Medialle

Kaipaatko painokelpoisia kuvia, lisätietoja tai haluaisitko jatkossa tilata Gasumin mediatiedotteet suoraan sähköpostiisi?


Lataa kuvia

Kuvapankistamme voit ladata kuva-aineistoa median käyttöön. 


07.11.2017

Tornion LNG-terminaalin rakennustyöt etenevät aikataulussa

Yhteistyöhankkeen Manga LNG-terminaalin rakennustyöt etenevät Torniossa ja terminaali on teknisesti valmis. Wärtsilä on vastannut terminaalin suunnittelu-, hankinta- ja rakennustyösopimuksessa. Terminaalihanke on Gasumin tytäryhtiön Skangasin, Outokummun, SSAB:n ja EPV Energian yhteishanke, jonka on määrä valmistua alkuvuonna 2018. Valmistuttuaan uusi terminaali on Pohjoismaiden suurin LNG-tuontiterminaali.

Yhteishankkeen seuraavan vaiheen odotetaan toteutuvan marraskuussa 2017, jolloin ensimmäisen LNG-laivakuljetuksen on määrä saapua terminaaliin.


Lue koko tiedote Skangasin sivuilta >


Lisätietoja:
Kimmo Rahkamo, toimitusjohtaja, Skangas
p. 040 749 3069
etunimi.sukunimi(a)skangas.com

Skangas lyhyesti
Skangas on johtava LNG:n toimittaja pohjoismaisilla markkinoilla. Yhtiö toimittaa nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä merenkulun, teollisuuden ja raskaan maaliikenteen tarpeisiin. Skangas auttaa asiakkaitaan saavuttamaan ympäristöön liittyvät ja operatiiviset energiatavoitteensa tarjoamalla tehokkaita ja vakaita LNG-toimituksia. Skangas on suomalaisen luonnonkaasujen osaajan Gasum Oy:n tytäryhtiö, jonka osakkaina ovat Gasum Oy (70 %) ja norjalainen Lyse Energi AS (30 %). Skangas.com

Manga LNG lyhyesti
Manga LNG Oy:n maakaasun tuontiterminaali Tornion Röytässä on teollisuusyritysten Outokumpu Oyj:n, SSAB Europe Oy:n, energiayhtiö EPV Energia Oy:n ja LNG-yhtiö Skangasin yhteishanke. Terminaalin tavoitteena on monipuolistaa pohjoisen alueen kaasu- ja polttoainemarkkinoita tarjoamalla ympäristöystävällisempi ja edullisempi vaihtoehto pohjoisen teollisuudelle, energiantuotannolle ja meriliikenteelle. 

Content Image

"LNG:stä ovat kiinnostuneet niin teollisuus, meriliikenne kuin raskas maantieliikennekin. Vuoteen 2020 mennessä arviolta jo lähes 200 alusta kulkee LNG:llä. Lukumäärän odotetaan kasvavan huomattavasti, sillä meriteollisuus pitää LNG:tä kustannustehokkaimpana vaihtoehtona päästöjä vähennettäessä”, sanoo Skangasin toimitusjohtaja Kimmo Rahkamo.