Voisiko sinunkin yrityksesi hyödyntää biokaasua?

Kaasu on aina puhdas, turvallinen ja joustava valinta teollisuuden ja yritysten valmistusprosessien energiaksi. Me autamme löytämään yrityksellesi sopivimman ratkaisun!

Lue lisää

18.12.2017  

Novitan langat pehmitetään biokaasulla

Jaa:

Korian tehtaalla on jo pitkään panostettu uusiutuvaan energiaan ja energiatehokuuteen. Tehtaalla on siirrytty käyttämään lankojen viimeistelyvaiheessa kotimaista biokaasua.

Perheyritys

Novita Oy on vuonna 1928 perustettu perheyritys ja Pohjoismaiden suurin käsityölankojen valmistaja.

Käsityöt hellivät aivoja

Suomessa neulotaan todennäköisesti eniten maailmassa asukasta kohden laskettuna. Neulominen ja virkkaus ovat hyvää aivojumppaa, jonka on todettu vähentävän stressiä, kipuja ja masennustakin.

Avainlipun alla

Novitan lankavalikoiman tuotteita vahvistaa Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu.

Pehmoista lankaa

Jokainen Korialla keritty lankakerä kulkee viimeistelyvaiheessa höyryn läpi. Höyry avaa villan kuidut ja tekee langasta kuohkeaa. Vesihöyry on noin 70-asteista, ja sen lämmittämiseen tarvittava energia on kotimaista biokaasua.

Sukat joka suomalaiselle

Korialla, Kouvolan kaupungissa, sijaitsevassa kehräämössä tehdään noin miljoonaa kiloa lankaa eli 10 miljoonaa lankakerää vuodessa. Lankaa syntyy vuodessa niin paljon, että sen voisi kiepauttaa maapallon ympäri parikymmentä kertaa tai neuloa jokaiselle suomalaiselle sukkaparin.

Tutustu myös näihin
Content image
ASIAKASTARINA

Pirkka-jäätelöt kiertotalouden asialla

Päivittäistavarakauppojen hävikki on merkittävä biojätteen lähde. Kun virrat ohjataan biokaasun tuotantoon, saadaan energia talteen ja hyötykäyttöön.

Lue lisää
Content image
ASIAKASTARINA

Saarioisella biokaasu on ollut arkea pitkään

Suunnittelusta huolimatta jätteen synnyltä ei voi välttyä kokonaan. Saarioisilla etsitään jatkuvasti uusia keinoja kierrättää syntyvän jätteen ravinteita.

Lue lisää
Content image
ASIAKASTARINA

Eerola-yhtiöt käyttävät ja tuottavat biokaasua

Tehokas jätejakeiden jalostaminen on Eerola-yhtiöille tärkeää. Ravintoloiden rasvakaivoihin kertyvä jäte muuntuu biokaasuksi, jota hyödynnetään edelleen jäteautoissa.

Lue lisää

Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa

Lue lisää Sulje