Lydia Glabisch

Edelläkävijänä puhtaassa meriliikenteessä

Operation Coordinator of Ships Lydia Glabisch on työskennellyt merenkulkusektorilla 14 vuoden ajan. LNG-alusten parissa työskentely on tarjonnut merkityksellisiä haasteita sekä mahdollisuuden toimia puhtaan meriliikenteen edelläkävijänä.

Aloitin Gasumilla keväällä 2020, kun yhtiö osti Nauticorin, jossa työskentelin LNG-bunkkerialus Kairoksella. Tällä hetkellä työskentelen laivojen operatiivisena koordinaattorina ja vastuullani on ohjata Gasumin laivoja kaikissa operatiivisissa asioissa. Jaamme vastuun laivastosta kahden kollegani kanssa.

LNG:n bunkraus on yhä melko uutta ja alan kehittyessä olen päässyt kasvattamaan myös omaa osaamistani. Gasum on yksi alan merkittävimmistä toimijoista ja on todella hienoa päästä seuraamaan alan kehitystä näköalapaikalta.

Olen työskennellyt merenkulkusektorilla 14 vuoden ajan ja opin yhä jatkuvasti uusia asioita. Historiani alalla on värikäs, sillä olen työskennellyt lukuisissa eri tehtävissä ja yksiköissä miehistöstä lähtien. Olen toiminut muun muassa operaatioiden, vakuutusten, tekniikan ja tarkastuksien parissa. Koen työni puhtaamman meriliikenteen parissa todella mielekkääksi.

Innostavin asia työssäni on tieto siitä, että edistän ilmastomme ja ympäristömme kannalta parempia ratkaisuja. Minulla on kaksi tytärtä ja olen jäämässä 30 vuoden jälkeen eläkkeelle. Haluaisin katsoa silloin taaksepäin ja todeta, että tein oman osani planeettamme suojelemiseksi.

Naisena työskentely miesvaltaisella alalla voi joskus olla haastavaa. Olemme kuitenkin matkalla oikeaan suuntaan. Koen, että Gasumilla kaikkia kohdellaan ja kunnioitetaan yhdenvertaisesti. Gasumilla on myös naistoimitusjohtaja, mikä kertoo mielestäni paljon.


Positio: Operation Coordinator of Ships
Harrastukset: Luonto, neulonta, tanssi 
Perhe: Kaksi lasta