Neljä askelta puhtaampaan työsuhdeautoiluun

  1. Katso lähin kaasutankkausasemasi.
    Tankkaa uusiutuvaa biokaasua asemiltamme ympäri Suomen.

  2. Valitse kaasuauto.
    Kaasuautomalleja löytyy yleisimmiltä automerkeiltä ja suosituimmista työsuhdeautomalleista. Jos olet käyttöetuautoilija, tarkista Gasumin voimassaolevat kampanjaedut.

  3. Tankkaa helposti tilaamalla GasCard-kortti työnantajasi käytännön mukaisesti.
    Voit maksaa tankkauksen helposti GasCardilla. Saat sen joko leasingyhtiön kautta tai suoraan Gasumilta.

  4. Nauti vähäpäästöisestä ja edullisesta työsuhdeautoilusta.

Ympäristötietoinen autopolitiikka kertoo yrityksen vastuullisuudesta ja arvoista

Hyvin mietitty autopolitiikka tuo samalla sekä kustannussäästöjä että vähentää yritysautokannan päästöjä. Samalla se palvelee autoilevaa työntekijää työsuhdeauton hankinnassa.

Lue lisää autopolitiikasta

5 hyvää syytä valita työsuhdeautoksi kaasuauto

Kaasuauton valinta työsuhdeautoksi tuo auton käyttäjälle yllättäviä etuja. Katso, miksi sinun kannattaisi valita työsuhdeautoksi kaasuauto.

1. Valitsemalla kaasuauton voit vähentää arjessa niin omaa kuin työnantajasi hiilijalanjälkeä.

Työsuhdeautoilun ympäristövaikutuksia voi pienentää merkittävästi valitsemalla kaasuauton. Erityisesti biokaasun tankkaaminen työsuhdeautoon on jokapäiväinen ekoteko, joka edistää liikenteen päästöjen vähentämistä.

Polttoaineen elinkaarenaikaiset kasvihuonekaasupäästöt ovat biokaasua käytettäessä jopa 90 prosenttia pienemmät kuin perinteisillä polttoaineilla ajettaessa. Myös liikenteen lähipäästöt, kuten typen oksidit ja hiukkaspäästöt pienenevät biokaasun käytön ansiosta.

Biokaasun todelliset ajonaikaiset hiilidioksidipäästöt ovat lähellä nollaa eli samaa luokkaa kuin sähköautojen. Kaasuauton virallinen hiilidioksidin päästöarvo mitataan ja ilmoitetaan kuitenkin maakaasulla, joten virallisissa päästöarvoissa tämä ei näy.

Biokaasulla ajaminen on osa kiertotaloutta. Biokaasua tuotetaan myös arjen biohajoavista jätteistä, ja useimmat kuluttajat osallistuvat tietämättään biokaasun tuotantoon esimerkiksi lajittelemalla biojätteet. Tuotannossa hyödynnetään muun muassa:

  • erilliskerättyä biojätettä

  • elintarviketeollisuuden sivuvirtoja

  • kauppojen hävikkiä

  • jätevesilietteitä.

”Harvassa tuotteessa tai palvelussa yhdistyvät sekä kustannustehokkuus että ekologisuus samalla tavalla kuin biokaasussa.” - Heidi Kuoppala, Business Manager, Liikenne

Jaa:

2. Kaasuautoilu pienentää autoilun kokonaiskustannuksia.

Kaasuauto kasvattaa suosiotaan työsuhdeautona – onhan se kokonaiskustannuksiltaan markkinoiden edullisin vaihtoehto. Kaasuauton kohtuullinen hankintahinta, hyvä jälleenmyyntiarvo ja polttoaineen edullinen hinta tekevät siitä kustannustehokkaan vaihtoehdon sekä työsuhdeautoilijalle että yritykselle.

Kaasuautoilijan ei tarvitse maksaa enempää päästäkseen käsiksi ympäristöystävälliseen autoon. Kaasuauton hankintakustannukset eivät poikkea merkittävästi bensiini- ja dieselautojen hinnoista. Joissakin automalleissa kaasulla kulkevan version saa jopa bensiiniversiota halvemmalla.

Kaasu on noin 30–40 % bensiiniä edullisempaa. Käyttöetuautoilijat voivat siis ajaa omat yksityisajonsa kaasuautolla edullisemmilla polttoainekustannuksilla kuin bensiiniautolla.

Maakaasu on tällä hetkellä liikenteen edullisin polttoaine. Biokaasu on taas uusiutuvista polttoaineista edullisin.

Kaasua myydään kiloissa, mutta Gasum muuntaa vertailun vuoksi kilohinnat myös litrahinnoiksi energiasisällön mukaan. Esimerkiksi elokuussa 2021 maakaasun vertailulitrahinta on 0,885 euroa litralta ja biokaasun 0,923 euroa litralta.

3. Suomalaisten suosimilta automerkeiltä löytyy kaasuautoja erilaisiin tarpeisiin.

Kaasuautomalleja löytyy erilaisiin tarpeisiin Audilta, SEATilta, Škodalta ja Volkswagenilta. Monia työsuhdeautoina suosittuja malleja on saatavissa myös kaasukäyttöisinä.

Kaasuautoja on esimerkiksi seuraavissa malleissa:

  • Audi: A3 ja A4

  • SEAT: Arona, Ibiza ja Leon

  • ŠKODA: Kamiq, Octavia ja Scala

  • Volkswagen: Caddy, Golf ja Polo

Useimpiin kaasuautoihin, kuten Škoda Octaviaan, saa myös vetokoukun, eli peräkärry tai matkailuvaunu kulkee tarvittaessa perässä, sekä polttoainetoimisen lämmittimen.

Käyttöetuautoilijat voivat hyödyntää Gasumin ja automaahantuojien kampanjoita. 

Käyttöetuautoilijalle kertyy seuraavinakin vuosina säästöä. Jos työsuhdeautoilija ajaa käyttöetuautollaan vuodessa esimerkiksi 30 000 kilometriä, joista 12 000 km on työajoa, hän säästää pelkästään työajoilla vuodessa 470 euroa. Kilometrikorvaus käyttöedulla on 12 000 kilometrille 1 200 euroa. Polttoainekustannukset ovat samalle kilometrimäärälle noin 720 euroa.

”Myös Suomen suosituin työsuhdeauto Škoda Octavia on saatavilla kaasukäyttöisenä.” - Heidi Kuoppala, Business Manager, Liikenne

Jaa:

4. Yhdellä tankillisella kaasua pääsee pitkälle.

Kaasuautossa on aina myös bensiinitankki, mikä tekee toimintasäteestä laajan. Pelkällä kaasulla on mahdollista ajaa automallista riippuen satoja kilometrejä.

Esimerkiksi SEAT Leonilla, Škoda Octavialla ja Volkswagen Golfilla ajaa noin 450 kilometriä ja varalla olevalla bensiinitankilla vielä noin 200 kilometriä lisää. Kaksi tankkia takaa, että kaasuautoon löytyy aina polttoainetta, vaikka lähettyvillä ei olisi kaasutankkausasemia.

Kaasutankkausasemiakin on jo kymmeniä ympäri Suomea.

5. Työsuhdeauton hankkiminen ja käyttö on vaivatonta

Kaasuauton hankinta ei eroa perinteisen työsuhdeauton hankinnasta millään tavalla. Leasingyhtiöt tarjoavat niitä samaan tapaan kuin muitakin autoja.

Vapaalla autoedulla ajava työsuhdeautoilija saa hankittua GasCard-yrityskortin kaasun tankkauksia varten leasingyhtiön kautta tai suoraan Gasumilta.

Käyttöetuautoilija voi puolestaan hankkia Gasumilta yksityisasiakkaan GasCard-tankkauskortin ja hyödyntää myös mahdollisia Gasumin yksityisasiakkaille suunnattuja kampanjaetuja.

Kaasuauton tankkaaminen on helppoa ja sen oppii nopeasti. Tankkausliitin kiinnitetään lukituskahvalla autoon ja tankkaus käynnistetään mittarissa olevasta napista. Tankkaaminen kestää muutaman minuutin eikä tankatessa ole pelkoa roiskeita. Automatiikka pysäyttää tankkauksen, kun tankki on täynnä. Kuljettajan tarvitsee vain irrottaa liitin, ja jatkaa ympäristöä ja euroja säästävää ajoa.

”Ensimmäinen tankkauskerta on kaasuautoa hankittaessa isoin ero. Tankkaaminen on kuitenkin lopulta hyvin yksinkertaista, eikä siihen liity mitään erityistä.” - Heidi Kuoppala, Business Manager, Liikenne

Lue lisää kaasuautoilijoiden kokemuksista. 


Päivitetty 7.9.2021

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Pääsikö talvi yllättämään? Testaa tietosi talviautoilusta!

Aiheuttaako liukas keli tai lumipyry sinulle ylimääräisiä sydämenlyöntejä ratin takana, vai suhailetko talvella yhtä vakain ottein kuin kesällä? Tee testi ja...

Lue lisää
Content image

Kaasuauto talvella: kolme syytä, miksi kaasuauto sopii loistavasti talviautoiluun

Kaasuauto on luotettava menopeli, joka ei hyydy kovillakaan pakkasilla. Myöskään auton toimintasäde ei lyhene, vaikka lämpömittari n lukema painuisi reilusti...

Lue lisää
Kaasuauton tankkausliitin
ARTIKKELI

Kaasuauton tankkaaminen on helppoa ja turvallista – muista kuitenkin aina irrottaa tankkauspistooli liittimestä ennen liikkeelle lähtöä

Yhä useampi suomalainen valitsee kulkuneuvokseen ympäristöystävällisen kaasuauton. Kaasuauton tankkaaminen on yhtä helppoa ja turvallista kuin bensiiniauton...

Lue lisää