Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


18.08.2015

Skangas ja Norilsk Nickel Harjavalta sopimukseen LNG:n toimittamisesta vedyn ja energian tuotantoon

LNG-yhtiö Skangas ja nikkelikemikaalien sekä -metallien valmistaja Norilsk Nickel Harjavalta Oy ovat solmineet sopimuksen nesteytetyn maakaasun (LNG) toimittamisesta Harjavallan Suurteollisuuspuistoon. NNH ostaa nesteytettyä maakaasua tuotantoprosessissa käytetyn vedyn valmistukseen sekä energian tuotantoon.

Sopimuksen myötä Norilsk Nickel Harjavalta korvaa raskaan polttoöljyn ja teollisuusbensiinin käyttöä nesteytetyllä maakaasulla. Muutos parantaa sekä vedyn että energian tuotannon hyötysuhdetta ja vähentää samalla yhtiön hiilidioksidipäästöjä.

LNG toimitetaan Harjavallan tehtaalle säiliöautolla Skangasin syksyllä 2016 valmistuvasta Porin LNG -terminaalista. NNH rakennuttaa Harjavallan Suurteollisuuspuistoon nesteytetyn maakaasun vastaanottoterminaalin ja varastosäiliön. Käyttökohteessa LNG höyrystetään takaisin kaasumaiseen muotoon.

” Uskomme, että lähitulevaisuudessa nesteytetty maakaasu on varmempi, kilpailukykyisempi ja ennen kaikkea ympäristön kannalta puhtaampi polttoaine verrattuna raskaaseen polttoöljyyn. LNG parantaa prosessiemme tehokkuutta ja pienentää tuotantomme hiilidioksidijalanjälkeä. Skangasin Porin LNG -terminaali rakentuu juuri sopivalla aikataululla meidän tarpeisiimme nähden”, sanoo Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n toimitusjohtaja Joni Hautojärvi.

”Olemme kiitollisia, että Norilsk Nickel Harjavalta valitsi meidät LNG -toimittajakseen. Tarjoamme ympäristöystävällistä LNG:tä monipuolisesti eri teollisuuden tarpeisiin ja meriliikenteeseen sekä raskaan maantieliikenteeseen polttoaineeksi. LNG:n monipuoliset ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa erilaisissa teollisuuden prosessisovelluksissa, ” sanoo Skangas Oy:n markkinointi ja myyntijohtaja Tommy Mattila.

LNG on ympäristöystävällinen polttoaine ja se tuo luonnonkaasun teollisuuden käyttöön kaasuverkoston ulkopuolella. LNG:n avulla voidaan korvata öljypohjaisten polttoaineiden käyttöä teollisuudessa, energiantuotannossa sekä meri- ja maatieliikenteessä, ja siten vähentää merkittävästi niistä aiheutuvia hiukkas-, sekä rikkidioksidi-, hiilidioksidi- ja typenoksidipäästöjä.

Lisätietoja:
Joni Hautojärvi, toimitusjohtaja, Norilsk Nickel Harjavalta Oy p. 050 384 3608 etunimi.sukunimi(a)norilsknickel.fi

Tommy Mattila, johtaja, markkinointi ja myynti, Skangas p. 020 447 8523 etunimi.sukunimi(a)skangas.com