Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


29.10.2015

Gasum hakee digiloikkaa HackTheGas -tapahtumassa - koodarit hyödyntävät kaasuverkon dataa viikonloppuna Kouvolassa

Kaasuyhtiö Gasum etsii uusia digitaalisia innovaatioita HackTheGas-tapahtumassa 30.10.–1.11.2015 Kouvolassa. Viikonlopun aikana 13 sovelluskehittäjätiimiä pääsee hyödyntämään Gasumin avaamaa dataa. Joukkueiden tavoitteena on löytää innovatiivisia ratkaisuja ja kehittää uusia asiakaslähtöisiä palveluita.

Gasum ja IndustryHack järjestävät yhdessä HackTheGas-hackathonin, jonne on valittu lähes 40 koodaria ja sovelluskehittäjää etsimään yhtiölle uusia innovatiivisia digitaalisia ratkaisuja ja palveluita. Tapahtuma järjestetään yhtiön Kouvolan maakaasukeskuksessa.

”Digimurros on megatrendi, joka vaikuttaa yhtiömme toimintaympäristöön. HackTheGas on loistava mahdollisuus löytää uusia digitalisaatiota hyödyntäviä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja pohjoismaisen kaasuekosysteemin muodostumista”, sanoo Gasumin kestävästä kehityksestä ja innovaatioista vastaava johtaja Sari Siitonen.

”HackTheGas on ensimmäinen IndustryHackin hackathon, joka liittyy suoraan energiainfrastruktuuriin. Kyseessä on hyvin ainutlaatuinen tilaisuus päästä käsiksi energiaverkkoihin liittyvään dataan, joka koostuu muun muassa kaasun kulutusta koskevista tiedoista, paikkatiedoista ja vikailmoituksista”, toteaa IndustryHackin perustajajäsen Mikael Hautala.

Paras ratkaisu palkitaan

Innovatiivisin ratkaisu palkitaan sunnuntaina 2 000 euron palkinnolla. ”Tiimeillä ei ole aiempaa kokemusta energia-alasta, jolloin vanhat toimintamallit eivät rajoita ongelmanratkaisua. Joku kehittäjä voi esimerkiksi luoda turvallisuuden parantamiseen liittyvän sovelluksen, jonka avulla kaasuputken sijainti voidaan nähdä virtuaalisesti maan läpi. Tällöin kaivinkoneen kuljettaja tietää, missä kaasuputki kulkee”, IndustryHackin Mikael Hautala visioi.

Uudenlainen innovaatiokokeilu on innostanut myös muita toimijoita mukaan. ”Digitaalisen palvelumuotoilun yritys SC5 on auttanut meitä luomaan rajapinnat, joiden avulla data on joukkueiden hyödynnettävissä. Myös Elisa ja Thingsee ovat tarjonneet omat kehitysalustansa joukkueiden käyttöön”, Gasumin Sari Siitonen kertoo.

Tapahtumaa voi seurata viikonlopun ajan Gasumin Youtube-kanavalta, Facebook-sivulta ja Twitteristä aihetunnisteella #hackthegas.

Mitä HackTheGasissa on odotettavissa -video on katsottavissa Youtubessa.

Gasumin IndustryHackissä mukana olevat apuvälineet eli Gadgetit.

Lisätietoja: Sari Siitonen, Gasum Johtaja, kestävä kehitys ja innovaatiot puh. 020 44 78 606, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Mikael Hautala, IndustryHack Co-founder puh. 050 3227 007, etunimi(a)industryhack.com