Content image

Jontte Valosaari

Kaasuautoilija vuodesta: 2020

Auto: Toyota FJ Cruiser

Ajokilometrejä vuodessa: Noin 35 000 

17.10.2022

Bensa-autosta kaasuauto: Jontte Valosaaren unelma-auto on konvertoitu kaasuautoksi

Artisti ja palomies Jontte Valosaari metsästi unelma-autoansa pitkään, kunnes täydellinen FJ Cruiser löytyi täysin sattumalta. Jontte oli jo päättänyt muuntaa bensa-autosta kaasuauton, mutta edellinen omistaja oli ehtinyt ensin. 

Miksi valitsit kaasuauton?

Tärkeimpiä syitä olivat kaasuautoilun hinta ja ympäristöystävällisyys. Laskeskelin, että kaasuautoilulla maksan polttoaineesta noin puolet bensa-autoiluun verrattuna.

Lisäksi minulla on hyvä fiilis siitä, ettei oma auto saastuta ihan niin paljon, kun valitsen polttoaineeksi kaasun. Biokaasun käytössä on myös se hyvä puoli, että se on paikallisesti tuotettua.

Miten hankit kaasuautosi?

Olin jo pitkään metsästänyt nimenomaan Toyota FJ Cruiseria, joita on Suomessa alle 20 kappaletta.

Laitoin omaan sosiaaliseen mediaani julkaisun auton etsinnästä, enkä meinannut uskoa minulle viestiä laittanutta automyyjää. Heille oli juuri saapunut FJ Cruiser, joka oli kaiken lisäksi jo konvertoitu bensa-autosta kaasuautoksi. Olin valmistautunut teettämään konversiotyön itse, mutta tämä oli tietenkin mahtava sattuma

Jontte Valosaari x Gasum 1200x780.jpg

Kuva: Artisti ja palomies Jontte Valosaaren auto on Toyota FJ Cruiser, joka on konvertoitu kaasuautoksi. 

Mikä sinulle on autossa tärkeintä?

Auton täytyy olla luotettava ja selvitä kaikenlaisissa maastoissa. Mielestäni auto saa myös olla persoonallinen ja erottuva. Oman auton kohdalla lähes joka tankkauskerralla kuuluu kysymyksiä siitä, mikä Toyota tuossa oikein on. 

Millainen tyyppi autosi on?

Minun autoni on nöyrä, mutta kohtuullisen kova pala. Se ei pikku esteitä tai maaston muutoksia säikähdä.

Kenelle suosittelisit kaasuautoilua?

Asun keskellä metsää, ja omat harrastukseni tarkoittavat autolla kulkemista vaikeakulkuisessa maastossa. Voin siis luvata, että kaasuautolla pärjää hyvin kaikenlaisissa ajo-olosuhteissa.

Suosittelisin kaasuautoilua kaikille, jotka haluavat edullisempia ja ympäristöystävällisempiä kilometrejä. Kaasutankkausasemiakin löytyy kattavasti ympäri Suomea. Arjessa omista ajoistani noin 98 prosenttia kulkee kaasulla.

Ajan kaasulla, aja sinäkin.

Lue myös: Bensa-auton muuntaminen kaasukäyttöiseksi

Tutustu myös
Content image
ARTIKKELI

Hyviä kokemuksia kaasuautosta: Škoda Octavia G-TEC vie luotettavasti jäähalleille ja harrastuksiin

Luotettava, huoleton ja tarpeeksi tilava, siinä Mika Rikmanin toiveet autolle. Biokaasulla kulkeva Škoda Octavia täyttää toiveet.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Jääkiekkovalmentaja ihastui kaasuautoiluun

Äänikirja stereoissa ja biokaasua tankissa – SaiPan valmentaja Santeri Immonen viihtyy Škoda Octavia -kaasuauton ratissa.

Lue lisää
Jontte Valosaaren Toyota FJ Cruiser muuntui bensa-autosta kaasuautoksi

Bensa-autosta kaasuauto: Jontte Valosaaren unelma-auto on konvertoitu kaasuautoksi

Artisti ja palomies Jontte Valosaari metsästi unelma-autoansa pitkään, kunnes täydellinen FJ Cruiser löytyi täysin sattumalta. Jontte oli jo päättänyt muunta...

Lue lisää