Jussi Rinttilä

Jussi Rinttilä

Myyntijohtaja, biokaasu
p. 040 512 1212
jussi.rinttila@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Jussi Rinttilä: Hyvien puolella

Jaa:

”Olemme hyvien puolella”, kollegani kiteytti, kun keskustelimme yhtiöstämme energia-alan vastuullisena toimijana.

Pitkään markkinoilla olleilla yrityksillä on usein riski painaa muuttuvien markkinoiden reitillä pöpelikköön. Gasum on määrätietoisesti valinnut tiennäyttäjän ja uudistujan roolin ennemmin kuin kehityksen jarrumiehen hommat. Maakaasun tuonnin lisäksi tuotamme ja jalostamme uusiutuvaa kotimaista biokaasua Suomessa ja Ruotsissa. Siirrämme kaasua energiantuotantoon, teollisuudelle ja liikenteelle eli kaasuautoiluun. Tytäryhtiömme Skangas toimittaa myös nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä merenkulun, teollisuuden ja raskaan maantieliikenteen tarpeisiin. Näin mahdollistamme liikenteen päästövähennystavoitteet maa- ja meriliikenteessä. Tätä työtä tehdessään kokee todella olevansa hyvien puolella, hyvää tekemässä.

Biokaasuautoilu konkretisoi paremman huomisen tekemisen ja edistämisen kaikkein helpoiten. Elämisestämme syntyy jätettä. Jätejakeita on lukuisia, ja niille kaikille on parhaat ja tehokkaimmat käsittelykeinonsa. Biohajoavalle jätteelle kestävin hyödyntämiskeino on sen jalostaminen biokaasuksi. Edistämme kiertotaloutta tuottamalla ja jalostamalla biokaasua, jonka sivutuotteina syntyy lannoitteita ja ravinteita. Valmistamamme biokaasun toimitamme muun muassa kaasutankkausasemille puhtaamman liikenteen käyttöön ja energiaksi teollisuuteen.

Haluamme mullistaa liikennepolttoainemarkkinat Pohjoismaissa. Sinulle, jonka autoilu koostuu jo muistoiksi muuttuneiden kesälomareissujen jälkeen taas lähinnä sukkuloinnista kodin, työpaikan, koulujen, päiväkotien, harrastusten ja sukulaisten välillä. Kun valitset polttoaineeksi biokaasun, voit halutessasi jatkaa autoiluasi aivan kuten tähänkin asti, ainoastaan puhtaammin ja taloudellisemmin. Kaasuauto on tavallinen bensiinikäyttöinen auto, jossa on lisävarusteena kaksoispolttoainejärjestelmä. Kaasuautomalleja on tarjolla useita, ja käytännössä kaikkiin autoihin voi myös jälkiasentaa kaasutankin. Kaasuauto on helppo hakea itse myös esimerkiksi Ruotsista tai Saksasta. Kaasuautolla ajaessa ei tarvitse tinkiä mistään muusta kuin siitä, että tankatessa kädet eivät haise!

Kirjoittaja toimii Gasumilla myyntijohtajana.

Tutustu myös näihin
KOLUMNI

50 000 kaasuautoa on vasta alkua

Eteenpäin katsovat kunnat, kaupungit ja valtiot tavoittelevat nyt vahvasti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Suomella on kaikki syyt olla muutoksen eturintamassa.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Päästövähennykset vaativat raskaan liikenteen uudistamista

Jotta kunnianhimoiset päästötavoitteet voidaan saavuttaa, raskaan liikenteen päästöjä on leikattava merkittävästi.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Nesteytetyn kaasun käyttö kasvaa liikenteessä

Raskaan liikenteen päästöjen vähentäminen vaatii toimenpiteitä. Viimeiset vuodet ovat tuoneet hyviä uutisia päästöjen alentamista tavoitteleville toimijoille.

Lue lisää
Content image