja valmisti limonadia. Lakritsia on tehty yli 70 vuotta, nykyisellä reseptillä vuodesta 1960. Kouvolan Lakritsi on maailman ainoa valmistaja, jossa lakritsipiiput tehdään yhä käsin. Tänä vuonna niitä syntyy miljoona kappaletta.

Lakritsitehtailija Timo Nisula haluaa tehdä Kouvolasta maailman lakritsipääkaupungin. Ja keino siihen on tehdä kaikkein parasta lakritsia ja kehittää ennennäkemättömiä lakritsituotteita. Kouvolassa on kehitelty muun muassa habanerochililakritsi, merisuolalakritsi ja pehmeä, gluteeniton lakumakeinen.

”Lakumakeinen sulaa suuhun kuin suklaa, joten siitä saa kokonaisvaltaisen makuelämyksen. Pektiini ja lakritsi hylkivät toisiaan, siksi kukaan ei ole aiemmin tehnyt vastaavaa”, Nisula sanoo.

”Lakritsi ei ole mikään nallekarkki. Siitä joko pitää tai ei.” 

Helpoin tapa vaikuttaa ympäristöön

Kouvolalainen lakritsi syntyy 1200 litran keittimessä, jossa melassi, siirappi, sokeri, jauhot ja lakritsiuute muhivat kolme tuntia. Kun massa on valmista, se muovataan kiekoiksi, piipuiksi ja makeisiksi, jotka siirretään yöksi uuniin kuivumaan. Lakritsi on tuoreena ruskeaa, mutta muuttuu noin viikossa mustaksi.

Kouvolan Lakritsin keitin ja uunit lämpiävät Gasumin suomalaisella biokaasulla, kuten koko rakennuskin.

”Vaihdoimme vuosi sitten kesällä koko tuotannon biokaasulle. Kasvihuonepäästömme vähenivät 128 tonnia. Biokaasu maksaa enemmän kuin maakaasu, mutta se on helpoin tapa todella vaikuttaa ympäristöön. Mielellään maksetaan se ja vietetään yksi uneton yö vähemmän”, Timo Nisula kehuu.


Haluatko vähentää yrityksesi päästöjä? Biokaasu on ainoa teollisuuden prosessikäyttöön soveltuva biopolttoaine. Lue lisää ja kysy tarjousta!

Kouvolan Lakritsi: miksi biokaasu?

Content image

Uusiutuvan energian edelläkävijät

Asiakkaamme ovat edelläkävijöinä Suomessa valinneet käyttöönsä uusiutuvan kotimaisen energian, biokaasun. Vastuullisesta energiavalinnasta yritykset voivat viestiä hyödyntämällä Gasumin biokaasumerkkiä.

Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa

Lue lisää Sulje