Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


12.07.2017

Gasumin orgaanisille lannoitevalmisteille uudet nimet

Gasum Oy:n Suomen biokaasulaitosten tuottamien orgaanisten lannoitevalmisteiden kauppanimet uudistuvat 1.7.2017 alkaen.

Biokaasulaitosten tuottamien orgaanisten lannoitevalmisteiden nimet uudistetaan, jotta voidaan yhtenäistää laajan tuotantolaitosverkoston lannoitteiden nimistö palvelemaan asiakkaita paremmin.

Lannoitevalmisteita tuotetaan valtakunnallisesti seitsemässä teollisen kokoluokan biokaasulaitoksessa.

Maatalouteen ja mullantuotantoon hyödynnettävät peruslannoitetuotteet ovat uusilta nimiltään
Gasum Perus ja Gasum Humusvoima.

Gasum tuottaa myös laadukkaita ravinnekonsentraatteja maatalouteen ja teollisuuteen. Tuotevalikoimassa on orgaanista hiiltä sisältävä typpi-fosfori -konsentraatti Gasum Voimakas, ammoniumtyppeä ja vettä sisältävä Gasum Typpiravinne sekä ammoniumsulfaattilannoite Gasum Extra. Nimen perässä kerrotaan lannoitteen tuotantopaikka.

Gasum panostaa voimakkaasti kierrätysravinteiden tuotantoon ja jalostukseen. Biohajoavien jätteiden sisältämät ravinteet ja orgaaninen hiili saadaan talteen biokaasulaitoksessa, missä raaka-aine hygienisoidaan kuumennuskäsittelyllä ja jalostetaan hyödynnettäviksi ravinteiksi tehokkaassa noin kolme viikkoa kestävässä mikrobiprosessissa. Samassa prosessissa biojätteistä tuotetaan myös biokaasua hyödynnettäväksi energiantuotannossa ja liikennepolttoaineena.

Lue lisää orgaanisista lannoitevalmisteista 
 

Lisätietoja:
Ari Suomilammi, johtaja, tuotanto ja hankinta, biokaasu, Gasum
puh. 0400 653 351, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Eeli Mykkänen, kehityspäällikkö, tuotanto ja hankinta, biokaasu, Gasum
puh. 040 777 43 27,  etunimi.sukunimi(a)gasum.com