Content image

Olga Väisänen

johtaja, viestintä ja vastuullisuus
p. 040 554 0578
olga.vaisanen@gasum.com
Twitter: @OlgaVaisanen

Content image

Anna-Sofia Malmi

viestintäpäällikkö
p. 050 469 0114
anna-sofia.malmi@gasum.com
Twitter: @annasofiamalmi

Mediayhteydet Gasumilla

Gasumin viestintä palvelee mediaa kaikissa yhtiöön liittyvissä asioissa, ota yhteyttä! Jos et tavoita puhelimella, lähetä tekstiviesti tai sähköpostia. 

Gasum lyhyesti

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasu- ja energiamarkkinoiden asiantuntija. Tarjoamme puhtaampaa energiaa ja energiamarkkinoiden asiantuntijapalveluita teollisuuden ja lämmön ja sähkön yhteistuotannon tarpeisiin sekä puhtaampia polttoaineratkaisuja maantie- ja meriliikenteeseen. Autamme asiakkaitamme pienentämään heidän omaa hiilijalanjälkeään sekä heidän asiakkaidensa hiilijalanjälkeä. Yhdessä kumppaniemme kanssa edistämme kehitystä kohti hiilineutraalia tulevaisuutta sekä maalla että merellä. 

Gasum-konsernilla on 350 työntekijää Suomessa, Norjassa, Ruotsissa ja Saksassa. Gasum on Suomen valtion omistama yhtiö.

25.05.2022

Gasum ja Loiste energiamarkkinapalveluiden yhteistyösopimukseen

Gasum on solminut Loiste Energian kanssa laajan kumppanuussopimuksen energianhallintapalveluista huhtikuun 2022 alusta alkaen. Ulkoistamalla energiamarkkinoiden prosessinsa järjestelmineen Gasumille Loiste Energia tavoittelee parempaa tuottoa sähkömarkkinoilta ja voi jatkossa keskittyä ydinliiketoimintaansa.

Gasumin ja Loisteen kumppanuussopimus kattaa energianhallinnan palvelut laajasti, kuten sähkön tuotannon myynnin, sähkömarkkinoiden salkunhallinta- ja meklarointipalvelut, sisältäen markkina-analyysit ja -ennusteet sekä tasehallinnan ja 24/7-valvomopalvelut. Lisäksi Gasum vastaa Loisteen CHP-voimalaitoksen sekä vesivoimalaitosten tuotannon jatkuvasta suunnittelusta ja optimoinnista. Palveluiden tuotanto hoidetaan käyttäen Gasumin omia järjestelmiä ja tuotantolaitoksia ohjataan automaattisesti Gasumin tekemien suunnitelmien mukaan.    

“Gasumilla on sähkömarkkinoilla toimimisesta pitkä kokemus, jota pääsemme nyt myös hyödyntämään. Oli hienoa löytää luotettava kumppani, joka pystyy tarjoamaan kattavat energiamarkkinapalvelut Loisteelle. Gasum suunnittelee tuotantomme optimaalisesti, vie sen markkinoille ja etsii tuotannollemme parhaan markkinapaikan, oli se SPOT-, ELBAS-, säätösähkö- tai reservimarkkinat sekä finanssipuolella sisältäen sähkön hintasuojaukset, päästökauppa ja alkuperäoikeudet. Gasumilla on hyvä osaaminen, jonka turvin voimme tehdä luottavaisesti kauppaa,” kertoo Timo Haarala, tuotannon suunnittelupäällikkö, Loiste Energia.

”On hienoa aloittaa tiivis yhteistyö Loiste Energian kanssa. Kumppanuus on erinomainen esimerkki kokonaisvaltaisista energiamarkkinapalveluistamme. Gasumin palvelut takaavat asiakkaillemme parhaan mahdollisen riskienhallintamallin. Autamme Loistetta hoitamaan päivittäisen sähkökaupan prosessia sekä ennakoimaan ja hallitsemaan riskejään kattavasti myös energiamarkkinatilanteiden muuttuessa,” kertoo Tommy Mattila, johtaja, teollisuus ja liikenne, Gasumilta. 

Gasum auttaa asiakkaitaan energiamarkkinoiden hallinnassa tarjoamalla monipuolisia energiamarkkinapalveluita. Yhtiö tarjoaa myös ilmastoystävällisiä vaihtoehtoja öljypohjaisille polttoaineille sekä kivihiilelle, ja auttaa asiakkaitaan pienentämään hiilijalanjälkeään.   

Lisätietoja:

Tommy Mattila, 
johtaja, teollisuus ja liikenne, Gasum
Puh: +358 40 581 92 47, tommy.mattila@gasum.com

Tea Kiukas, johtaja, energiamarkkinapalvelut ja salkunhallintapalvelut, Gasum
Puh: +358 40 588 8595, tea.kiukas@gasum.com

Timo Haarala
tuotannon suunnittelupäällikkö, Loiste Energia
p.  +358 50 562 0601, timo.haarala@loiste.fi

Loiste Energia osa Loiste-konsernia. Yhtiön tehtävänä on viedä tuotettu energia markkinoille ja aksimoida tuotannon arvo. Yhtiön tuotanto koostuu vesivoimasta sekä lämmöntuotannon yhteydessä syntyvästä sähköstä. Tuotantolaitoksemme sijaitsevat Kainuussa. www.loisteyhtiot.fi 

Lue lisää
24.05.2022

Tampereen seudun neljäs tankkausasema avautuu Pirkkalaan – suunniteltu erityisesti raskaan liikenteen tarpeisiin

Tampereen seudun kaasutankkausasemaverkosto vahvistuu. Energiayhtiö Gasum avaa alueen neljännen aseman Pirkkalaan, Valtatie 3:n kupeeseen, jossa se tulee tarjoamaan sekä nesteytettyä että paineistettua kaasua niin raskaan liikenteen kuin henkilöautoilijoiden tarpeisiin. Asema avautuu 24. toukokuuta 2022.

Pirkkalaan avautuva kaasutankkausasema tulee palvelemaan kattavasti Tampereen seudun kasvavaa kaasuautokantaa. Gasum on panostanut alueen tankkausasemainfrastruktuurin kehittämiseen voimakkaasti viimeisen vuoden aikana. Kyseessä on Gasumin neljäs kaasutankkausasema Tampereen alueella ja ensimmäinen asema, joka palvelee myös nesteytettyä kaasua hyödyntävää raskasta liikennettä. Ennestään alueella on toiminut kolme Gasumin paineistettua kaasua jakelevaa tankkausasemaa Lielahdessa, Nekalassa ja Lahdesjärvessä, joista syyskuussa 2021 avattu Lahdesjärven asema on otettu erittäin positiivisesti vastaan kaasuautoilijoiden keskuudessa. Tämän lisäksi Nekalan asemalle toteutettiin alkuvuodesta 2021 mittava kapasiteetinkorotushanke.

”Pirkkalan uuden aseman myötä pystymme tarjoamaan ensimmäistä kertaa Tampereen seudulla vähäpäästöistä kaasua sekä alueen logistiikkatoimijoiden että runkoliikenteen tarpeisiin. Kyseinen asema on myös keskeisessä roolissa vahvistamassa Gasumin raskaan liikenteen Pohjoismaista kaasutankkausasemaverkostoa. Ilmastoystävällisempien polttoaineratkaisujen kysyntä raskaan liikenteen puolella on kasvanut voimakkaasti ja uutiset uuden aseman aukeamisesta on otettu ilolla vastaan sekä logistiikan tilaajien että kuljetusyritysten keskuudessa”, sanoo Gasumin Suomen liikenneyksikön maajohtaja Olli Paasio.

Raskaan liikenteen päästöjä pienennetään yhteistyöllä

Pirkkalan uusi asema avautuu Gasumin kumppanin, Tampereen Autokuljetus Oy:n, omistamalle tontille erinomaisten liikenneyhteyksien varrelle. Kuljetuksiin ja niihin liittyvien palveluiden tilauskeskuksen kalustoon kuuluu yli 300 erilaista ammattiautoa, joilla vastataan asiakkaiden monipuolisiin logistiikkatarpeisiin. Yhtiössä on nähnyt logistiikan ilmastovaikutusten nousevan yhä useammin päätöksenteon keskiöön niin kuljetusyritysten kuin palveluiden tilaajien keskuudessa.

”Olemme huomanneet raskaan liikenteen toimijoiden arvoissa ison muutoksen viime vuosina. Oli kyse sitten julkisista tahoista tai yksityisistä yrityksistä, kumppanimme haluavat madaltaa hiilijalanjälkeään. Olemme todella iloisia, että löysimme Gasumin kanssa välittömästi yhteisymmärryksen ja yhteisen päämäärään”, kertoo Tampereen KTK:n toimitusjohtaja Ilkka Mattila.

”Me haluamme olla vahvasti mukana vihreän tulevaisuuden mahdollistamisessa myös raskaalle liikenteelle ja tämä on ehdottomasti tärkeä askel sitä kohti”, Mattila summaa.

Liikennekaasu on
kustannustehokas polttoaine raskaan liikenteen käyttöön ja sen avulla kuljetusyritykset voivat leikata päästöjään jo tänään. Biokaasun avulla polttoaineen elinkaaren aikaisia hiilidioksidipäästöjä on mahdollista leikata jopa 90 prosenttia verrattuna perinteisiin fossiilisiin polttoaineisiin.

Uusi kaasutankkausasema avautuu 24. toukokuuta osoitteeseen Teollisuustie 2, Tampere. Ajantasaiset tiedot tankkausasemiemme toiminnasta löytyy Driver App:stä ja verkkosivujemme tankkausasemakartalta.


Lisätietoja:

Olli Paasio, Suomen liikenneyksikön maajohtaja, Gasum
puh. +358 50 392 6477, olli.paasio@gasum.com

Lue lisää
21.05.2022

Gasumin hankintasopimuksen mukaisen maakaasun tulo Venäjältä on katkennut

Gasumin hankintasopimuksen mukaiset maakaasutoimitukset Suomeen ovat katkenneet.

Gasum toimittaa tästä päivästä lähtien maakaasua asiakkaillensa alkavan kesäkauden ajan Balticconnector-yhdysputken kautta muista hankintalähteistä. Gasumin kaasuverkon alueella sijaitsevat liikenteen kaasutankkausasemat toimivat myös normaalisti.


Lisätietoja:

Olga Väisänen, johtaja, viestintä ja vastuullisuus, Gasum
p. 040 554 0578, olga.vaisanen@gasum.com

GASUM LYHYESTI
Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasu- ja energiamarkkinoiden asiantuntija. Tarjoamme puhtaampaa energiaa ja energiamarkkinoiden asiantuntijapalveluita teollisuuden ja lämmön ja sähkön yhteistuotannon tarpeisiin sekä puhtaampia polttoaineratkaisuja maantie- ja meriliikenteeseen. Autamme asiakkaitamme pienentämään heidän omaa hiilijalanjälkeään sekä heidän asiakkaidensa hiilijalanjälkeä. Yhdessä kumppaniemme kanssa edistämme kehitystä kohti hiilineutraalia tulevaisuutta sekä maalla että merellä. www.gasum.fi. 

Lue lisää