Content image

Juha-Matti Koskinen

myyntipäällikkö, raskas liikenne
Etelä-Suomi, Itä-Suomi, Pohjois-Suomi
p. 040 768 7188
juha-matti.koskinen@gasum.com

Ville Sipponen Gasum

Ville Sipponen

myyntipäällikkö, raskas liikenne
Etelä-Suomi, Länsi-Suomi
p. 0400 818 202
ville.sipponen@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Hankintatuki kiihdyttää kaasukäyttöisten kuorma-autojen kysyntää

Kiinnostus kaasukäyttöistä raskasta kalustoa kohtaan kasvaa. Liikenne- ja viestintäviraston hankintatuen myötä kaasukäyttöisten kuorma-autojen hankkiminen helpottuu ja moni haluaakin siirtyä vähäpäästöiseen polttoaineeseen jo tänään.

Liikenne- ja viestintäviraston hankintatuen myötä kaasusta tulee entistä ajankohtaisempi ja kannattavampi polttoaine. Joulukuussa 2020 hyväksytty hankintatukilaki on jo ensimmäisten kuukausien aikana herättänyt runsaasti kiinnostusta, ja vaikka aikaa hankintatuen hakemiselle on vuoden 2022 loppuun, on tukea haettu innokkaasti jo nyt. Tukea haetaan Traficomin verkkosivuilta.

Gasumin ja ValueClinicin tammikuussa 2020 toteuttamasta tutkimuksesta selviää, että kuljetusyritysten kiinnostus vaihtoehtoisia liikennepolttoaineita kohtaan on kasvanut merkittävästi viimeisen kahden vuoden aikana. Siirtyminen perinteisestä dieselistä ja uusiutuvasta dieselistä (HVO) kaasupolttoaineisiin, joko maakaasuun tai biokaasuun, nähdään varteenotettavana tapana pienentää hiilijalanjälkeä ja vähentää päästöjä. Myös Gasumille on tullut runsaasti yhteydenottoja suoraan yrityksiltä kaasun ja hankintatuen mahdollisuuksista. Mitä hankintatuesta tulisi tietää?

Hankintatuki – mistä olikaan kysymys?

Mitä? Liikenteen päästöjä on leikattava nopeasti. Varteenotettavaksi ja luotettavaksi tavaksi on valittu siirtyminen dieselistä ja biodieselistä kaasupolttoaineisiin, joko maakaasuun tai biokaasuun.

Hankintatukea saa jopa viiden 16-tonnisen tai sitä suuremman, kaasukäyttöisen kuorma-auton ostamista tai kolmen vuoden pitkäaikaisvuokrausta varten.

Kuinka paljon? Tukea voi saada paineistettua kaasua käyttävälle ajoneuvoille 5 000 euroa ja nesteytettyä kaasua käyttävälle puolestaan 12 000 euroa. Yksi hakija saa tukea korkeintaan viidelle ajoneuvolle. Tukea voivat hakea sekä yritykset että yksityishenkilöt.

Milloin? Tuki on haettavissa vuoden 2022 loppuun.

Missä tankkausasemat? Tarjoamme runkoliikenteen asiakkaillemme nesteytettyä kaasua (LNG/LBG) jo kymmeneltä tankkausasemalta Suomessa. Löydät tarkat tiedot tankkausasemiemme sijainneista verkkosivuiltamme, katso tankkausasemakartta.

Kun asiakkaanne kysyvät kaasuajoneuvoista, voitte ohjata heidät ottamaan meihin yhteyttä. Me Gasumilla osaamme vastata kiperiinkin kysymyksiin kaasusta.


12.4.2021