Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


18.05.2015

Rullasuksistaan kuulu Marwe siirtyy käyttämään Gasum-biokaasua ja biosähköä – kumitehtaan tuotanto hiilineutraaliksi

Kumiteknisten ratkaisujen ja rullasuksien valmistaja Marwe siirtyy käyttämään täysin kotimaista ja uusiutuvaa Gasum-biokaasua. Muutosten myötä Marwen kumitehtaan hiilidioksidipäästöt vähentyvät jopa 575 tonnia vuodessa. Samalla Marwe ottaa käyttöönsä biosähkön, ja yrityksen tuotannosta tulee käytännössä hiilineutraalia. ”Haluamme säilyttää lumiset talvet asiakkaillemme”, Marwen toimitusjohtaja Mikko Valle perustelee.

Siirtymä uusiutuvaan biokaasuun tukee Marwen pitkäaikaista tavoitetta lisätä hiilineutraalia energiankäyttöä liiketoiminnassaan. Biohajoavista jätteistä valmistettavan Gasum-biokaasun lisäksi Marwe on päättänyt hyödyntää vastaisuudessa jätteistä tuotettua biosähköä.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme paikallisen bioenergian avulla valmistettuja huippulaatuisia kumituotteita. Marwen tavoitteena on, että kesäkaudella Marwen rullasuksilla harjoittelevat hiihtäjät saavat nauttia lumisista talvista tulevaisuudessakin. Uskomme, että kiertotalouteen perustuvien energianlähteiden käyttö saa varauksettoman hyväksynnän asiakkailtamme”, Marwen toimitusjohtaja Mikko Valle sanoo.

1926 perustettu hyvinkääläinen perheyhtiö valmistaa kumiteknisiä ratkaisuja yrityksille ja rullasuksia kuluttajamarkkinoille. Marwen rullasukset ovat vuodesta toiseen voittaneet kansainvälisiä testejä, ja ne ovat laajasti käytössä maailman huippuhiihtäjien keskuudessa. Marwen rullasukset ovat tunnettuja maastohiihdonkaltaisesta hiihdettävyydestään, märkäpitävistä ja kulutuskestävistä rullistaan sekä joustavista komposiittirungoistaan, jotka vaimentavat tärinää, melua ja hiihtäjän tukielimistöön kohdistuvaa rasitusta merkittävästi.

Vaihto biokaasuun ei vaadi lisäinvestointeja

Gasum-biokaasun myy ja toimittaa Marwelle Hyvinkään Lämpövoima, jolle Marwe on toinen maakaasusta biokaasuun siirtynyt asiakas. Siirtymä maakaasusta biokaasuun ei vaadi lisäinvestointeja laitteisiin.

”Olemme toimittaneet teollisuudelle maakaasua Hyvinkäällä vuosien ajan. Biokaasu lisää maakaasuasiakkaidemme valinnanvaraa, ja kiinnostus uusiutuvaa energiaa kohtaan kasvaa energiamarkkinoilla kaiken aikaa”, Hyvinkään Lämpövoiman toimitusjohtaja Matti Laukkanen sanoo.

Gasumille yhteistyö Marwen kanssa on merkityksellinen: molemmat yritykset haluavat kantaa kortensa kekoon hiilineutraalin yhteiskunnan saavuttamiseksi.

”On hienoa saada Marwe mukaan biokaasun käyttäjäksi. Biokaasu on osoittautunut kiinnostavaksi energiaratkaisuksi elintarviketeollisuudessa, ja on innostavaa nähdä, että myös muut teollisuudenalat tarttuvat uuden kotimaisen ja uusiutuvan energian mahdollisuuksiin. Kiertotalouteen ja resurssiviisauteen pohjautuva biokaasu on yrityksille kustannustehokas tapa pienentää hiilijalanjälkeä”, toteaa Gasumin biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö Jani Arala.

Biokaasu on aina täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu suomalainen biopolttoaine, jota syötetään kaasuverkkoon Espoosta, Kouvolasta ja Lahdesta. Gasum myy biokaasua valmistavalle teollisuudelle, palveluita tarjoaville yrityksille, lämmön- ja voimantuotantoon, liesikäyttöön kotitalouksille ja ravintoloille sekä maantieliikenteen polttoaineeksi. Siirtyminen kotimaiseen biokaasuun on mahdollista kaikille teollisuuden maakaasuasiakkaalle Suomessa.

Lisätiedot:

Mikko Valle, toimitusjohtaja, Marwe Oy puh. 044 350 6601, etunimi.sukunimi(a)marwe.com

Matti Laukkanen, toimitusjohtaja, Hyvinkään Lämpövoima Oy puh. (019) 4580 211, etunimi.sukunimi(a)hlv.fi

Jani Arala, liiketoimintayksikön kehityspäällikkö, Biokaasu- ja liikenneratkaisut, Gasum Oy puh. 044 0548 583, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi