Autokoulu Kulmis

  • Perustettu: 2009

  • Toimipisteet: Helsingissä Viikissä ja Myllypurossa. 

  • Omistajat: perheyritys

  • Liikevaihto: 600 000 euroa

  • Henkilöstön määrä: 9

  • Henkilöautokalusto: 7 ajoneuvoa, joista 6 biokaasuautoja.

Yritysautoilua taloudellisesti ja vihreästi 

Valitsemalla kaasun yritysajoneuvojesi polttoaineeksi vähennät polttoainekustannuksia ja pienennät yrityksesi hiilijalanjälkeä. Kaasuautoon voit tankata kotimaista biokaasua tai valita liikenteen edullisimman polttoaineen maakaasun.

Lue lisää

Kaasukäyttöinen Audi on Autokoulu Kulmiksen valinta

Jaa:

Autokoulu Kulmis vaihtoi autonsa uusiin kaasukäyttöisiin. Nyt tallissa on kuusi kaasulla toimivaa Audia, joita myös autokoulun asiakkaat arvostavat.

Kaasukäyttöinen auto on tehokas valinta myös autokoulukäyttöön, jossa on paljon kaupunkiajoa.

Helsingin Viikissä ja Myllypurossa toimiva Autokoulu Kulmis ja Gasum aloittivat yhteistyön vuoden 2017 kesällä. Autokoulun liikenneopettaja Mikko Miettinen sai silloin kaasukäyttöisen auton lainaan oman autonsa huollon ajaksi.

Vuotta myöhemmin autokoulun kalusto vaihtui lähes kokonaan kaasukäyttöisiin autoihin. Nyt talleissa on kuusi Audin A3-autoa.

– Siirtyminen kaasukäyttöisiin autoihin sujui luontevasti, sillä edellisen kaluston sopimus oli päättymässä. Katselin erilaisia autokoulukäyttöön sopivia autoja. Minä ja autokoulumme opettajat kiinnostuimme kaasukäyttöisistä Audeista, Mikko Miettinen kertoo.

Kaasukäyttöinen Audi on Miettisen mukaan hyvin varusteltu. Se on tärkeää autokoulun opettajan viihtyvyyden kannalta, sillä opettajat viettävät päivittäin pitkiä aikoja autossa. Myös autokoulun asiakkaat ovat ottaneet kaasukäyttöiset autot innolla vastaan.

Autokoulussa opetetaan myös kaasuauton tankkaamista

Kaasukäyttöinen auto toimii Miettisen mukaan autokoulukäytössä aivan samalla tavalla kuin bensiinikäyttöinenkin. Autokoulu Kulmiksen sijainnista on toki etua.

– Tässä lähellä on kuusi tankkausasemaa, jotka osuvat tavanomaisten ajoharjoittelureittien varrelle. Olemme pystyneet ajamaan hyvin pelkällä kaasulla. Autoissa varalla olevaan bensatankkiin ei ole juuri tarvinnut turvautua. Pelkäsimme aluksi, ettei kaasutankki riittäisi meidän tarpeisiimme. Pelot osoittautuivat turhiksi eikä tankkausasemalla ole tarvinnut käydä mitenkään erityisen usein, hän sanoo.

– Autokoulukäytössä kilometrejä ei kerry välttämättä kovin paljon, vaikka auto saattaa olla käynnissä pitkäänkin.

Myös tankkauslaskut ovat olleet maltillisia.

Miettinen kertoo, että autokoulun oppilaille opetetaan myös kaasuauton tankkaamista.

– Kaasuauton tankkaaminen on helppoa mutta erilaista kuin bensiinikäyttöisen auton tankkaaminen. Yritämme käydä mahdollisimman monen oppilaan kanssa kokeilemassa, miten se käy. Näin oppilailla on jatkossakin matala kynnys ajaa kaasukäyttöistä autoa.

Kaasukäyttöisen auton tankkaaminen herättää autokoulun oppilaiden keskuudessa silloin tällöin kysymyksiä.

– Tankkaaminen on helpompaa ja siistimpää kuin bensiinikäyttöisen auton tankkaaminen.

Kaasuauto on kilpailuetu

Kaasukäyttöisten autojen hyödyntäminen ei ole suinkaan ainoa ympäristöasia, jonka hyväksi Autokoulu Kulmiksessa tehdään töitä. Miettinen huomauttaa, että autokoulussa koulutetaan myös ammattikuljettajia.

– Opastamme ennakoivassa ja taloudellisessa ajamisessa sekä ympäristövaikutuksien pienentämisessä käyttövoimavalinnoilla, Miettinen jatkaa.

Ympäristönäkökulma on autokoululle myös selkeä kilpailuetu.

– Kilpailijoillakin alkaa olla kaasukäyttöisiä autoja. Olisi hölmöä, jos emme pysyttelisi kehityksessä mukana, Miettinen kertoo.

Hän uskoo, että kaasuautojen suosio kasvaa jatkossakin.

– Kaasuautojen määrä on jo nyt lisääntynyt valtavasti, kun autojen hinnat ovat pudonneet. Se näkyy myös tankkausasemilla. Vielä keväällä asemilla oli harvoin jonoa. Nyt kun suosio kasvaa, tankkausasemillakin näkee yhä enemmän ihmisiä.

17.12.2018

Tutustu myös näihin

Skoda vahvistaa kaasuautojen maahantuontia

Yrityksemme on tuonut maahan kaasuautoja muutaman vuoden, ja tarjolla olevista kahdesta kaasuautomallista Octavia on tällä hetkellä maamme myydyin kaasuauto.

Lue lisää

Eerola-yhtiöt käyttävät ja tuottavat biokaasua

Ravintoloiden rasvakaivoihin kertyvä jäte muuntuu biokaasuksi, jota hyödynnetään edelleen Eerola-yhtiöiden jäteautoissa.

Lue lisää

Hämeen Kuljetuspiste kuljettaa jätteitä jätteillä

Kaasukäyttöiset autot tarjoavat Hämeen Kuljetuspisteelle kilpailuedun ja sopivat hyvin myös sen omistavan Encore-konsernin arvoihin.

Lue lisää