Skoda-kaasuauto

Lahden perhe sai kaasuauton testiajoon

Porvoolainen Lahden perhe sai Škoda-kaasuauton testiajoon, ja ajokilometrejä kertyi lopulta tuhat. Ajomatkoja tehtiin niin työpaikalle Helsinkiin kuin lyhyemmillekin reissuille kouluikäisten lasten harrastuksiin.

Kaasuauton tankkaaminen sujui vaivattomasti, ja kaasuautolla kulkeminen osoittautui helpoksi tavaksi vähentää arjen hiilijalanjälkeä. 

Haluaisitko sinäkin ajaa kaasuautolla?

Kaasuauton valitseminen kulkuneuvoksi on tehokas tapa vähentää liikenteen päästöjä sekä säästää autoilun aiheuttamissa kustannuksissa.

 

Lue 5 syytä ajaa kaasuautolla

Porvoolainen Lahden perhe ihastui: ”Kaasuauto vei meidät mennessään”

Kun porvoolaisperhe sai kaasuauton testiajoon, suunnitelmat seuraavan auton hankinnasta menivät uusiksi.

Kestävät elämäntapavalinnat ja ekologiset arvot ovat tärkeä osa Porvoossa asuvan Lahden perheen elämää. Siksi heidän oli helppo innostua, kun he saivat kaasuauton viikoksi testiin.

– Kaasuautossa oli yllättävän vähän eroja bensiinikäyttöiseen autoon verrattuna, kertoo Katja Lahti.

Lahden perheessä ajetaan tavallisesti kahdella autolla. Niistä toinen on vähäpäästöinen hybridi ja toinen kulkee dieselillä.

– Olimme ajatelleet, että kun toinen auto on aika päivittää uudempaan, hankkisimme täyssähköauton tilalle. Kaasuauton käyttö oli kuitenkin niin helppoa, että voisimme hyvin harkita sitäkin seuraavaksi autoksi. Katsomme varmasti tarkemmin myös kaasuautojen tarjonnan sitten, kun auton hankinta on ajankohtaista, Lahti sanoo.

Kestävät arvot ohjaavat lapsiperheen arkea

Vastuullisuus määrittää muutenkin nelihenkisen lapsiperheen valintoja. Kaasuautolla kulkeminen osoittautui Katja Lahden mielestä helpoksi tavaksi vähentää omaa hiilijalanjälkeä arjessa.

– Liikumme autolla arjessa paljon, joten tulevaisuudessa auton valintaan täytyy kiinnittää ehdottomasti enemmän huomiota.

Etenkin perheen lapset innostuivat kaasuautosta.

– Lapsillekin ekologisuus on tärkeä arvo. Kestävistä valinnoista tulee puhuttua heidän kanssaan usein. Lapset ovat siinä iässä, että yhteiskuntavastuu on alkanut muutenkin kiinnostaa heitä yhä enemmän, Lahti kertoo.

Skoda Octavia tuntui näppärältä ja modernilta kulkuneuvolta, joka sopi monenlaisiin tilanteisiin. Autossa oli Lahden mielestä laadukkaat lisävarusteet.

Kaasuauton tankkaaminen vaivatonta

Lahden perhe käytti kaasuautoa aivan tavallisessa arjessa. Ajomatkoja tehtiin niin työpaikalle Helsinkiin kuin lyhyemmillekin reissuille kouluikäisten lasten harrastuksiin.

Ajokilometrejä kertyi lopulta noin tuhat. Perhe pääsi testaamaan autoa toden teolla.

Kaasuauton tankkaaminen sujui vaivattomasti, sillä lähin kaasutankkausasema sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Lahden perheen kotoa.

– Meidän ei tarvinnut suunnitella ajoa tankkausasemalle erikseen sen sijainnin takia, vaan pystyimme ajamaan asemalle muiden ajojen yhteydessä. Tankkaaminen itsessään oli yksinkertaista, vaikka tankin täyttyminen kestikin aavistuksen kauemmin kuin esimerkiksi bensiinikäyttöisen auton tankkaaminen, Katja Lahti kertoo.

Kestävien elämäntapojen kiihdyttämö

Kaasuauton testaaminen on osa Porvoon kaupungin Kestävien elämäntapojen kiihdyttämöäjossa kotitaloudet kokeilevat, mitä yhden maapallon kokoinen elämä tarkoittaa käytännössä ja millaisin keinoin siihen on mahdollista päästä. Tavoitteena on löytää arjen keinoja hiili- ja materiaalijalanjälkien pienentämiseksi ja kerätä tietoa kestävämmän Porvoon kehittämiseen. 

19.3.2021

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Gasum auttaa navigoimaan energiastrategioiden viidakossa

Tämänpäiväisessä jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä on yhä riskialttiimpaa jättäytyä pelkästään yhden energialähteen varaan. Energialähteiden...

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Metaania vedystä – Miksi vihreän vedyn metanointi kannattaa

Biokaasun tuotantopotentiaalista on vielä paljon käyttämättä, mutta yhä suurempi potentiaali piilee vihreästä vedystä tuotettavassa uusiutuvassa synteettises...

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Rekkafanit biokaasun jäljillä

Rekkafanit-sarjassa Nooa, Eevi ja Daniel tutustuvat biokaasulla kulkeviin rekkoihin ja suunnittelevat tulevaisuuden rekkoja.

Lue lisää