Gasumin tekniset palvelut

  • Energiayhtiö Gasumin tekniset palvelut tuottaa kaasun käyttöratkaisuja ja kaasun häiriöttömän käytön varmistavia palveluja. Palveluun kuuluvat muun muassa kaasujärjestelmien asennukset, projektitoimitukset ja kunnossapito.

  • Asiakkaina on energiakaasun käyttäjiä teollisuudessa ja energiateollisuudessa, kaasun siirto- ja jakeluyhtiöitä, kaasun tankkausasemia, biokaasulaitoksia, LNG-toimijoita sekä kaasua käyttäviä kiinteistöjä, taloyhtiöitä, rakennusliikkeitä, ravintoloita ja kuluttajia.

  • Tekniset palvelut on Gasum-konsernin palveluyksikkö, jossa työskentelee Suomessa noin 100 henkeä.

22.10.2018  

Gasumin kokonaispalvelu takaa Kangasalla häiriöttömän kaasun käytön

Jaa:

Kangasalan Lämpö on antanut lämpölaitostensa sekä maakaasun ja kaukolämmön jakeluverkon yö- ja viikonloppupäivystykset Gasumin teknisten palveluiden hoidettaviksi. Gasumin tekniset palvelut vastaa kaasu- ja kaukolämpöverkoston päivystyspalvelusta sekä lämpölaitosten kokonaisvaltaisesta vuosihuollosta, johon sisältyy myös vuotoilmaisimien ja turvalaitteiden huolto.

Kaasulla toimivat ja puhdasta kaasua käyttävät laitteet ovat yleensä toimintavarmoja ja pitkäikäisiä. Kangasalan Lämmön toimitusjohtaja Pekka Lehtonen kertoo, että vikoja on heillä onneksi hyvin vähän. Kangasalassa on hälytyksiä vuodessa noin 20.

Suotuisa tilanne on seurausta hyvin ylläpidetyistä ja huolletuista lämpölaitoksista ja jakeluverkostosta. Ennen Gasumia huolloista vastasivat paikallinen kiinteistönhuoltoyhtiö ja poltinhuoltofirmat.

− Gasumin teknisillä palveluilla on vahva kokemus lämpölaitosten hoitamisesta ja kaasun käytöstä yleensä. Heidän laaja organisaationsa tarjoaa meille kaiken osaamisen kokonaispalveluna vastuineen ja velvollisuuksineen, Lehtonen toteaa.

Gasumin teknisten palveluiden kanssa solmittu sopimus kattaa Kangasalan Lämmön maakaasukäyttöisten lämpölaitosten vuosihuollot sekä laitosten, kaukolämmön ja maakaasun jakeluverkon käyttöpäivystyksen yö- ja viikonloppuaikaan.

− Kun vikatilanne sen harvan kerran tulee, korjauksen pitää hoitua tehokkaasti. Reilun puolen vuoden kokemukset Gasumin teknisistä palveluista ovat hyvin positiiviset, Lehtonen jatkaa.

Kangasalla suositaan maakaasua

Kangasalan seutu on lämmennyt maakaasulla jo pitkään. Kun maakaasuputkea jatkettiin Tampereelle vuonna 1988, alkoi Kangasalan Lämpö saman tien käyttää kaasua.

Nyt yhtiöllä on 10 maakaasua käyttävää lämpölaitosta. Niiden tehot vaihtelevat 1,5 ja 20 megawatin välillä. Yksi lämpölaitos käyttää kiinteää polttoainetta, jonka toimituksesta vastaa paikallinen metsänhoitoyhdistys.

− Kaasu on loistava polttoaine, jota käytämme pääosin lämmöntuotannossa. Meillä on syntynyt kaasuun ja sitä toimittaviin ja meitä sitoutuneesti palveleviin henkilöihin vahva luottamus, Lehtonen kertoo.

Gasum on Kangasalan Lämmölle tuttu yritys pitkään jatkuneen kaasun hankintayhteistyön ansiosta. Myyntipainotteinen kumppanuus laajenee nyt kokonaispalveluun.

Kangasalla arvostetaan ihmisten ja yritysten keskinäistä luottamusta. Lehtonen pitää sitä tärkeänä kaikessa toiminnassa. Hän tähdentää, että tarkan ohjelman mukaan etenevä lämpölaitosten vuosihuolto on pitkälti ennakoivaa toimintaa.

− Poltinten säätöarvojen tarkistaminen ja säätöjen muuttaminen tarvittaessa on tehty aiemmin yksittäin. Nyt tämäkin työ on oleellinen osaa kattavaa huoltokokonaisuutta, hän lisää.

Gasumin kunnossapitopalvelu kiinnostaa

Teknisillä palveluilla on pitkä kokemus kaasulaitteiden kunnossapito- ja päivystyspalvelusta eri asiakkaiden kanssa. Asiakkaiden kaasujärjestelmät eroavat toisistaan, mutta kaikille on yhteistä kaasun käyttövarmuuden ja häiriöttömän toiminnan varmistaminen.

Myyntipäällikkö Harri Mielonen kertoo, että yhä useampi asiakas on kiinnostunut kaasujärjestelmien kunnossapitopalveluista.

− Solmimme asiakkaiden kanssa heidän tarpeitaan yksityiskohtaisesti vastaavan ja mahdollisimman kokonaisvaltaisen sopimuksen. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaille mahdollisuus häiriöttömään kaasun käyttöön, Mielonen sanoo.

Mielosen mukaan Kangasalan Lämmön sopimukseen sisältyy pääosin toimintoja, joita Gasumin tekniset palvelut on tehnyt jo vuosikymmenten ajan. Kaukolämpöverkon päivystys on sen sijaan Kangasalan Lämmön sopimuksessa uusi toiminto.

− Tunnemme maanalaisen verkoston hyvin, joten emme ole täysin uuden edessä, Mielonen toteaa.

Gasumilla on ollut Tampereen alueella toimipiste jo pitkään. Sieltä tulee osaajia myös Kangasalan Lämmön kokonaispalvelun toteuttamiseen.

Tutustu myös näihin

Silta vähähiiliseen yhteiskuntaan – Viisi väitettä maakaasusta

Maakaasun osuus Suomen energiankulutuksesta on n. 8 %. Maakaasuliiketoimintayksikömme johtaja Jouni Haikarainen vastasi viiteen maakaasua koskevaan väittämään.

Lue lisää

Teollisuus vähentää maakaasun avulla hiilidioksidipäästöjä

Teräsjätti SSAB aikoo uudistaa terästeollisuuden irrottautumalla tuotannon hiilidioksidipäästöistä.

Lue lisää

Kaasualan tulevaisuutta kokoonnuttiin pohtimaan Gas Festiin

Energia-alan keskeiset toimijat kokoontuivat Gas Fest -tapahtumaan keskustelemaan miten voimme tehdä osamme kestävämpien energiamuotojen käyttöönotossa.

Lue lisää