Miksi valita LNG eli nesteytetty maakaasu raskaan liikenteen polttoaineeksi? Lue lisää sen mahdollisuuksista päästöjen vähentämiseksi. 

Tutustu

Meidän tavoitteemme on yksinkertainen: haluamme huolehtia ympäristöstä ja tuottaa asiakkaillemme uusiutuvaa, kotimaista energiaa. Lue lisää biokaasusta!

Tutustu

23.11.2017  

Kaasualan tulevaisuutta kokoonnuttiin pohtimaan Gas Festiin Amsterdamissa

Jaa:

Energia-alan keskeiset toimijat kokoontuivat marraskuun 16.–17. Amsterdamiin kaksipäiväiseen Gas Fest -tapahtumaan keskustelemaan siitä, miten yhdessä yli yritys- ja valtioiden rajojen voimme tehdä osamme kestävämpien energiamuotojen käyttöönotossa.

Tapahtuma saattoi uudella tavalla yhteen korkean tason asiantuntijoita ja päättäjiä ympäri maailmaa. Kahden päivän aikana keskusteluja käytiin uusiutuvien energialähteiden tulevaisuudesta, markkinoiden kehittymissuunnasta sekä uusien teknologioiden käyttöönotosta.

Sanoma tapahtumasta oli selvä: nesteytetty maakaasu (LNG) on tulevaisuuden ratkaisu ja sillä tulee olemaan keskeinen rooli vähähiilisen tulevaisuuden rakentamisessa. Kehitysalueeksi tapahtumassa tunnistettiin tarve viestiä LNG:n eduista paremmin sidosryhmille ja asiakkaille sekä uuden, kaasua entistä paremmin hyödyntävän teknologian rakentaminen.

Keskustelu ja yhteistyö kansainvälisten toimijoiden välillä on äärimmäisen tärkeää, kun liikumme kohti puhtaampaa, vähähiilistä energiajärjestelmää.

Toimijat eri puolilta maailmaa kaipaavat samoja asioita. Kaasumarkkinoille kaivataan yhtenäisiä standardeja ja globaalia valvontaa. LNG-terminaalien käyttö tulisi olla sujuvampaa, hyväksymisprosessien joustavampia ja laivojen pääsyn satamiin sekä terminaaleihin entistä helpompaa tulevaisuudessa.

Biokaasu on loistava esimerkki kiertotaloudesta, sillä se tuotetaan muun muassa yhdyskuntajätteistä. Kotitalouksien jäte voidaan hyödyntää autoissa ympäristöystävällisenä ja edullisena polttoaineena. Tulevaisuudessa yhä useampi suomalainenkin kaasuautoilee puhtaalla ja kotimaisella biokaasulla.

Mieleenpainuvimmat keskustelut tapahtumassa käytiin juuri biokaasun roolista ja käyttömahdollisuuksista erityisesti kiertotaloudessa. Moni ei tiedä, että LNG:n ja biokaasun kemikaaliset kompositiot ovat samanlaisia. Biokaasuakin voi nesteyttää, jolloin siitä tulee LBG:tä. Tulevaisuudessa myös LBG:n tuotantomääriä voidaan kasvattaa.

"Gas Fest osoittautui hyväksi keskustelufoorumiksi. Se tukee hyvin Gasumin tavoitteita jatkaa aktiivista keskustelua ja kehitystä kansainvälisessä yhteisössä laajentaessaan kaasumarkkinaa pohjoismaissa. Tällaisille tapahtumille on tilausta varmasti myös tulevaisuudessa", kertoi Gasumin myyntijohtaja Ville Pesonen.

Gasumin tytäryhtiö Skangasin toimitusjohtaja Kimmo Rahkamo summasi tapahtumaa loppupuheenvuorossaan hyvin:

"Kahden päivän aikana alan johtavat asiantuntijat keskustelivat ja ottivat suuria askelia kohti energiamarkkinoiden perinteisen 'trilemman' ratkaisua, eli miten pitää yhtä aikaa mielessä energiaturvallisuus, energialähteiden tasapuolisuus ja kestävä kehitys."

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Laiva on lastattu nyt LNG:llä

Nesteytetyn maakaasun (LNG) käyttö lisääntyy varsinkin meriliikenteessä. Kasvuun vaikuttavat laivojen yhä tiukentuvat päästörajat.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Silta vähähiiliseen yhteiskuntaan – Viisi väitettä maakaasusta

Maakaasun osuus Suomen energiankulutuksesta on n. 8 %. Maakaasuliiketoimintayksikömme johtaja Jouni Haikarainen vastasi viiteen maakaasua koskevaan väittämään.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Kiertotaloudesta löytyy avaimet vähähiiliseen tulevaisuuteen

Kiertotalous on viimeisten vuosien aikana noussut julkisessa keskustelussa yhdeksi näkyvimmistä keinosta saavuttaa Suomen päästövähennystavoitteet.

Lue lisää