Content image

Olga Väisänen

johtaja, viestintä
p. 040 554 0578
olga.vaisanen@gasum.com
Twitter: @OlgaVaisanen

Content image

Anna-Sofia Malmi

viestintäpäällikkö
p. 050 469 0114
anna-sofia.malmi@gasum.com
Twitter: @annasofiamalmi

Mediayhteydet Gasumilla

Jaa:
  • Kuvapankista voit ladata kuva-aineistoa median käyttöön. Mainitsethan lähteen.
  • Asiakas- ja sidosryhmälehtemme sekä vuosikatsaukset ovat luettavissa  julkaisupankissa. Voit myös tilata lehden ilmaiseksi.

Gasumin viestintä palvelee mediaa kaikissa yhtiöön liittyvissä asioissa, ota yhteyttä!

Gasum lyhyesti

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasu- ja energiamarkkinoiden asiantuntija. Tarjoamme puhtaampaa energiaa ja energiamarkkinoiden asiantuntijapalveluita teollisuuden ja lämmön ja sähkön yhteistuotannon tarpeisiin sekä puhtaampia polttoaineratkaisuja maantie- ja meriliikenteeseen. Autamme asiakkaitamme pienentämään heidän omaa hiilijalanjälkeään sekä heidän asiakkaidensa hiilijalanjälkeä. Yhdessä kumppaniemme kanssa edistämme kehitystä kohti hiilineutraalia tulevaisuutta sekä maalla että merellä. 

Gasum-konsernilla on noin 350 työntekijää Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto oli 1 128 miljoonaa euroa vuonna 2019. Gasum on Suomen valtion omistama yhtiö.

28.05.2020

Käynnistämme muutostyöt Hämeenlinnan tankkausasemalla tankkauskapasiteetin kasvattamiseksi

Kaasun kysyntä liikenteessä on kasvanut Hämeenlinnan alueella nopeaa vauhtia, ja vähäpäästöisestä ja edullisesta polttoainemuodosta ovat kiinnostuneita niin yksityisautoilijat kuin kuljetusyritykset. Vastataksemme kysyntään ja palvellaksemme asiakkaitamme entistä paremmin käynnistämme Hämeenlinnan kaasutankkausasemalla muutostyöt tankkauskapasiteetin kasvattamiseksi. Muutostöiden aikana tankkausasemalla esiintyy käyttökatkoksia.

 Kaasun suosion kasvaessa maantieliikenteessä Hämeenlinnan alueella investoimme Tiiriön kaasutankkausaseman tankkauskapasiteetin kasvattamiseen. Toteutamme kesäkuun 2020 aikana muutostöitä tankkausasemalla suurentamalla nykyistä kaasuvarastoa ja asentamalla lisäkompressorin. Muutostöiden aikana tankkausasemalla on väliaikaisia käyttökatkoksia ja saattaa esiintyä hetkellisesti vajaita tankkauksia.

Muutostöiden valmistumisen jälkeen Hämeenlinnan alueella on kaasua tarjolla polttoaineeksi yhä useammalle yksityisautoilijalle ja kuljetusyritykselle. Vähäpäästöisen kaasun liikennekäyttö on yksi konkreettinen valinta kohti pienempää hiilijalanjälkeä.

Tiedotamme tarkemmin Hämeenlinnan tulevista käyttökatkoista maksuttomassa tekstiviestipalvelussamme, katso tilausohjeet.

Kasvatamme nykyisten tankkausasemien tankkauskapasiteettia

Uusien kaasutankkausasemien rakentamisen lisäksi käynnissä on kehityshankkeita eri puolella asemaverkostoa nykyisten asemien tankkauskapasiteettien nostamiseksi. Uudistamishankkeita on toteutettu jo onnistuneesti Kouvolan ja Porvoon tankkausasemilla. Tiedotamme erikseen tulevista muutostöistä paikkakunnittain ja niiden väliaikaisista vaikutuksista tankkausaseman käyttöön.

Lisätietoja:
Gasumin asiakaspalvelu

 

Lue lisää
26.05.2020

Gasum yhteistyöhön kestävien kuljetusratkaisujen toimittajan Samskipin kanssa

Gasum on solminut kumppanuussuhteen Rotterdamissa päämajaansa pitävän Samskip-varustamon kanssa. Yhtiöllä on kaksi nesteytettyä maakaasua (LNG) polttoaineenaan käyttävää alusta, Samskip Kvitbjorn ja Samskip Kvitnos.

Kumppanuus Gasumin kanssa mahdollistaa Samskipille LNG-bunkraukset Norjan Risavikassa. Koska Gasumin LNG-tuotantolaitos sijaitsee vain 200 metrin päässä laiturista, juuri tuotettu kylmä LNG pystytään bunkraamaan lastausvarren avulla nopeasti ja turvallisesti suoraan tuotantolaitokselta alukseen. Gasum tukee myös Samskipin ovelta-ovelle logistiikkaa maalla ja merellä.“LNG:n bunkraus Risavikassa on meille suuri etu ja parantaa bunkrausverkostoamme huomattavasti. Odotamme innolla yhteistyömme kehittymistä ja sen tuomia uusia mahdollisuuksia hyötyä Gasumin tuotteista ja palveluista”, toteaa Samskipin toimitusjohtaja Kari-Pekka Laaksonen.

Samskip Kvitbjorn ja Samskip Kvitnos operoivat kumpikin Rotterdamin ja Norjan välillä, ja alusten reitit ulottuvat aina Euroopan pohjoisimpaan kaupunkiin eli Hammarfestiin saakka. Kapasiteetiltaan suuret ja valtamerikelpoiset alukset toimivat säännöllisessä aikataulutetussa linjaliikenteessä.

Alukset on varustettu Rolls Roycen LNG-käyttöisillä yksipolttoainemoottoreilla. Yksipolttoainemoottorit ovat vielä melko harvinaisia, ja alusten edistyksellinen teknologia onkin saanut tunnustusta useissa alan kilpailuissa, kuten esimerkiksi edistyksellistä alusteknologiaa palkitsevassa Next Generation Ship Award -kilpailussa sekä ympäristövastuullisuutta korostavassa GREEN4SEA Technology Award -kilpailussa.

“Kumppanuus Samskipin kanssa on meille mahtava askel. Olemme Gasumilla ylpeitä siitä, että olemme osa merenkulun suurempaa muutosta ja toimitamme näille tehokkaille aluksille LNG-polttoainetta aivan oman toimipisteemme edustalla”, sanoo Gasumin meriliikenteen myyntijohtaja Jacob Granqvist. “Olen myös iloinen siitä, että Norjassa tapahtuva tankkaus varmistaa kilpailukykymme Pohjois-Euroopan LNG-markkinoilla.”

LNG:n käyttö meriliikenteen polttoaineena vähentää päästöjä merkittävästi raskaan polttoöljyn kaltaisiin tavanomaisiin polttoaineisiin verrattuna. LNG:n käyttö parantaa paikallista ilmanlaatua ja pienentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 20 prosentilla tavanomaisiin polttoaineisiin verrattuna. LNG on ympäristöystävällisin fossiilinen meriliikenteen polttoaine ja täyttää kaikki nykyiset ja tulevat Kansainvälisen merenkulkujärjestön IMO:n ympäristövaatimukset.

Lisätietoja:

Jacob Granqvist, myyntijohtaja, LNG Maritime, Gasum
puh. +358 40 483 9129, jacob.granqvist@gasum.com


Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasu- ja energia-alan asiantuntija. Tarjoamme puhtaampaa energiaa lämmön ja sähkön yhteistuotannon sekä teollisuuden tarpeisiin ja puhtaampia polttoaineratkaisuja maa- ja meriliikenteeseen. www.gasum.fi 

Lue lisää
14.05.2020

Gasum Portfolio Services kumppaniksi Keravan Energian salkunhallintaan

Energiayhtiö Gasumin ja Keravan Energian yhteistyö on täydentynyt salkunhoitoa koskevalla sopimuksella. Keravan Energia on paikallinen energiayhtiö, joka omistaa kaukolämpö- ja sähköverkon Keravan ja Sipoon alueella ja myy sähköä koko Suomeen. Yhteistyön avulla Keravan Energia varmistaa riskienhallinnan ja sähkön hinnan ennustettavuuden sähkön myyntisalkkujen osalta.

Keravan Energia on jo aiemmin hyödyntänyt salkunhallinnassa Gasum konserniin kuuluvan IntStream-yhtiön kehittämää sähkömarkkinoiden riskienhallintaan suunnattua ohjelmistoratkaisua.

”Ulkoistimme salkunhallinnan Gasumille, koska halusimme varmistaa riittävät ja osaavat resurssit sähkömarkkinoiden haastavassa muutostilanteessa. Uskomme, että Gasumilla on hyvät edellytykset tuottaa tarvitsemaamme palvelua”, kertoo asiakkuusjohtaja Johanna Haverinen Keravan Energialta.

Gasum on viime vuosina panostanut vahvasti liiketoiminnan laajentamiseen myös sähkömarkkinoille, yhtiön perinteisen kivijalan kaasun lisäksi. Gasumin energiamarkkinapalveluiden osaksi kuuluvat salkunhallinnasta ja markkina-analyysista vastaava Gasum Portfolio Services sekä fyysisen markkinan palvelut. Lisäksi energiamarkkinapalvelut auttaa yrityksiä hiilineutraalien tavoitteiden toteuttamisessa muun muassa välittämällä sähkön alkuperätakuita.

”Sopimus Keravan Energian kanssa kertoo meille luottamuksesta Gasumin toimittamiin ratkaisuihin ja asiantuntemukseen. On palkitsevaa löytää uusia yhteistyömahdollisuuksia myös tutun kumppanin kanssa”, kertoo Gasum Portfolio Servicen johtaja Tea Kiukas.

Gasum on Kerava Energian pitkäaikainen kumppani myös maakaasun toimittamisessa. Keravan Energian tavoitteena on tarjota asiakkailleen monipuolinen energiavalikoima. Yhtiö on luopunut kivihiilen käytöstä jo vuonna 2001 ja panostaa vahvasti aurinkovoiman tuotantoon.

Gasum Portfolio Services on energiayhtiö Gasumin 100-prosenttisesti omistama yhtiö, joka tarjoaa Suomen markkinajohtajana sähkömarkkinoihin liittyviä salkunhallintapalveluita. Yhtiöllä on Finanssivalvonnan myöntämä sijoituspalvelulain mukainen toimilupa.

Lisätietoja:
 

Tea Kiukas, johtaja, Gasum Portfolio Services, p.+358 40 5888595, etunimi.sukunimi@gasum.com


Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasu- ja energia-alan asiantuntija. Tarjoamme puhtaampaa energiaa lämmön ja sähkön yhteistuotannon sekä teollisuuden tarpeisiin ja puhtaampia polttoaineratkaisuja maa- ja meriliikenteeseen. www.gasum.fi 

Lue lisää

Tietoa liittyen koronavirusepidemiaan (COVID-19)

Lue lisää Sulje