Content image

Olga Väisänen

johtaja, viestintä ja vastuullisuus
p. 040 554 0578
olga.vaisanen@gasum.com
Twitter: @OlgaVaisanen

Content image

Anna-Sofia Malmi

viestintäpäällikkö
p. 050 469 0114
anna-sofia.malmi@gasum.com
Twitter: @annasofiamalmi

Mediayhteydet Gasumilla

  • Kuvapankista voit ladata kuva-aineistoa median käyttöön. Mainitsethan lähteen.
  • Asiakas- ja sidosryhmälehtemme sekä vuosikatsaukset ovat luettavissa  julkaisupankissa. Voit myös tilata lehden ilmaiseksi.

Gasumin viestintä palvelee mediaa kaikissa yhtiöön liittyvissä asioissa, ota yhteyttä! Jos et tavoita puhelimella, lähetä tekstiviesti tai sähköpostia. 

Gasum lyhyesti

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasu- ja energiamarkkinoiden asiantuntija. Tarjoamme puhtaampaa energiaa ja energiamarkkinoiden asiantuntijapalveluita teollisuuden ja lämmön ja sähkön yhteistuotannon tarpeisiin sekä puhtaampia polttoaineratkaisuja maantie- ja meriliikenteeseen. Autamme asiakkaitamme pienentämään heidän omaa hiilijalanjälkeään sekä heidän asiakkaidensa hiilijalanjälkeä. Yhdessä kumppaniemme kanssa edistämme kehitystä kohti hiilineutraalia tulevaisuutta sekä maalla että merellä. 

Gasum-konsernilla on noin 380 työntekijää Suomessa, Norjassa, Ruotsissa ja Saksassa. Gasum on Suomen valtion omistama yhtiö.

26.07.2021

Gasumin ja Eurowagin yhteistyö vahvistaa kaasun saatavuutta rajat ylittävien kuljetusten polttoaineeksi

Gasumin kaasutankkausasemaverkosto tulee nyt myös Eurowag-korttia käyttävien asiakkaiden saataville ja mahdollistaa kaasukäyttöiselle kalustolle rajat ylittävät kuljetuskäytävät Pohjoismaihin. Liikkumispalveluyhtiö Eurowagin asiakkaiden on jatkossa helppo käyttää Gasumin nesteytettyä (LNG) ja paineistettua (CNG) kaasua tarjoavia tankkausasemia Suomessa ja Ruotsissa ja valita kaasuvaihtoehto rajat ylittävien kuljetustensa polttoaineeksi.

Gasum ja Eurowag ovat sopineet yhteistyöstä, jonka ansiosta Gasumin Suomessa ja Ruotsissa sijaitsevilla kaasutankkausasemilla pääsee tankkaamaan myös Eurowag-kortilla. Eurowag-kortti käy nykyisin maksuvälineeksi yli 120 LNG- ja 110 CNG-tankkausasemalla eri puolilla Eurooppaa.

Gasum vastaa puhtaan ja edullisen liikennekaasun kasvavaan kysyntään, ja yhtiön laajeneva pohjoismainen tankkausasemaverkosto koostuu tätä nykyä noin sadasta asemasta, joista moni palvelee myös nesteytettyä maakaasua (LNG) käyttäviä raskaita ajoneuvoja Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Euroopan teillä kulkee jo tuhansia LNG-käyttöisiä rekkoja, ja määrän odotetaan kasvavan tasaisesti tulevina vuosina. Vähäpäästöisten ja kustannustehokkaiden maantiekuljetusten kysyntä kasvaa kansainvälisessä logistiikassa kovaa vauhtia.

“Olemme iloisia pystyessämme tarjoamaan merkittävälle keskieurooppalaiselle toimijalle lisää joustavuutta ja vaihtoehtoja hyväksymällä Eurowag-kortin maksuvälineeksi Gasumin asemilla. Tämä on osa kaasuajoneuvomarkkinoiden kehittämistä ja tukee tavoitettamme yhdistää Pohjoismaiden ja Keski-Euroopan markkinat sekä mahdollistaa kansainvälisten toimijoiden vähäpäästöinen logistiikka Pohjoismaissa”, sanoo Gasumin Traffic-liiketoiminnan kehittämispäällikkö Juho Kurra.

“Olemme ylpeitä siitä, että yhteistyömme Gasumin kanssa laajentaa asiakkaidemme saatavilla olevaa kaasutankkausasemaverkostoa ja asiakkaamme pääsevät nyt tankkaamaan LNG:tä ja CNG:tä myös Ruotsissa ja Suomessa. Uskomme, että yhteistyömme auttaa yhä useampia kuljetusalan yrityksiä tekemään päätöksen siirtyä puhtaiden ja kustannustehokkaiden kuljetusten tielle”, sanoo Jan Laluch, Product Owner for Alternative Fuels, Eurowag.

Eurowag-kortti käy maksuvälineeksi Gasumin kaikilla LNG-tankkausasemilla ja valikoiduilla muilla kaasutankkausasemilla Suomessa ja Ruotsissa tästä päivästä lähtien. Eri maiden asemien sijainnit löytyvät yhtiöiden verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Olli Paasio, Suomen liikenneyksikön maajohtaja, Gasum
puh. +358 50 392 6477, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasu- ja energia-alan asiantuntija. Tarjoamme puhtaampaa energiaa lämmön ja sähkön yhteistuotannon sekä teollisuuden tarpeisiin ja puhtaampia polttoaineratkaisuja maa- ja meriliikenteeseen. www.gasum.fi 

Lue lisää
16.07.2021

Kuopion tankkausasemalla käyttökatkoja elokuussa – asennamme uuden LNG-tankkauspisteen

Nesteytetyn kaasun (LNG/LBG) kysyntä raskaan liikenteen polttoaineena on kasvanut ja vastataksemme kasvavaan kysyntään asennamme Kuopion tankkausasemalle uuden LNG-tankkauspisteen. Asennustyöt aiheuttavat käyttökatkoja sekä LNG-tankkauksiin että CNG-tankkauksiin elokuun aikana. 

Kasvatamme Kuopion tankkausaseman (Kranaattikuja 2) palvelukapasiteettia raskaalle kalustolle asentamalla uuden LNG-tankkauspisteen nykyiselle tankkausasemalle. Muutostöiden valmistuttua tankkausasemalla on kaksi LNG-tankkauspistettä raskaille ajoneuvoille. 

Tankkausasemalla on käyttökatkoksia muutostöiden aikana alla olevan aikataulun mukaisesti. LNG-tankkauksen käyttökatkojen aikana CNG-tankkauspuoli palvelee normaalisti. Asennustyöt valmistuvat elokuun aikana. 

Aikataulu ja käyttökatkot

LNG-tankkaus

  • 2.8.–6.8. LNG-tankkauspuoli on avoinna vain klo 17-07 ajalla 

  • 10.8.–12.8. LNG-tankkauspuoli on avoinna vain klo 17-07 ajalla 

  • 13.8.–15.8. LNG-tankkauspuoli on avoinna vain klo 22-07 ajalla 

  • 16.8.–21.8. LNG-tankkauspuoli on kokonaan suljettu

CNG-tankkaus

  • 16.8.–20.8. CNG-tankkauspuoli on avoinna vain klo 17-07 ajalla

 

Tiedotamme tekstiviesteillä tulevista käyttökatkoista, katso tilausohjeet. 

 

Lisätietoja: 
Gasumin asiakaspalvelu 

Lue lisää
09.07.2021

Kotkan kaasutankkausaseman muutostyöt ovat valmistuneet

Toteutimme onnistuneesti Keltakallion kaasutankkausasemalla Kotkassa muutostyöt tankkauskapasiteetin nostamiseksi.

 Keväällä käynnistynyt kehityshanke tankkauskapasiteetin nostamiseksi Keltakallion tankkausasemalla Kotkassa on valmistunut aikataulun mukaisesti. Tankkausasemalla asennettiin muutostöiden aikana muun muassa uusi jakelumittari, joka mahdollistaa nyt samanaikaisen tankkauksen molemmilta puolilta.

Uudistunut tankkausasemamme palvelee asiakkaitamme osoitteessa Haminantie 1.

Tervetuloa tankkaamaan!

Lue lisää