Biokaasun tuotanto on kestävä ja kokonaisvaltainen tapa hyödyntää yrityksen tai yhteisön toiminnassa syntyvät biohajoavat jakeet.

Tehdäänkö sinunkin yrityksesi biohajoavista jätteistä uusiutuvaa energiaa?

Lue lisää

15.12.2017  

K-ryhmä vähentää hävikkiä kiertotalouden keinoin

Jaa:

Yhä useampi ruokakaupan asiakas arvostaa vastuullisuutta. Hävikkiä ei saada koskaan kokonaan ehkäistyä, mutta biokaasua siitä voidaan tehdä.

Taloustutkimuksen teettämässä Suomi Syö -tutkimuksessa 46 prosenttia alle 25-vuotiaista pitää tärkeänä osana elintarvikeketjun vastuullisuutta ruokahävikin pienentämistä. K:n Ruokailmiöt 2017 tutkimuksen mukaan jopa 47 prosenttia suomalaisista pyrkii vähentämään ruokahävikkiä.

K-ruokakaupoissa hävikkiä pyritään vähentämään. Yksi innovaatio on kierrättää kaupoissa syntyvä syömäkelvoton biohajoava jäte biokaasun valmistukseen. Biojätettä kerätään tällä hetkellä noin 200 K-ruokakaupasta ja Kesko Logistiikan keskusvarastolta. Tämä vähentää K-ryhmän vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä 540 tonnia. Se vastaa noin 4,5 miljoonaa kilometriä autolla-ajoa. Syntyvä biokaasu käytetään sen jälkeen uusien Pirkka-tuotteiden valmistuksessa energiana.

– Myymättä jääneet tuotteet annetaan ensisijaisesti ruoka-apuun, mutta yhteistyömme Gasumin kanssa mahdollistaa sen, että voimme hyödyntää syömäkelvottoman biojätteen fiksulla tavalla, kertoo K-ryhmän päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli.

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Suomi kulkee kohti vähähiilistä yhteiskuntaa biokaasun voimin

Biokaasun kysyntä kasvaa vauhdilla. Suomessa kulkee tätä nykyä ennätysmäärä kaasuautoja ja yhä useampi yritys käyttää biokaasua tuotanto- ja valmistusprosesseissa.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Kaupungit kiertotalouden eturintamassa

Kiertotaloudesta on tullut keskeinen teema energiajärjestelmää käsittelevässä keskustelussa. Ratkaisut tehdään nyt enenevissä määrin kaupungeissa.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Ilmastonmuutos ajaa kohti pienempää hiilijalanjälkeä

Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen uskoo, että ilmastonmuutos otetaan vakavasti ja ympäristöuhkien edessä on ryhdytty toimimaan.

Lue lisää

Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa

Lue lisää Sulje