Markku Suopanki Gasum

Markku Suopanki

Senior Sales Manager
p. 040 705 8304

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Logistiikan päästöjen ja kulujen leikkaaminen samassa paketissa – kaasuajoneuvojen UKK

Viestittekö tekin aiempaa enemmän päästötavoitteistanne ja ympäristöystävällisyydestä asiakkaille? Etsittekö uusia, kustannustehokkaita tapoja vähentää kasvihuonekaasupäästöjä toiminnassanne?

Yrityksillä on kovat paineet tarjota kestäviä palveluita ja tehdä osuutensa ilmaston hyväksi. Hiljattain voimaan tullut hankintatukilaki kannustaa vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä juuri kaasuajoneuvoihin siirtymällä. Kokosimme tähän artikkeliin ympäristöystävällisiin logistiikkapalveluihin siirtymistä harkitseville tilaajayrityksille vastauksia kaasua käsitteleviin kysymyksiin.

Miksi juuri kaasu?

Joulukuussa 2020 tuli voimaan hankintatukilaki, jonka myötä yritykset voivat saada rahallista tukea hankkiakseen kaasukäyttöisiä kuorma-autoja. Valtio on päättänyt tukea juuri kaasuajoneuvojen käytön lisäämistä, koska maakaasun ja biokaasun käyttäminen auttaa vähentämään tuntuvasti kasvihuonekaasupäästöjä raskaassa liikenteessä nostamatta logistiikan kustannuksia.

Toisin sanoen kaasu auttaa logistiikkaa tekemään tuntuvia päästövähennyksiä, ja viimeistään hankintatuen myötä kaasu on logistiikkapalveluita tilaaville yrityksille kustannusneutraali polttoaine. 


Lue lisää hankintatuesta Gasumin blogissa.

Miten kaasu auttaa säästämään logistiikan kustannuksissa?

On totuttu ajattelemaan, että ympäristöystävällinen maksaa enemmän. Vähäpäästöiset ajoneuvot mielletään yhä kalliiksi. Etenkin kuljetusalalla, jossa raskaan kaluston hankintahinnat ovat korkeat, hintaero perinteiseen on tuntuvampi.

Mistä säästöä siis syntyy?

  1. Nesteytetty maakaasu dieseliä edullisempi, ja lisäksi tasalaatuista vuoden ympäri. Myös biokaasun hinta jää uusiutuvaa dieseliä eli HVO:ta matalammaksi.

  2. Tukea kaasukäyttöisten ajoneuvojen hankintaan voi saada 5 000 – 12 000 euroa, jopa viidelle ajoneuvolle.

  3. Kaasuajoneuvot ovat luotettavia ja varmoja – uudemmasta teknologiasta huolimatta huoltoväli ei kasva.

  4. Ympäristöystävällisyys on kilpailuvaltti ja auttaa teitä menestymään markkinoilla, jossa kuluttajat toivovat näkyviä tekoja päästöjen vähentämiseksi.

Gasum_traffic_website_infographics1_rajattu.png

Jos tarvitset vielä tarkempia laskelmia osoittamaan kaasun kustannustehokkuuteen, kokeile Gasumin hintalaskuria!

Miten siirtyä vähäpäästöisiin logistiikkapalveluihin?

Kaasuun siirtymisestä on tullut entistä helpompaa ja suositumpaa. Mitä siis tehdä, jos yrityksesi harkitsee logistiikan päästöjen vähentämistä?

Keskustele yrityksesi logistiikkayksikön kanssa, sillä he ovat linkki yrityksen ja kuljetusratkaisujen välillä. Muista, että hankintatuki on kuljetusalalla nyt uutisotsikoissa, ja siihen vedoten teilläkin voidaan alkaa miettiä logistiikkaratkaisujen uudistamista!

Ratkaiseva hetki kaasuun siirtymisessä on keskustelu palveluntarjoajien kanssa. Kun kerrotte, että toivotte ympäristöystävällisyyttä, voitte miettiä vaihtoehtoja ja tarvittaessa myös siirtyä dieselistä kaasuun yhdessä. Kaasu ei vaadi sen enempää teiltä kuin kuljetusyrityksiltäkään kompromisseja, joten todennäköisesti kuljetusliikkeissä ollaan innokkaita keskustelemaan erilaisista vaihtoehdoista.

Haluatko selkeät syyt vaihtaa logistiikaan polttoaine fossiilinen diesel kaasuun? Lataa maksuton Opas kaasun hyödyntämiseen logistiikassa!

Avataan keskustelu kaasuun siirtymisestä!

Vuosi 2021 on raskaassa liikenteessä kaasun vuosi. Miksette lähtisi muutokseen mukaan? Uskalla lisätä yrityksessäsi innostusta vähäpäästöistä logistiikkaa ja kaasua kohtaan. Tuen myötä yhä useampi logistiikkayritys voi tarjota teille kaasukäyttöisiä palveluita, joten on oivallinen hetki suosia kuljetusmuotoa, joka säästää polttoainekustannuksissa.

Tarvitsetko tietopaketin kaasuun logistiikassa? Tästä Gasumin oppaasta saat kaiken tarvitsemasi tiedon!

Tutustu myös näihin
Autotiet
ARTIKKELI

Vinkit päästövähennyksiin vastuullisuusasiantuntijoille

Teollisuusyrityksissä tehdään merkittäviä ilmastotekoja jo nyt, mutta miten löytää tehokkaat keinot leikata päästöjä nopeasti vielä lisää? Poimi vinkkimme!

Lue lisää
Rekka liikenteessä
ARTIKKELI

Logistiikan päästöt kuriin kustannustehokkaasti

LUT-yliopiston väitöskirjatutkija Oskari Lähdeaho on tutkinut logistiikan päästöjä. Mitkä ovat parhaat tavat saada logistiikan hiilijalanjälki kuriin?

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Rekkafanit biokaasun jäljillä

Rekkafanit-sarjassa Nooa, Eevi ja Daniel tutustuvat biokaasulla kulkeviin rekkoihin ja suunnittelevat tulevaisuuden rekkoja.

Lue lisää