Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


01.07.2016

Maakaasun hinta laskee 1.7. Gasumin tankkausasemilla

Gasum alensi maakaasun hintaa kaikilla kaasutankkausasemillaan perjantaina 1.7.2016. Maakaasun vertailuhinta bensiinille on jatkossa 0,718 euroa litralta. Gasum panostaa vahvasti liikennekaasumarkkinan laajentamiseen lisäämällä kaasutankkausasemien määrää eri puolella Suomea ja varmistamalla kilpailukykyisen polttoaineen hinnan.

Maakaasun uusi vertailuhinta bensiinille on 0,718 euroa litralta (1,120 euroa kilolta) ja biokaasun hinta on 0,928 euroa litralta (1,450 euroa kilolta).

Maa- ja biokaasun liikennekäytön puolesta puhuvat edullisen hinnan lisäksi ympäristönäkökulmat. Maakaasulla ajettaessa hiilidioksidipäästöt ovat noin 25 prosenttia pienemmät kuin bensiinillä, ja kotimainen biokaasu on kokonaan nollapäästöinen. Kaasuautoista ei käytännössä koidu kaupunki-ilmaa huonontavia pienhiukkaspäästöjä, ja muutkin lähipäästöt ovat hyvin pienet. Gasum-biokaasu on ainoa liikenteen polttoaine, joka on saanut sekä Avainlippu-merkin että pohjoismaisen Joutsenmerkin.

Gasum on sitoutunut kaasuautoilun pitkäjänteiseen kehittämiseen Suomessa, ja yhtiö tulee rakentamaan 35 uutta tankkausasemaa seuraavan kymmenen vuoden aikana. Suomessa on tällä hetkellä 24 kaasutankkausasemaa.

Suomen ostetuimmat henkilöautomallit ovat saatavissa kaasuversioina, ja hintaero bensa- ja kaasuauton välillä on pieni. Tutustu saatavilla oleviin kaasuautomalleihin Aja kaasulla – verkkopalvelussa ja seuraa vähäpäästöiseen liikenteen uutisia Vihreästä Kaistasta.