Remeo

  • Perustettu: 1993

  • Omistaja: Hartwall Capital

  • Henkilöstö: 350

  • Kalusto: Noin 200 erikoisajoneuvoa, joista 8 on kaasukäyttöisiä autoja.

  • Toimipisteet: Eri paikkakunnalla ympäri Suomea 13 laitosta, joista 9 on kierrätys- ja hyötykäyttömateriaaleja vastaanottavaa laitosta.

Yritysautoilua taloudellisesti ja vihreästi 

Valitsemalla kaasun yritysajoneuvojesi polttoaineeksi vähennät polttoainekustannuksia ja pienennät yrityksesi hiilijalanjälkeä. Kaasuautoon voit tankata kotimaista biokaasua tai valita liikenteen edullisimman polttoaineen maakaasun.

Lue lisää

Hiljainen kaasuauto sopii täydellisesti kaupunkien jätekuljetuksiin

Remeo on kuljettanut jätteitä jo vuoden ajan kaasuautojen voimin. Autojen pieni kaasun kulutus ja hiljaisuus ovat yllättäneet positiivisesti.

Jäte- ja ympäristöhuoltoyritys Remeo hankki kaasulla toimivia jäteautoja käyttönsä vuonna 2017. Autojen hiljaisuus on yllättänyt sekä Remeon henkilöstön että asiakkaat.

– Yllätyimme siitä, miten äänetön kaasuauto on perinteiseen dieselkäyttöiseen autoon verrattuna. Kaksi autoista ajaa Tampereen keskustan alueella vuoroajoja. Ne liikkuvat käytännössä kello 6–22 välillä ollessaan normaalilla jätelenkillä. Kaupungin keskustassa hiljaisuus on iso etu, sillä kaasulla toimivat jäteautot eivät häiritse asukkaita, kertoo Remeon Länsi-Suomen aluejohtaja Pasi Hurme.

Hurmeen mukaan Remeolla yllätyttiin positiivisesti myös siitä, että kaasuauto kuluttaa dieselkäyttöistä autoa vähemmän.

– Kulutus on noin kolmanneksen pienempi kuin dieselillä. Toki auton hankintahinta on hieman kalliimpi, mutta sen käyttöikä on niin pitkä, että sen käyttö tulee silti huomattavasti edullisemmaksi.

Kaasuauto on ensisijainen vaihtoehto

Remeon tavoitteena on, että vuonna 2025 kymmenen prosenttia yrityksen autokannasta kulkee uusiutuvilla polttoaineilla. Pasi Hurmeen mukaan kaasuauto on tällöin ensisijainen vaihtoehto.

– Pystymme lisäämään kaasuautojen määrää heti, kun tankkauspisteitä on tiheämmässä. Toimimme ympäri Suomea, eikä tankkausverkosto ole vielä tarpeeksi laaja kaikilla paikkakunnilla. Kaasuautojen määrä lisääntyy onneksi sen verran nopeasti, että lisää asemia lienee luvassa.

Siirtymä ympäristöystävällisin autoihin on luonnollinen, sillä Remeon toiminnassa yhdistyvät ympäristöarvot ja liiketoiminta. Yritys on erikoistunut erilaisiin kiertotalouden ratkaisuihin. Sen omien kierrätyslaitosten valaistusta on vaihdettu vähitellen ympäristöystävällisin led-valoihin. Yhtiön Vantaalla sijaitseva kierrätyslaitos saa energiaa laitosten katoilla sijaitsevista aurinkopaneeleista.

Hurmeen mukaan Remeo haluaa auttaa myös asiakkaitaan ympäristöystävällisten ratkaisujen hyödyntämisessä. Hän huomauttaa, että jäitä on silti välillä pidettävä hatussa.

– Liiketoiminnan täytyy olla kannattavaa. Emme voi esimerkiksi vaihtaa kaikkia autoja ympäristöystävällisiksi ennen kuin se on taloudellisesti kannattavaa ja järkevää.

22.11.2018

Tutustu myös näihin
Vanhusten kotihoito kulkee kaasuautojen voimin

Vanhusten kotihoito kulkee kaasuautojen voimin

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten uusimmat autot kulkevat biokaasulla. Kaasuauto on julkiselle toimijalle vastuullinen valinta.

Lue lisää
Content image

Valio haluaa olla edelläkävijä

Valion Helsingin jakelupisteitä on palvellut syyskuusta 2018 lähtien kaasukäyttöinen kevytkuorma-auto.

Lue lisää
Content image

Postin paketit toimitetaan perille kaasuautoilla

Posti oli ensimmäisten joukossa ottamassa biokaasuautoja käyttöön vuosikymmenen alussa. Nyt käytössä on 40 kaasuautoa.

Lue lisää