Kiinnostaako kaasuautoilu?

Yhä useampi suomalainen valitsee nyt auton, jossa on bensiinitankin lisäksi myös kaasutankki. Lue viisi hyvää syytä valita kaasuauto!

 

Lue lisää

Kiinteähinta-kampanjan ehdot, 1.1.-30.6.2020

Gasum tarjoaa uutta kaasukäyttöistä henkilöautoa hankkivalle yksityisasiakkaalle mahdollisuuden ostaa liikennebiokaasua kuukausikohtaiseen kiinteään hintaan 59 €/kk 12 kuukauden ajan. Kampanjahinta ei koske paketti- ja kuorma-autoja.

Kampanjan piiriin kuuluvat 1.1.-30.6.2020 aikavälillä autoliikkeistä tilatut uudet henkilöautot ja esittelyautot (autolla on ajettu enintään 6 000 km tai sen ensimmäisestä käyttöönotosta on alle 6 kuukautta).

Kampanjaetuus on voimassa 12 kuukautta kiinteän hinnan aktivoinnista, jonka jälkeen kampanjan piirissä oleva GasCard siirtyy tankkaustapahtumaperusteisen hinnoittelun piiriin. Kuukausihinta kattaa tankkaukset kaikilla Gasumin liikennekaasuasemilla Suomessa jopa 15 000 km vuotuiseen ajomäärään saakka.

Kiinteän kuukausihinnan piiriin sisältyvä volyymi saa olla maksimissaan 600 kg 12 kk kampanjan ajalta (keskimäärin 50 kg kuukaudessa). Määrä tarkoittaa yli 1250 km ajoa kuukaudessa [arvio perustuu uusien C-segmentin kaasuautojen (Skoda Octavia, Audi A3…) keskikulutuksiin].

Kampanja koskee vain yksityishenkilöitä, jotka hankkivat auton tai työsuhdeauton käyttöedulla ja tekevät yksityishenkilönä korttisopimuksen Gasumin kanssa. Tämä edellyttää Gasumin maksuaikakortin GasCardin hankintaa tai olemassa olevan GasCardin aktivointia kampanjan piiriin. Gasum tarkistaa ajoneuvojen kampanjakelpoisuuden ajoneuvojen rekisterihistorian perusteella.

Gasum toimittaa asiakkaalle kilomääräisen yhteenvedon toteutuneista tankkaustapahtumista kuukausittaisessa laskuerittelyssä osana laskua.

Kiinteä hinta aktivoituu käyttöön seuraavan kuukauden 1. päivästä alkaen, laskutuskausi on kalenterikuukausi. Maksuaikaa laskulla on 14 vrk (netto) ja eräpäivä muodostuu aina laskun tekopäivästä. Ennen kampanjan laskutuskauden alkua GasCardilla suoritetut tankkaukset laskutetaan tapahtumaperusteisesti. Yksittäisen laskun eräpäivän siirtäminen on mahdollista ottamalla asiakaspalveluumme yhteyttä.

Uutta GasCardia tulee hakea auton tilauksen yhteydessä. Korttihakemus tehdään gasum.com-sivuilla. Hakemuksessa laskutustavaksi valitaan Biokaasu kiinteällä kuukausihinnalla. Uusi GasCard saapuu postitse kotiin noin viikon kuluessa hyväksytystä korttihakemuksesta.

Jos kysymyksessä on uuden auton tilaus, jossa auton luovutusajankohta on kauppapäivää myöhäisempi, korttihakemuksen lisätietokenttään tulee kirjoittaa autoliikkeen nimi sekä arvio auton luovutuspäivästä – tällöin kiinteän hinnan laskutusta ei aloiteta heti. Kun auto otetaan käyttöön tai luovutuspäivä on sovittu, kiinteä kuukausihinta tulee erikseen aktivoida käyttöön gasum.com – sivun aktivointilomakkeella. Kiinteä hinta on aktivoitava käyttöön viimeistään kuuden (6) kuukauden kuluessa kortin hakemisesta.

Jos fyysinen luovutus tapahtuu kortinhaun kanssa samaan aikaan, korttihakemukselle tulee merkitä autoliikkeen nimi sekä auton rekisteritunnus. Tällöin erillistä kiinteän hinnan aktivointia ei tarvitse tehdä, vaan kampanja astuu voimaan seuraavan kuun 1. päivästä automaattisesti.

Kampanjan piiriin kuuluvat myös olemassa olevat GasCard-asiakkaat, jotka tilaavat kampanja-aikana uuden auton.

Jos kysymyksessä on auto, jonka luovutusajankohta on kauppapäivää myöhäisempi, Gasumin asiakaspalveluun tulee ilmoittaa sähköpostitse autoliikkeen ja automyyjän nimi sekä arvio auton luovutuspäivästä. Kun auto otetaan käyttöön tai luovutuspäivä on sovittu, kiinteä kuukausihinta tulee aktivoida käyttöön gasum.com-sivun aktivointilomakkeella. Kiinteä hinta on aktivoitava käyttöön viimeistään kuuden (6) kuukauden kuluessa sähköposti-ilmoituksen tekemisestä.

Jos uuden auton fyysinen luovutus tapahtuu kaupan yhteydessä (esittelyauto), kiinteän edun voi suoraan aktivoida käyttöön gasum.com-sivun aktivointilomakkeella. Auton rekisteritunnus tulee mainita lomakkeella ja Lisätietoja-kenttään kirjoitetaan myös Autoliikkeen nimi. Ajoneuvon rekisterihistoria tarkistetaan.

Sopimus on irtisanottavissa asiakkaan toimesta yhden kalenterikuukauden irtisanomisajalla. Irtisanottua sopimusta ei voi aktivoida kampanjaan uudelleen. Esimerkiksi, jos päätät sopimuksen 15.2, irtisanomisaika päättyy maaliskuun loppuun ja tällöin irtisanomisajalta tulee lasku huhtikuun alussa.

Mikäli asiakkaan kampanjakauden tankkaukset ylittävät maksimirajan 600 kg ennen kampanja-ajan päättymistä, aletaan ylimenevää osuutta välittömästi laskuttamaan tankkausperusteisesti kampanjan rinnalla. Koska kyse on biokaasukampanjasta, tapahtuu myös mahdollisen ylimenevän osuuden tankkausperusteinen laskutus biokaasulla

Mikäli asiakas haluaa  600 kg:n maksimirajan ylitettyään siirtyä tankkaamaan maakaasua, onnistuu se maksamalla kerralla kiinteän hinnan kampanjan jäljellä olevat kuukausimaksut pois erillisellä laskulla. Tämän jälkeen tuotelaadun voi valita tankkauskohtaisesti, joko maakaasua tai biokaasua. Laskutus jatkuu tankkausperusteisena sisältäen 1% maksutapaedun.

Jos kampanja jostain syystä päättyy tai päätetään ennen 12 kuukauden täyteen tuloa ja asiakkaan sen hetkinen tankkausmäärä ylittää kuukausikohtaisen keskiarvon 50 kg, Gasum laskuttaa tämän ylimenevän osuuden (esim. 8 kk voimassaolleella sopimuksella raja on 8 x 50 kg = 400 kg). Ylitys laskutetaan sopimuksen päättymistä seuraavan kuukauden aikana. Ylimenevä osuus laskutetaan asiakkaan kotipaikkaa lähinnä olevan Gasumin aseman vallitsevalla pylonihinnalla.

GasCardin voimassaolo jatkuu automaattisesti asiakkaan 12 kuukauden etuuskauden päättyessä siten, että 13. kuukaudesta alkaen laskutus perustuu kortilla tehtyihin tankkaustapahtumiin ja tankkausasemilla kyseisellä ajanhetkellä vallitseviin pylonihintoihin, joista asiakkaalle myönnetään GasCardilla maksaessa yhden prosentin maksutapaetu. GasCardin käytöstä ei aiheudu lisäkustannuksia asiakkaalle.

Jos uuden auton tilannut asiakas ei aktivoi korttia kampanjan piiriin 6 kuukauden kuluttua kortin tilauksesta, kiinteän hinnan kampanjaetu menetetään, mutta kortilla voi tehdä tankkauksia tavalliseen tapaan perustuen tankkausaseman pylonihintaan ja tankkausmäärään.

Kiinteään hintaan sidottu GasCard on henkilö- ja autokohtainen, eikä kampanjaetua voi siirtää toiselle henkilölle. Kampanja on vain yksityishenkilöiden käyttöön. Asiakkaalla voi olla voimassa vain yksi kiinteähintainen sopimus kerrallaan, mukaan lukien Gasumin aikaisemmat kiinteähintaiset sopimukset. Samaan ajoneuvoon ei voi myöskään soveltaa useampia peräkkäisiä Gasumin tai yhteistyökumppanin hintakampanjoita.

Gasumilla on oikeus päättää kampanjan tarjoaminen aiemmin kuin 30.6.2020 ilmoittamalla siitä kuukautta aiemmin. Gasum pidättää oikeuden päättää voimassa oleva kiinteähintainen liikennebiokaasusopimus noudattamalla vähintään 3kk irtisanomisaikaa, mikäli verotuksessa, viranomaismaksuissa tai vastaavissa liikennekaasuun liittyvissä maksuissa tapahtuu sopimusaikana merkittäviä muutoksia.

Suomen sisäinen käytettyjen autojen kauppa, maahantuodut ajoneuvot tai kaasulaite muunnokset, kuten myöskään yksityishenkilöiden välinen autokauppa eivät kuulu kampanjan piiriin. Kampanjahinta ei koske paketti- ja kuorma-autoja. Kampanjaa ei myönnetä yrityskäyttöön tai jälleenmyyjille.

Kampanjaa ei voi laittaa tauolle (auton vikaantumisen, kesäloman, sairastumisen yms syyn takia). Gasum seuraa kortin tankkaustapahtumia. Kortin väärinkäyttötapauksissa Gasumilla on oikeus katkaista kiinteä hinnoittelu ja laskuttaa toteutuneet tankkaukset tapahtumaperusteisesti. Gasum ei ole velvollinen korvaamaan asiakkailleen tankkausasemien mahdollisista käyttökatkoista tai kortin toimintahäiriöstä aiheutunutta haittaa.