Elina ja Matti Kähäri, Tuusula

"Olisimmepa tienneet, että kaasuauto vastaisi perheemme tarpeita näin hienosti."

Perheeseen kuuluvat Elina ja Matti, 7-vuotias koululainen, pieni taapero ja koira.

Auto: Škoda Octavia G-Tec

 

Kiinnostaako sinuakin edullinen tapa tankata?

 

Lue lisää

Content image

Olisimmepa tienneet, että kaasuautoilu on näin vaivatonta

Jaa:

Kähärin perhe kulkee jo kolmannella kaasuautollaan. Mieluisa yhdistelmä käytännöllisyyttä, taloudellisuutta ja ekologisuutta löytyi lähes sattumalta seitsemän vuotta sitten, eivätkä Elina ja Matti enää vaihtaisi muuhun. Kaasuautossa on kaikki se, mitä perhe arvostaa.

Kähärit alkoivat etsiä tilavampaa kakkosautoa, kun perhe odotti nyt jo koululaiseksi kasvanutta esikoistaan. Verkon autokauppasivustoja tutkiessa Matti Kähärin silmät sattuivat ilmoitukseen, joka alkoi kiinnostaa muuta valikoimaa enemmän.

”Auto oli spekseiltään ja varustuksiltaan tosi kiinnostava. Vasta kun tutkin sitä tarkemmin, huomasin että sehän oli kaasuauto. Silloin aloin kunnolla selvittää, mikä tämä kaasuhomma oikein on. Oman vanhan autonsa kaasukäyttöiseksi muuntanut ystäväni oli toki jo ehtinyt suositella kaasuautoilua”, Matti kertoo. 

Huolellinen tutustuminen vertailuihin eri polttoainevaihtoehtojen välillä kääntyi selkeästi kaasun eduksi niin kulutuksen, ympäristöystävällisyyden kuin tankkaamisen hinnankin osalta.

”Kaikissa vertailuissa oli sama tulos: Mitä enemmän ajaa, sitä taloudellisemmaksi tulee käyttää kaasua. Ja toisena tärkeänä asiana meidän harkinnassamme tuli heti se ekologisuus hyvin vahvasti. Pakkohan sitä autoa sitten oli lähteä katsomaan.”

Auto oli paitsi hyvä ajaa ja tilava sisältä se myös miellytti pariskunnan silmää. Päätös tehtiin yhdessä, ja Matti kävi tekemässä kaupat.

”Jos sitä vertasi bensiini- tai dieselkäyttöisiin autoihin, tämä Volkswagen Touran ei myöskään eronnut niistä hankintahinnaltaan. Ainakaan se ei ollut kalliimpi.”

Oman arvomaailman mukaiset valintaperusteet

Ensimmäisen kaasuautonsa hankinnan aikaan Kähärit asuivat Hangossa. Lähin kaasutankkausasema oli noin 80 kilometrin päässä Lohjalla. He eivät kuitenkaan antaneet sen vaikuttaa hankintapäätökseen. Tärkeämpää oli, että uusi auto heijasti omia arvoja ja sopi omiin tarpeisiin.

”Kyllä se vain on niin, että valintoja on tehtävä jollakin perusteella. On ympäristölle ystävällisempiä valintoja ja sitten sellaisia, jotka eivät sitä ole. Tämä on helppo tapa olla joka päivä ympäristöystävällinen”, Elina Kähäri painottaa.

Kähärit ovat vaihtaneet autoa uudempaan muutaman vuoden välein, mutta itsestään selvää oli, että kun vaihto tulisi jälleen ajankohtaiseksi, valinta kohdistuisi taas kaasuautoon. Perheen toiseksi kaasuautoksi valikoitui Škoda Octavia. Sama merkki ja malli valittiin myös nyt käytössä olevaksi kolmanneksi kaasuautoksi.

”Vaihdon syy on meillä käytännössä ollut se, että olemme halunneet vaihtaa uudempaan autoon. Aiemmassa autossa ei siis tosiaan ollut mitään vikaa, meillä vaan tämä innostus iskee tietyin väliajoin”, Elina nauraa.

Kaasuautoillen ympäri Suomen

Kotimaan tiet ja kaasutankkausasemat ovat tulleet Elina ja Matti Kähärille tutuksi. Kaasuauto on pääosin Elinan käytössä työmatkoilla kautta Suomen. Lisäksi perhe käyttää kaasuautoaan vapaa-ajan matkoihin.

Kähärien kaasu-Škodassa on 17,5 kilogramman kaasutankki sekä 11 litran bensiinitankki. Kaasutankki täytetään aina, kun asema sattuu sopivasti kohdalle.

”Käytännössä me ajamme aina biokaasulla. Se joka on kaasuautolla liikkeellä, menee tankkaamaan, vaikka tankki ei olisi vielä tyhjä. Siitä tiedämme, että aina on kaasua tankissa, jotta liikkuminen ei ainakaan jää siitä kiinni”, Elina kertoo.

Vapaa-ajan matkoilla perheen pisin taival on ajettu Tuusulan kodista Ylläkselle.

”Pitkää matkaa kun ajaa, sitä aina arvostaa sellaisia tiettyjä ajomukavuuteen liitettäviä lisävarusteita, joita kaasuautossamme on. Ylläksellekin muuten päästiin todella vähäisellä bensamäärällä. Vähän se vain vaatii reitin suunnittelua”.

Content image

Valitse sinulle sopivin kaasuauto

Olivatpa ajotottumuksesi millaiset tahansa, kaasuautovalikoimasta löydät varmasti sopivan kulkupelin omiin tarpeisiisi uutena tai käytettynä. Kaasuautoja on tarjolla laajasti eri kokoluokissa henkilöautoista hyötyajoneuvoihin.

Tietoa liittyen koronavirusepidemiaan (COVID-19)

Lue lisää Sulje