Kiinnostaako kaasuautoilu?

Yhä useampi suomalainen valitsee nyt auton, jossa on bensiinitankin lisäksi myös kaasutankki. Lue viisi hyvää syytä valita kaasuauto!

 

Lue lisää

09.12.2022

Kaasuauto talvella: kolme syytä, miksi kaasuauto sopii loistavasti talviautoiluun

Kaasuauto on luotettava menopeli, joka ei hyydy kovillakaan pakkasilla. Myöskään auton toimintasäde ei lyhene, vaikka lämpömittarin lukema painuisi reilusti nollan alapuolelle. 

Biokaasulla kulkeva auto on loistava tapa autoilla vähäpäästöisesti ympäri vuoden. Tässä kolme syytä, miksi kaasuauto sopii erinomaisesti talviautoiluun. 

1. Kaasuauto käynnistyy kovallakin pakkasella

Talvi voi yllättää autoilijan, mutta kaasuautoa ei. Kaasuauto ei säikähdä kovaakaan pakkasta, vaan hurahtaa käyntiin ongelmitta lämpötilasta riippumatta. 

Useimmat kaasuautot käynnistyvät bensiinillä ja siirtyvät muutamassa sekunnissa käyttämään kaasua. Jotkin mallit taas käynnistyvät kaasulla 10 tai 15 pakkasasteeseen asti ja vaihtavat bensiinikäynnistykseen vasta tätä kylmemmässä lämpötilassa. 

Ja kun vauhtiin on päästy, kaasuauton moottori saavuttaa normaalin käyttölämpötilan nopeasti. 

2. Toimintasäde ei juuri lyhene talvella 

Kaasun käytöllä ei ole pakkasrajoja, eikä kaasuauton polttoaineen kulutus kasva kovallakaan pakkasella sen enempää kuin muillakaan polttomoottoriautoilla.  

Toisin kuin sähköautoilla, pakkanen ei siis vaikuta kaasuauton toimintasäteeseen kovinkaan radikaalisti. Talvirenkaiden laadulla voi olla oma pieni vaikutuksensa talviajan polttoaineen kulutukseen, mutta tässä kaasuautot eivät eroa muista autoista.  

Kaasuautoon tankattava biokaasu on myös tasalaatuista ympäri vuoden. Jäätymisestä ei ole vaaraa, eikä erillisiä kesä- ja talvilaatuja ole olemassa. Kaasuautokuskin ei siis tarvitse pelätä, että auto hyytyisi tien päälle kovillakaan pakkasilla polttoaineen jähmettymisen vuoksi. 

3. Kaasuautossa ei tarvitse palella  

Useimpiin kaasuautoihin saa asennettua polttoainetoimisen lämmittimen, joka lämmittää sekä moottorin että auton sisätilat. Myös sähkötoimisen moottorilämmittimen ja sisätilan lämmittimen yhdistelmä sopii kaasuautoihin. 

Auton moottorin ja sisätilat saa siis esilämmitettyä samalla tavalla kuin bensiini- tai dieselauton. Kaasuautoon asennettava polttoainetoiminen lämmitin käyttää polttoaineena bensiiniä. 

Tutustu myös
Content image
ARTIKKELI

Hyviä kokemuksia kaasuautosta: Škoda Octavia G-TEC vie luotettavasti jäähalleille ja harrastuksiin

Luotettava, huoleton ja tarpeeksi tilava, siinä Mika Rikmanin toiveet autolle. Biokaasulla kulkeva Škoda Octavia täyttää toiveet.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Jääkiekkovalmentaja ihastui kaasuautoiluun

Äänikirja stereoissa ja biokaasua tankissa – SaiPan valmentaja Santeri Immonen viihtyy Škoda Octavia -kaasuauton ratissa.

Lue lisää
Jontte Valosaaren Toyota FJ Cruiser muuntui bensa-autosta kaasuautoksi

Bensa-autosta kaasuauto: Jontte Valosaaren unelma-auto on konvertoitu kaasuautoksi

Artisti ja palomies Jontte Valosaari metsästi unelma-autoansa pitkään, kunnes täydellinen FJ Cruiser löytyi täysin sattumalta. Jontte oli jo päättänyt muunta...

Lue lisää