Ravndal Trude

Nopeampaa ja reaaliaikaista

Pohjoismaiseen tiimityöhön luottava markkinointiviestintäpäällikkö Trude Ravndal haluaa ylittää asiakkaiden viestintäodotukset.

Tulin energiayhtiö Gasumille  työskenneltyäni sitä ennen useiden kansainvälisten öljyputkiyhtiöiden palveluksessa. Urallani olen tehnyt markkinointia öljyputkistojen ylläpitoratkaisuille sekä kehittänyt viestintästrategioita brändin ja kaupallistamisen näkökulmasta. Nyt vastuullani on sisäinen viestintä ja ulkoinen markkinointiviestintä. Vastaan maakaasun ja meriliikenteen LNG:n markkinointistrategian luomisesta, suunnittelusta ja toteutuksesta Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa.

Teollisuuden ja merenkulun parissa tiedetään jo pääpiirteittäin, mitä Gasum ja nesteytetty maakaasu eli LNG ovat. Nyt suuntaamme kohti kasvua ja viestimme asiakkaillemme, että LNG on varteenotettava, puhdas ja energiatehokas vaihtoehto ja Gasum sen luotettava ­toimittaja.

Nautin siitä, että pääsen vaikuttamaan Gasumin tavoitteisiin sekä strategisella että operatiivisella tasolla. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tarjoan kollegoilleni omaa asiantuntemustani ja pyrimme tiiminä kohti yhteistä päämäärää.

Markkinointiviestinnän saavutuksia voi olla vaikea mitata, mutta minulle onnistuminen tarkoittaa asiakkaan tarpeiden mukaista suoritusta ja jopa odotusten ylittämistä. Haasteet on tehty voitettaviksi, ja ilman niitä työkin voisi olla ikävystyttävää!

Nopea vuorovaikutus markkinoiden ja asiakkaiden kanssa on suuri haaste nyt ja tulevaisuudessa. Sosiaalinen media on siirtänyt viestinnällistä vaikutusvaltaa yrityksiltä kuluttajien suuntaan. Tarvitsemmekin lähitulevaisuudessa lisää ammattitaitoisia työntekijöitä ja uusia työkaluja, jotta täyttäisimme asiakkaidemme odotukset reaaliaikaisesta vuorovaikutuksesta. Hehän toki odottavat sitä myös energiatoimittajaltaan.