Haaveiletko kaasuliedestä? Tutustu Gorenjen laadukkaisiin kaasuliesimalleihin. 

Lue lisää

Miksi valita kaasuliesi?

Jaa:

Kaasuliesi on monen huippukokin valinta, mutta Suomessa tuntemattomampi näky kotikeittiöissä. Mikä kaasuliedestä sitten tekee käyttäjien mielestä erinomaisen? Me listasime tärkeimmät syyt.

  • Nopeus – kaasulieden liekki on heti kuuma ja helppo säätää.

  • Ammattimaisuus – kaasuliedessä on aito liekki ja kaasu-uunissa höyryuunin kaltainen kosteus valmiina.

  • Ympäristöystävällisyys – kaasuverkkoon kuuluessasi käytät maakaasua, jonka hiilidioksipäästöt ovat öljyä ja kivihiiltä alhaisemmat. Taloyhtiöillä ja ravintoloilla on mahdollisuus valita myös kotimainen biokaasu, joka on täysin uusiutuvaa energiaa.

  • Turvallisuus – Kaasulieden liekkiä ei saa vahingossa päälle, joten liesi turvallinen myös lasten ja lemmikkieläinten kanssa. Kaikissa Gasumin myymissä kaasuliesissä on liekinvarmistin. Se sulkee kaasun tulon laitteeseen, jos liekki sammuu polttimesta esimerkiksi veden kiehuessa yli kattilasta.

Tiesitkö, että maa- ja biokaasu ovat luonnostaan hajuttomia, mutta niihin lisätään jälkikäteen pistävä haju, jotta mahdollinen kaasuvuoto on nopeasti havaittavissa?

Mikä liedellä palaa?

Maakaasu on metaania, jota tuodaan Suomeen Länsi-Siperiasta maanalaista putkea pitkin. Se on fossiilisista polttoaineista vähäpäästöisin eikä sisällä lainkaan rikkiä, pienhiukkaisa ja raskasmetalleja. Kaasuverkon alueella kaasuliesi toimii maakaasulla.

Biokaasu on täysin kotimaista, uusiutuvaa energiaa, jota tuotetaan kaupan, kotien ja teollisuuden biohajoavista jätteistä. Biokaasu on ympäristöystävällinen valinta. Maakaasun sijasta taloyhtiöt ja ravintolat voivat valita biokaasun.

Nestekaasu on propaania. Sitä saadaan muun muassa öljynjalostuksen sivutuotteena. Kaasuverkon ulkopuolella kaasuliesi toimii nestekaasulla. Kotikokki käyttää keittiössä noin 2–3 nestekaasupulloa vuodessa. Nestekaasu on tutuin Suomessa grillien kaasun lähteenä.