N-Clean Oy

  • Perustettu: 2004

  • Omistajat: Rauno ja Helena Nurmi. Osakkaina myös pääomasijoittaja Juuri Partners, varatoimitusjohtaja Suvi Kuusisto ja hallituksen jäsen Aarne Hallama.

  • Henkilöstö: 1 500

  • Tarjoaa: Toimitila-, hotelli-, laiva- ja kotisiivouksia Suomessa ja Ruotsissa.

  • Kalusto: Noin 60 ajoneuvoa, joista neljä kaasuautoa.

Yritysautoilua taloudellisesti ja vihreästi 

Valitsemalla kaasun yritysajoneuvojesi polttoaineeksi vähennät polttoainekustannuksia ja pienennät yrityksesi hiilijalanjälkeä. Kaasuautoon voit tankata kotimaista biokaasua tai valita liikenteen edullisimman polttoaineen maakaasun.

Lue lisää

21.11.2018  

N-Clean aikoo pian tuplata kaasuautojensa määrän

Jaa:

Siivouspalveluyritys N-Clean Oy on ollut hyvin tyytyväinen kaasuautojensa helppokäyttöisyyteen ja luotettavuuteen. Biokaasun käyttäminen on yhtiölle myös kilpailuetu.

N-Clean Oy hankki vuosi sitten käyttöönsä neljä kaasulla kulkevaa Volkswagenia. Autot ovat osoittautuneet siivouspalveluyrityksen käytössä niin toimiviksi, että yritys harkitsee hankkivansa lähitulevaisuudessa 4–8 uutta kaasuautoa.

N-Cleanin toimitusjohtajan Rauno Nurmen mukaan kaasuautoihin siirtyminen oli yritykselle luonteva ja helppo tie.

– Olemme muutenkin sitoutuneet vihreisiin arvoihin. Kaikki käyttämämme pesuaineet ovat jo pitkään olleet ympäristöystävällisiä. Meillä on käytössä jo jonkin verran hybridiautoja, joten otimme ekologisesti kulkevat kaasuautot mielellään käyttöön, Nurmi sanoo.

Biokaasua käyttävät autot ovat N-Cleanille myös kilpailuetu.

– Ilmastoasiat ja ympäristövaikutukset ovat olleet pinnalla viimeisen vuoden aikana. Moni maa suunnittelee jo dieselautojen kieltämistä. Tässä muutoksessa on helpompi pysyä mukana, kun muutoksen kelkkaan hyppää ajoissa, Nurmi perustelee.

Toimintaa tankkausverkoston ulottuvilla

N-Cleanin kaasuautoista kaksi kulkee tällä hetkellä Turussa ja kaksi Helsingin seudulla. Seuraavat kaasuautot sijoittuvat Nurmen mukaan Turun ja pääkaupunkiseudun lisäksi ainakin Tampereelle.

N-Clean toimii yli 40 paikkakunnalla Suomessa sekä Tukholman ja Åren alueilla Ruotsissa. Toistaiseksi kaasulla toimivien autojen hankintaa rajoittaa vain tankkausverkoston rajallisuus.

– Kaasuautolla pääsee ajamaan yllättävän pitkiä matkoja. Toisimme kaasuautoja mielellämme muuallekin Suomeen, mutta tankkausasemat ovat esimerkiksi Pohjois-Suomessa vielä liian harvassa. Kun toimintasäde kasvaa, tulemme varmasti lisäämään kaasuautojen määrää entisestään, Nurmi kertoo.

Myös N-Cleanin henkilökunta on ollut tyytyväinen kaasuautoihin.

– Henkilöstön kokemukset ovat olleet erittäin positiivisia. Kaasuautot liikkuvat mukavasti ja niitä on helppo tankata. Myös se, että autoissa on varalta pieni bensatankki, on iso etu. Meidän autoillemme saattaa kertyä päivässä useiden satojen kilometrien verran ajoa, joten on tärkeää, ettei auto jätä tielle. Kaasuautojen kanssa näin ei ole käynyt kertaakaan.

Tutustu myös näihin

Vanhusten kotihoito kulkee kaasuautojen voimin

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten uusimmat autot kulkevat biokaasulla. Kaasuauto on julkiselle toimijalle vastuullinen valinta.

Lue lisää

Polttoainekustannukset tippuivat puoleen kaasuautoilulla

Kiinteistöjä Lohjalla huoltava ja siivoava Purkat valitsi jakelu- ja kaupunkiliikenteeseen kaasukäyttöiset pakettiautot.

Lue lisää

Kaasukäyttöinen Audi on Autokoulu Kulmiksen valinta

Tallissa on kuusi kaasulla toimivaa Audia, joita myös autokoulun asiakkaat arvostavat.

Lue lisää