Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


16.07.2015

Gasum-konsernin osavuosikatsaus 1.1.–30.6.2015 julkaistiin

Tarkastelujakson liikevaihto oli 520 miljoonaa euroa (2014 Q2: 568 milj. euroa)

•  Maakaasun myynti oli 14 TWh, jossa laskua 11 % edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon (2014 Q2: 16 TWh)

•  LNG-toimitukset olivat 194 700 tonnia, jossa kasvua 54 % edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon

•  Tarkastelujakson liikevoitto oli 133 miljoonaa euroa (2014 Q2: 34 milj. euroa)

Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen kommentoi vuoden ensimmäistä puoliskoa:

”Vuoden 2015 alkupuolella pääsimme hyvään vauhtiin strategiamme toimeenpanossa. Biokaasu- ja LNG-liiketoiminnot saivat uusia asiakkuuksia ja kehittivät toimitusketjuja vastaamaan kasvaneeseen kysyntään. LNG-liiketoiminta on kuluvan vuoden aikana sopinut kahdesta uudesta laivasta, jotka varmistavat LNG:n tuonnin pohjoismaisille asiakkaille myös vaikeissa jääolosuhteissa. Osana strategiaamme, joka keskittyy pohjoismaisten kaasumarkkinoiden ja energiainfrastruktuurin kehittämiseen ympäristöystävällisillä ratkaisuilla, myimme paikallisverkkoliiketoimintaa harjoittavat tytäryhtiömme Gasum Paikallisjakelu Oy:n ja Helsingin Kaupunkikaasu Oy:n. Kaasuasiakkaiden kokonaissopimukset jatkuvat Gasumilla, vaikka jakeluverkon omistus siirtyikin konsernin ulkopuolelle.

Gasumissa olemme myös tyytyväisiä uuden hallitusohjelman linjauksiin, jossa verotuksen tulisi ohjata kohti vähäpäästöisiä energialähteitä ja että hiilen käytöstä energiantuotannossa tullaan luopumaan 2020-luvun aikana. On erinomaista, että myös hallitusohjelmassa on huomioitu biokaasun tuotannon ja teknologian kehittämisen tuomat mahdollisuudet päästöttömän, uusiutuvan energian käytön kasvulle. Biokaasulla on myös merkittävä rooli, kun liikenteen uusiutuvien polttoaineiden osuus nostetaan 40 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä hallitusohjelman tavoitteen mukaisesti.”

Lue koko Gasum-konsernin Q2-osavuosikatsaus (pdf)>>

Gasum-konserni

konserniviestintä

Lisätietoja: Johanna Lamminen, toimitusjohtaja