Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


29.04.2015

Biokaasulaitoshanke edistyy Intiassa - kolmannen perheen tarina

Gasumin joululahjoituksen kohteeksi 2014 valikoitui UFF:n ja ulkoministeriön tukema biokaasuhanke, jonka tiimoilta lahjoitamme viidelle perheelle biokaasulaitokset. Hankkeen etenimistä seurataan Intiasta saapuvien kirjeiden avulla. Vuorossa on Umed Singh Gurjarin perheen tarina biokaasulaitoksen hankintapäätöksestä.

Nimeni on Umed Singh Gurjar ja asun Gaddarwaran kylässä. Asun perheeni kanssa ja se käsittää vaimoni, kaksi tytärtä ja kaksi poikaa. Meillä on 2,5 hehtaaria viljelymaata sekä kahdeksan nautaa.

Eräänä päivänä helmikuussa 2015 Mr. Munna Lal Yadav (projektinjohtaja alueella) tuli vierailemaan kodissani ja kertoi biokaasutekniikan tarjoamista eduista perheelleni. Biokaasulaitoksen tekniikka takaa taloudellisia säästöjä ja hyvinvointia perheenjäsenille ja erityisesti talon naisille. Lisäksi biokaasulaitos tukee minua maatalouden saralla, sillä saan hyvää korviketta kemiallisille lannoitteille biolietteen muodossa. Biolietteen tekeminen antaa tuottavaa käyttöä karjan lannalle. Biokaasulaitos on saanut aikaan hyvää keskustelua kuinka saisimme resurssit tehokkaaseen käyttöön. Keskustelin biokaasulaitoksen rakentamisesta perheeni kanssa ja teimme päätöksen kahden kuutiometrin biokaasulaitoksen rakentamisesta.

Laitoksen rakentaminen on jo aloitettu seuraavasti:

1) Isot kaivuutyöt on jo tehty.
2) Olen jo tilannut soraa ja hiekkaa.
3)Pian aion tilata tiilet, sementin ja muut materiaalit biokaasulaitoksen rakentamiseen liittyen.

Olen suunnitellut aloittavani rakennustyöt maaliskuussa. Olen erittäin iloinen, että Humana People to People Intia -järjestö on yhteistyössä Gasumin kanssa hankkeen toteuttamiseksi. Odotan laitoksen rakentamiselta:

1) Savutonta ympäristöä keittiössä, joka johtaa terveellisempään ympäristöön naisille valmistaa ruokaa.
2) Biokaasulaitoksessa voidaan tehdä lannasta luonnonmukaisempaa lietettä pelloille, joka auttaa meitä kasvattamaan viljaa ilman hyönteismyrkkyjä ja torjunta-aineita.
3) Vähentää menoja, kun ei tarvitse ostaa lannoitteita markkinoilta.
4) Vähentää menoja ruoanlaiton polttoaineesta.
5) Saasteeton keittiö parantaa terveyttä ja säästämme rahaa, kun ei tarvitse enää ostaa lääkkeitä hengitysteiden sairauksiin.

Olen hyvin kiitollinen Gasumin työntekijöille, kun tarjoatte meille varoja biokaasulaitosten rakentamiseen.