Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


28.12.2016

Helsingin Bussiliikenteen linja-autot liikennöivät biokaasulla pääkaupunkiseudulla

Helsingin Bussiliikenne Oy, HelB, käyttää uusiutuvaa kotimaista biohajoavista jätteistä valmistettua biokaasua pääkaupunkiseudun kaasubussien polttoaineena vuoden 2017 aikana. Helsingin seudun liikenne (HSL) tilasi ympäristöbonustarjouskilpailutuksen kautta biokaasua Helsingin seudun bussiliikenteeseen. Hiilidioksidipäästövähenemä on 1 367 tonnia vuodessa, kun kaasubussit liikennöivät biokaasulla Helsingin seudun linja-autoliikenteessä.

Pääkaupunkiseudun kaasubussit liikennöivät uusiutuvalla biokaasulla vuonna 2017. Helsingin Bussiliikenne Oy, HelB korvaa suomalaisella biohajoavista jätteistä valmistetulla biokaasulla maakaasun käyttöä bussiliikenteessään.

Biokaasusopimuksen vuotuinen energiamäärä on noin 8 GWh. Kaasubusseilla voidaan alentaa päästöjä ja biokaasun avulla hiilidioksidipäästöjä huomattavasti. HelBin hiilidioksidipäästövähenemä (CO2) on noin 1 367 tonnia käytettäessä 600 000 kg biokaasua kaasubussien polttoaineena. Sama päästö syntyy ajettaessa bensiinikäyttöisellä henkilöautolla n. 11 miljoonaa kilometriä.

”Biokaasu on saavuttanut aiemminkin menestystä HSL:n ympäristöbonuskilpailutuksissa osoittaen tämän uusiutuvan ja kotimaisen polttoaineen olevan kustannustehokas tapa vähentää päästöjä. Moninaisista biohajoavista jätteistä kannattaa valmistaa energiatehokkaasti biokaasua ja hyödyntää tätä maantieliikenteen puhtaana polttoaineena”, sanoo Gasumin biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö Jussi Vainikka.

Gasumin biokaasu on täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen biopolttoaine. Biokaasu on monikäyttöinen energianlähde, jota myydään maantieliikenteen polttoaineeksi, teollisuudelle, palveluita tarjoaville yrityksille, lämmön- ja voimantuotantoon, liesikäyttöön kotitalouksille ja ravintoloille. Biokaasulle on myönnetty Joutsenmerkki ja liikennebiokaasulle lisäksi Avainlippu.

Lisätietoja:

Jussi Vainikka, liiketoiminnan kehityspäällikkö, biokaasu, Gasum
puh. 020 44 78 531, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Energiayhtiö Gasum, puhtaampaa energiaa, tutustu yhtiöömme.