Jätteestä energiaksi

Biokaasun tuotanto on kestävä ja kokonaisvaltainen tapa hyödyntää yrityksen tai yhteisön toiminnassa syntyvät biohajoavat jakeet.

Tehdäänkö sinunkin yrityksesi biohajoavista jätteistä uusiutuvaa energiaa?

Lue lisää

K-ryhmä vähentää hävikkiä kiertotalouden keinoin

Yhä useampi ruokakaupan asiakas arvostaa vastuullisuutta. Hävikkiä ei saada koskaan kokonaan ehkäistyä, mutta biokaasua siitä voidaan tehdä.

Taloustutkimuksen teettämässä Suomi Syö -tutkimuksessa 46 prosenttia alle 25-vuotiaista pitää tärkeänä osana elintarvikeketjun vastuullisuutta ruokahävikin pienentämistä. K:n Ruokailmiöt 2017 tutkimuksen mukaan jopa 47 prosenttia suomalaisista pyrkii vähentämään ruokahävikkiä.

K-ruokakaupoissa hävikkiä pyritään vähentämään. Yksi innovaatio on kierrättää kaupoissa syntyvä syömäkelvoton biohajoava jäte biokaasun valmistukseen. Biojätettä kerätään tällä hetkellä noin 200 K-ruokakaupasta ja Kesko Logistiikan keskusvarastolta. Tämä vähentää K-ryhmän vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä 540 tonnia. Se vastaa noin 4,5 miljoonaa kilometriä autolla-ajoa. Syntyvä biokaasu käytetään sen jälkeen uusien Pirkka-tuotteiden valmistuksessa energiana.

– Myymättä jääneet tuotteet annetaan ensisijaisesti ruoka-apuun, mutta yhteistyömme Gasumin kanssa mahdollistaa sen, että voimme hyödyntää syömäkelvottoman biojätteen fiksulla tavalla, kertoo K-ryhmän päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli.

15.12.2017

Tutustu myös näihin
Gasum and Stora Enso näyttävät esimerkkiä kiertotaloudesta
ARTIKKELI

Gasum ja Stora Enso näyttävät esimerkkiä kiertotaloudesta

Uusiutuvan energian tuottaminen tehtaan jätevesistä on hyvä esimerkki siitä, kuinka energia-alan ja teollisuuden yhteistyötä voidaan laajentaa.

Lue lisää
Biokaasun kysyntä kasvaa vauhdilla
ARTIKKELI

Suomi kulkee kohti vähähiilistä yhteiskuntaa biokaasulla

Biokaasun kysyntä kasvaa vauhdilla. Suomessa kulkee tätä nykyä ennätysmäärä kaasuautoja ja yhä useampi yritys käyttää biokaasua tuotantoprosesseissa.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Kaasuratkaisut voivat hillitä ilmastonmuutosta merkittävästi

Ilmastonmuutoksen torjunnassa ei voida enää odottaa – päätöksiä ja konkreettisia toimia tarvitaan heti. Kaasuratkaisuilla on muutoksessa tärkeä rooli.

Lue lisää