Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


24.04.2015

Skangassin Suomen ensimmäisen LNG-terminaalin rakennushanke edennyt harjannostajaisiin

Suomen ensimmäinen LNG-terminaalin rakennushankkeen harjannostajaisia vietetään tänään Porin Tahkoluodossa. Projektissa työskenteleviä ja kutsuvieraita tilaisuuteen osallistuu noin 100. Projekti valmistuu syksyllä 2016.

Skangass investoi 81 miljoonaa euroa Porin LNG-tuontiterminaaliin vahvistaakseen LNG-infrastruktuuria Suomessa. Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi terminaalihankkeelle energiatukea 23 miljoonaa euroa. Tuen avulla Skangass rakentaa Satakuntaan terminaalin, jonka kautta saadaan laivaliikenteen ja suomalaisen teollisuuden käyttöön pääosin polttoöljyjä ja nestekaasua korvaavaa ympäristöystävällistä ja rikitöntä energiaa, LNG:tä.

”Syksyllä 2014 aloitetut rakennustyöt ovat edenneet aikataulussaan. Tämä on ensiarvoisen tärkeää asiakkaidemme kannalta. Investointi piristää Satakunnan seudun elinvoimaisuutta. Terminaali työllistää nyt koko hankkeen aikana noin 250 henkilötyövuotta ja valmistuessaan 10 henkeä ja välillisesti noin 50 henkeä. LNG kiinnostaa niin teollisuutta, meriliikennettä kuin raskasta maantieliikennettäkin, kertoo johtaja, markkinointi ja myynti, Tommy Mattila Skangassilta.

”Rakennushankkeen haasteellisin vaihe on ollut 35 metriä korkean betoniseinän rakentaminen. Rakentaminen on sujunut hienosti ja sääolosuhteetkin ovat suosineet meitä. Olemme erityisen tyytyväisiä, että poissaoloon johtaneita työtapaturmia ei ole hankkeessa ollut. Turvallinen työskentely, ’Safety first’-toimintatapa on hyvin tärkeässä roolissa. Turvallisuusvaatimukset ovat tiukat ja tavoitteena on nolla työtapaturmaa,” sanoo projektipäällikkö Stanislav Lysak Gasumilta.

Terminaalialue koostuu LNG-säiliöstä (korkeus 35 m, ulkohalkaisija 42 m), lastauslaiturista, prosessiyksiköstä, soihdusta, kolmesta säiliöautojen lastauslaiturista, muuntamorakennuksesta ja lämmöntuotantoyksiköstä. Maakaasun saatavuus on tärkeä kilpailukykytekijä myös alueen nykyiselle teollisuudelle ja Porin satamalle.

Lisätiedot: johtaja, markkinointi ja myynti Tommy Mattila, Skangass, puh. 020 447 8523 etunimi.sukunimi(a)skangass.com

projektipäällikkö Stanislav Lysak, Gasum, puh. 040 484 5512 etunimi.sukunimi(a)gasum.fi