Content image

Harri Mielonen

projektimyyntipäällikkö
p. 040 047 1390
Harri.Mielonen@gasum.com

Säännöllinen kalibrointi ja huolto varmistavat oikean mittaustarkkuuden

Jaa:

Kaasun virtausmittauslaitteistoja käytetään esimerkiksi teollisuuden ja energialaitosten prosessien määrämittauksessa tai kaasun myyntimittauksessa. Toimivat mittarit antavat luotettavaa tietoa prosessien ohjaukseen ja seurantaan.

Myyntimittauksessa tulokset ovat suoraan yhteydessä kaasunkulutuksen laskutukseen. Kalibroimaton ja huoltamaton mittari kuluu ajan mittaan, jolloin sen näyttämät virtaamat ovat todellista pienempiä. Komponenttien kulumisesta tai rikkoutumisesta johtuvista ongelmista aiheutuu myös muita ongelmia virtausmittaukseen ja pahimmillaan jopa keskeytys koko prosessin toimintaan.

Olemme kaasun virtausmittauksen ja kalibroinnin ammattilainen

Virtauslaboratoriossamme Kouvolassa suoritetaan vuosittain n. 200 virtausmittarin kalibrointia. Näistä suurin osa on Gasumin maakaasun siirtoverkoston myyntimittareita.

Gasumin tekniset palvelut vastaa kaikkien Gasumin n. 380:n siirtoverkostossa olevan virtausmittarin mittaustarkkuuden ylläpidosta.

Ainutlaatuinen virtauslaboratoriomme on FINAS -akkreditointipalvelun akkreditoima kalibrointilaboratorio K051 (akkreditointivaatimus EN ISO/IEC 17025). Toimimme akkreditointistandardin vaatimusten lisäksi omien korkeiden laatuvaatimustemme mukaisesti. Meillä on myös huoltoliikkeen sinetöintioikeus (HK09) virtausmittauslaitteille.

Pitkä maakaasualan kokemuksemme on kerryttänyt merkittävää ja ainutlaatuista osaamista myös määrämittaukseen.

Palvelumme

  • Asiakkaan tilanteen kartoitus sekä huolto-ohjelmaehdotuksen rakentaminen

  • Kiertomäntä- ja turbiinikaasumittareiden kalibrointi ja huolto

  • Kaasumäärämuuntimien kalibrointi ja huolto

  • Kaasuvirtausmittareiden vuokrauspalvelu

  • Irrotus- ja asennuspalvelu mittareille

  • Uudet kaasun virtausmittauslaitteet

  • Kaasun virtausmittausongelmien ratkominen

Lue lisää kaasun virtausmittauslaitteiston kalibrointi- ja huoltopalveluista.