Content image

Olga Väisänen

johtaja, viestintä
p. 040 554 0578
olga.vaisanen@gasum.com
Twitter: @OlgaVaisanen

Content image

Anna-Sofia Malmi

viestintäpäällikkö
p. 050 469 0114
anna-sofia.malmi@gasum.com
Twitter: @annasofiamalmi

Mediayhteydet Gasumilla

Jaa:
  • Kuvapankista voit ladata kuva-aineistoa median käyttöön. Mainitsethan lähteen.
  • Asiakas- ja sidosryhmälehtemme sekä vuosikatsaukset ovat luettavissa  julkaisupankissa

Gasumin viestintä palvelee mediaa kaikissa yhtiöön liittyvissä asioissa, ota yhteyttä!

Gasum lyhyesti

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasu- ja energia-alan asiantuntija. Tarjoamme puhtaampaa energiaa lämmön ja sähkön yhteistuotannon sekä teollisuuden tarpeisiin ja puhtaampia polttoaineratkaisuja maa- ja meriliikenteeseen. Autamme asiakkaitamme pienentämään omaa hiilijalanjälkeään sekä asiakkaidensa hiilijalanjälkeä. Yhdessä kumppaniemme kanssa edistämme kehitystä kohti hiilineutraalia tulevaisuutta sekä maalla että merellä.

Gasum edistää kiertotaloutta ja on johtava biokaasun toimittaja ja biohajoavan jätteen käsittelijä. Olemme nesteytetyn maakaasun (LNG) Pohjoismaiden markkinoiden johtava toimija.

Gasum-konsernilla on noin 350 työntekijää Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto oli 1 177 miljoonaa euroa vuonna 2018. Gasum on Suomen valtion omistama yhtiö.

19.09.2019

SaiPa jatkaa biokaasukäyttöisillä autoilla alkaneella Liiga-kaudella –helppokäyttöisyys ja ympäristöystävällisyys vakuuttivat

SaiPa, Gasum ja Auto-Suni jatkavat kaasuautoyhteistyötä alkaneella jääkiekon SM-liigakaudella. Ensimmäisen vuoden kokemukset osoittivat, että biokaasulla toimivien autojen käyttö on paitsi vaivatonta myös kustannustehokasta. Vuoden aikana SaiPalle kertyi 150 000 biokaasulla ajettua kilometriä, mikä tarkoittaa jopa 18 tonnin CO2-päästövähennystä bensiiniautoihin nähden.

SaiPa haluaa toimia ympäristöystävällisten valintojen suunnannäyttäjänä SM-liigassa ja on painottanut toiminnassaan vähäpäästöisiä liikkumisen ratkaisuja. SaiPan pelaajien, valmentajien ja muun henkilökunnan käytössä on ollut nyt vuoden ajan kymmenen uusiutuvalla biokaasulla kulkevaa Škoda Octavian G-TEC-kaasuautoa.

”Kokemukset yhteistyöstä olivat ensimmäisen vuoden aikana pelkästään positiiviset, joten kaasuautoyhteistyötä Gasumin ja Auto-Sunin kanssa on helppo jatkaa entistäkin tiiviimmin myös käynnistyneen SM-liigakauden aikana”, toteaa SaiPan markkinointijohtaja Jussi Viljakainen.

Ympäristöystävällisten valintojen merkitys korostuu

Biokaasukäyttöisiin autoihin siirtyminen toi SaiPalle myös Suomen Ympäristökeskuksen myöntämän Hinku-teko -palkinnon tammikuussa 2019. SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen näkee palkinnon osoituksena toimivasta yhteistyöstä ilmastonmuutosta vastaan.

”Olemme mukana tukemassa Lappeenrannan kaupungin pyrkimystä olla Suomen ilmastopääkaupunki. Biokaasun käyttäminen joukkueen ajoneuvoissa on konkreettinen ja vaikutuksiltaan merkittävä tapa omalta osaltamme vähentää ympäristön kuormittamista. Viime kauden aikana SaiPan kaasuautoilla ajettiin yhteensä noin 150 000 kilometriä, mikä tarkoittaa 18 tonnin CO2-päästöjen vähennystä bensiiniautojen päästöihin nähden. Keltamusta sydän voi olla myös vihreä!”

Ympäristöystävällisellä kaasuautolla ajaminen on tullut tärkeäksi myös SaiPan pelaajille. Puolustaja Erik Autio kertoo ajaneensa viime vuoden aikana yhteensä 15 000 kilometriä, joista suurimman osan kotikaupunkinsa Espoon ja Lappeenrannan välillä.

”Tankkausasemat osuvat mainiosti ajomatkan varrelle, ja olenkin ajanut biokaasulla 95 prosenttisesti. Olen ollut todella tyytyväinen kaasuautoon, ja ympäristöystävällisellä autolla ajaminen myös tuntuu mukavalta”, Autio kertoo.

Kaasutankkausasemia löytyy jo lähes kaikilta SM-liigan paikkakunnilta, ja Gasum tulee avaamaan uuden aseman myös Kuopioon. Gasumin liikenteen Business Manager Heidi Kuoppala uskoo laajenevan asemaverkoston tukevan myös SaiPan vähäpäästöistä liikkumista.

”SaiPa on hyvä esimerkki siitä, että kaasuautoilu sopii mille tahansa organisaatiolle, ja jopa ammattiurheilussa voidaan ottaa ympäristöystävälliset liikkumisen ratkaisut huomioon”, Kuoppala sanoo.

Vähäpäästöistä biokaasua tuotetaan biohajoavista raaka-aineista, kuten kotitalouksien biojätteistä, kauppojen hävikistä ja yhteiskunnan jätevesilietteestä sekä maatalouden sivuvirroista. Biokaasun liikennekäytöllä on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonepäästöjä jopa 85 prosenttia perinteisiin polttoaineisiin verrattuna.

Lisätietoja:

Heidi Kuoppala, Business Manager, myynti, henkilöautoliikenne, Gasum Oy
puh. 050 440 9793, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Jussi Viljakainen, markkinointijohtaja, Liiga-Saipa Oy
puh. 050 516 6540, etunimi.sukunimi(a)saipa.fi

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan ja energiamarkkinoiden asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.com.

Lue lisää
16.09.2019

Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa

Asiakaspalvelussamme on tällä hetkellä ruuhkaa, pahoittelemme tilannetta ja pyrimme vastaamaan yhteydenottoihin mahdollisimman nopeasti.

Gasumin asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 8-17. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse 0800 122 722 tai seuraaviin sähköpostiosoitteisiin:

Kuluttaja-asiakkaat asiakaspalvelu@gasum.com 
Yritysasiakkaat yritysasiakaspalvelu@gasum.com  

Lue lisää
16.09.2019

Turun biokaasulaitoksella sadevesijärjestelmässä bakteereja

Gasumin Turun biokaasulaitoksella sadevesijärjestelmästä on löytynyt bakteereja. Gasum selvittää ja kehittää tämän johdosta viemärinjärjestelyitä laitoksella. Yhtiö on käynnistänyt suunnittelun, jonka myötä hulevedet laitokselta johdettaisiin Turun kaupungin viemärijärjestelmään ja edelleen jätevedenpuhdistamolle.  

Gasum on laitoksen modernisoinnin ja laajennuksen yhteydessä parantanut sadevesien keräämistä hulevesijärjestelmään. Laitoksen pihan asfalttikentän ja rakennusten kattovedet kerätään nyt tasausaltaaseen, josta vedet johdetaan Vähäjokeen. Vähäjoessa on todettu kohonneita ulosteperäisten bakteerien lukemia, joiden yhdeksi lähteeksi on paikallistettu biokaasulaitoksen hulevedet. Bakteerit eivät todennäköisesti ole peräisin biokaasulaitoksen prosessista tai laajennuksesta, koska prosessin tiiveyttä valvotaan jatkuvasti ja siellä oleva biomassa on hygienisoitua eikä laajennusosaa ole vielä otettu käyttöön.

”Arvioimme, että huleveteen joutuneet bakteerit ovat peräisin joko hallien katolla olevien satojen lintujen ulosteesta, jonka sadevesi huuhtoo hulevesijärjestelmään tai sako- ja umpikaivolietteiden tuomien loka-autojen tyhjennysten yhteydessä tapahtuneista roiskeista, ” kertoo Ari Suomilammi johtaja, kiertotalous, Gasum.

Gasum on käynnistänyt suunnittelun, jonka myötä hulevedet laitokselta johdettaisiin tämän vuoden loppuun mennessä Vähäjoen sijaan Turun kaupungin viemärijärjestelmään ja edelleen jätevedenpuhdistamolle. Tämän jälkeen biokaasulaitoksen pihalta ja katoilta kerätyt sadevedet johdetaan hallitusti käsittelyyn, mutta Topinpuiston alueen muiden toimijoiden hallinnoimista osista Vähäjokeen saattaa edelleen valua hulevesiä. Ennen viemäröinnin valmistumista yhtiö kiinnittää erityisesti huomiota mahdollisten roiskeiden välttämiseen, asfalttikenttien puhdistamiseen ja sadevesikaivojen desinfiointiin tarvittaessa.

Gasumin Turun biokaasulaitos käsittelee pääasiassa puhdistamolietettä. Turun seudun 300 000 asukkaan vessoista ja suihkuista tuleva jätevesi puhdistetaan ensin Kakolanmäen jätevedenpuhdistamolla. Prosessista jäljellä jäävä jätevesiliete kuljetetaan Gasumin laitokselle, jossa liete jatkojalostetaan biokaasuksi ja kierrätysravinteiksi. Biokaasun tuotantokapasiteetin laajennus valmistuu vuoden 2019 aikana. Laajennuksen jälkeen laitoksella käsitellään vuodessa noin 110 000 tonnia biomassoja, tuotetaan noin 50 GWh nesteytettyä 10 GWh/a paineistettua biokaasua, mikä vastaa noin 6 000 henkilöauton vuosittaista energiankulutuksen määrää. Tämän lisäksi tuotetaan noin 4 000 t ammoniakkivettä kierrätysravinteeksi.

Lisätietoja:

Ari Suomilammi, Gasum, kiertotalousjohtaja, biokaasu
puh. 0400 653 351, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Lue lisää

Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa

Lue lisää Sulje