Gasumin asiakaspalvelu

Arkisin klo: 8-17
p. 0800 122 722
asiakaspalvelu@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Gorenje-kaasulieden tilaus

Jaa:

Tilaus ja toimitus

Tilauksen käsiteltyään asiakaspalvelumme vahvistaa tilauksen puhelimitse tai sähköpostilla (arkisin 8-17) sekä sopii kaasulieden asennuksen ajankohdan.
Gorenje-kaasulieden toimitusaika on noin 7-14 vrk. Tilatessasi lieden pääkaupunkiseudulle voit valita lisäpalveluna lieden asennuksen. Gasumin asiantuntevat asentajat hoitavat asennuksia arkisin klo 8-16 välillä. 

Lieden toimituskulu määräytyy tilauksen sisällön ja toimitusosoitteen mukaan. Toimituskulu sisältää pakkauksen ja kuljetuksen. Liesi on mahdollista myös noutaa varastolta osoitteesta Suokalliontie 9 C, 01740 Vantaa. Asiakkaalle ilmoitetaan tällöin heti kun liesi on noudettavissa.

Maksu

Maksu tapahtuu Gasumin laskulla, joka lähetetään laskutusosoitteeseen toimituksen jälkeen. Maksuehto on 14 pv netto laskun päiväyksestä.

Takuu

Gorenjen tuotteilla on 2 vuoden takuu. Gasum vastaa laitteiden takuuhuollosta. Gasumin asiakaspalvelu auttaa takuuasioissa. P. 0800 122 722 (ark. 8-17) tai asiakaspalvelu@gasum.com

Peruutus

Tilauksen peruutuksesta on oltava yhteydessä Gasumin asiakaspalveluun.