Energiayhtiö Gasum

Tankkaa puhtaasti kotimaista 89€/kk

Tutustu
Content image

Uusiutuvan energian edelläkävijäksi

Tiesitkö, että biokaasu on yhä useamman yrityksen valinta elintarviketeollisuudesta logistiikkaan? Lue lisää asiakkaistamme ja tule tekemään kanssamme puhtaampaa huomista.


Tutustu
24.04.2017

Gasum-konsernin osavuosikatsaus 1.1.–31.3.2017

Yhtiö jatkoi määrätietoisesti strategian toteuttamista ja kehitti Pohjoismaista kaasuekosysteemiä

Keskeistä tarkastelujaksolla 1.1.–31.3.2017

  • Liikevaihto 316,4 miljoonaa euroa (2016 Q1: 296,9 milj. euroa)

  • Liikevoitto 55,8 miljoonaa euroa (47,2 milj. euroa)

  • Maakaasuliiketoiminnan myynti 8,0 TWh (8,9 TWh)

  • Biokaasuliiketoiminnan myynti 156 GWh (82 GWh), kasvua 90 % edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna

  • LNG-liiketoiminnan myynti 1,6 TWh (1,5 TWh)

  • Biokaasuliiketoimintaa vahvistettiin Swedish Biogas International -yrityskaupalla

Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen kommentoi vuoden ensimmäistä neljännestä:

"Yhtiö jatkoi määrätietoisesti strategian toteuttamista ja pohjoismaisen kaasuekosysteemin kehittämistä ensimmäisellä neljänneksellä.

Biokaasuliiketoiminnassa Swedish Biogas International -yrityskauppa saatiin päätökseen Ruotsissa. Yrityskauppa vahvistaa yhtiömme strategista tavoitetta laajentaa kaasumarkkinaa pohjoismaissa. 

Maakaasuliiketoiminnassa saatiin lämpöliiketoiminnan ja paikallisjakeluverkoston myynti päätökseen. Lämpöliiketoiminnan ja paikallisjakeluverkoston kaasun myynnistä luopumisella selkeytetään yhtiön asemaa tulevan maakaasumarkkinalain uudistuksen myötä kaasumarkkinoilla.   

LNG-liiketoiminnassa solmimme uusia LNG:n toimitussopimuksia teollisuudelle Pohjoismaissa ja Porin terminaalilla bunkrattiin ensimmäistä kertaa AS Tallink Gruppin uutta Megastar pikalaivaa. Alus aloitti liikennöinnin Helsingin ja Tallinnan välillä tammikuussa."

 

Lue Gasum-konsernin Q1-osavuosikatsaus 2017 >


Lisätietoja:

Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum
puh. +358 20 44 78 661 (Yhteydenotot Henna Walker, johdon assistentti)

etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Lue lisää
21.04.2017

Vantaalle henkilöautojen ja raskaan liikenteen kaasutankkausasema kesällä 2017

Vantaan Tulkintielle aukeaa kaasutankkausasema palvelemaan henkilö- ja hyötyajoneuvojen ja raskaan liikenteen tarpeita kesän 2017 aikana. Tankkausaseman käyttöönottopäivämäärä tarkentuu rakennustöiden edetessä.

Kesän 2017 aikana tulee useita uusia tankkausasemia palvelemaan kasvanutta liikennekaasun kysyntää muun muassa Poriin, Hämeenlinnaan, Vantaan Petikkoon ja Jyväskylään. Uudet tankkausasemat keskittyvät pääosin kaupunkialueille ja liikenteen solmukohtiin.

Uusi Tulkintien asema palvelee henkilöautoja ja raskasta liikennettä

Vantaan Tulkintien kaasutankkausasemalta saa tankattua paineistettua maa- ja biokaasua (CNG) polttoaineeksi henkilö-, jakelu-, jäteautoihin ja busseihin. Asema palvelee myös raskaan liikenteen ajoneuvoja tarjoamalla polttoaineeksi nesteytettyä maa- ja biokaasua (LNG/LBG). Kesällä 2017 aukeaa myös Jyväskylän tankkausasema, joka palvelee Vantaan Tulkintien aseman tavoin sekä henkilöautoja että raskasta liikennettä.

Ensimmäisiin raskaan liikenteen tankkausasemiin Gasum saa Verkkojen Eurooppa (Connecting Europe Facility) -tukea, jonka avulla selvitetään LNG/LCNG -tankkausasemaverkoston mahdollisuuksia ja toteutetaan neljä pilottiasemaa. Gasum on avannut viime vuoden aikana pilottiasemat Helsingin Vuosaareen ja Turun sataman läheisyyteen.

Uudet kaasutankkausasemat 2017

Gasum on sitoutunut vahvasti kaasuautoilun kehittämiseen ja yhtiö rakentaa 35 uutta tankkausasemaa seuraavien vuosien aikana. Kesän 2017 aikana aukeavat tankkausasemat:

Hämeenlinna: Paroistentie 2
Vantaa Petikko: Klinkkerikaari 1
Pori: Maamiehenkatu 2
Jyväskylä: Metsälehmuksentie 9 (LNG-tankkaus)
Vantaa: Tulkintie (LNG-tankkaus)

Suunnitteilla myös useita muita kohteita muun muassa pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Jyväskylään, Ouluun ja Lahteen. Suomessa on tällä hetkellä 28 kaasutankkausasemaa.

Tankkaa kaasua kiinteään kuukausihintaan

Gasum tarjoaa kampanjaetuna yksityisasiakkaille polttoainetta kiinteään kuukausihintaan. Uudet kaasuau-toilijat voivat tankata Gasumin tankkausasemilta kotimaista ja uusiutuvaa biokaasua 89 euron ja maakaa-sua 69 euron kuukausihintaan puolentoista vuoden ajan. Kampanja on suunnattu uusille ja olemassa olevil-le asiakkaille, jotka kampanja-aikana ostavat tai maahantuovat kaasuauton. Kampanja on voimassa 30.6.2017 asti.

Sanasto: *LNG = nesteytetty maakaasu **CNG = liikennekaasu (vaihtoehdot biokaasu tai maakaasu) ***LCNG = CNG-tankkausasema, jonka kaasuvarasto on LNG:nä.

Lisätiedot:
Jussi Vainikka, liiketoiminnan kehityspäällikkö, biokaasu, Gasum Oy
puh. 040 553 3033, etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Lue lisää
20.04.2017

Markus Olsson Gasumin ruotsalaisen tytäryhtiön Gasum AB:n toimitusjohtajaksi

Kauppatieteiden maisteri Markus Olsson on nimitetty Gasumin ruotsalaisen tytäryhtiön Gasum AB:n toimitusjohtajaksi 18.4.2017 alkaen. Olsson vastaa yhtiön myynnistä, biokaasuliiketoiminnasta ja markkinakehityksestä Ruotsissa. Gasum osti ruotsalaisen biokaasuntuottajan Swedish Biogas Internationalin koko osakekannan vuoden 2016 lopussa. Gasumista tuli kaupan myötä Pohjoismaiden suurin biokaasun tuottaja. Swedish Biogas International AB:n nimi on vaihtunut Gasum AB:ksi, ja yhtiö toimii Ruotsissa Gasumin brändillä.

“Gasumin strategisena tavoitteena on kehittää aktiivisesti pohjoismaista kaasuekosysteemiä, jossa biokaasulla on tärkeä rooli. Biokaasulla on Ruotsissa valtavasti kasvupotentiaalia monissa kuljetusalan ja teollisuuden segmenteissä. Markus Olsson vastaa Ruotsissa myynnistä, biokaasuliiketoiminnasta ja markkinakehityksestä, ja hänellä on tärkeä rooli biokaasuliiketoimintamme kehittämisessä,” sanoo Gasumin biokaasuliiketoiminnan johtaja Jukka Metsälä.

Markus Olsson toimi ennen Gasum-konserniin siirtymistään etanolipolttoaineita tuottavan Lantmännen Agroetanolin liiketoimintajohtajana vastuualueinaan yhtiön markkinointi, myynti ja logistiikka. 

Gasum on yksi Ruotsin suurimmista biokaasun tuottajista, joka tuottaa nykyisellään noin 300 gigawattitunnin verran biokaasua vuodessa. Gasumilla on 12 biokaasulaitosta, joista viisi – Jordberga, Katrineholm, Lidköping, Örebro ja Västerås – sijaitsee Ruotsissa. Gasumilla on myös 50 prosentin omistusosuus Vadsbo Biogasissa. Gasum on myös Suomen johtava biokaasun toimittaja. Yhtiö käsittelee jätteitä ja tuottaa biokaasua seitsemässä Suomessa sijaitsevassa biokaasulaitoksessaan.

Gasumin tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) ja nesteytetyn biokaasun (LBG) johtava pohjoismainen osaaja, jolla on LNG-tuotantolaitokset Norjassa ja Suomessa sekä LNG-terminaalit Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa.

 

Lisätiedot:
Jukka Metsälä, johtaja, biokaasu, Gasum
puh. 040 5633 756

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum 
puh. 040 5540 578

etunimi.sukunimi(a)gasum.co

Lue lisää
Content image

Niemi valitsi biokaasun

Niemi Palvelut Oy käynnisti keväällä 2016 yhteistyön Gasumin kanssa biokaasulla toimivien autojen käyttämisestä muuttopalveluissa. Nyt biokaasuautot tunnistaa vihreästä biokaasumerkistä.

Lue lisää

Ravintola Bryggerin jäteongelma ratkesi biokaasun avulla

Tiesitkö, että Gasum on Suomen johtava biohajoavien jakeiden käsittelijä? Paikallisen biokaasulaitosverkostomme ansiosta palvelemme joustavasti sekä julkisia että yksityisiä toimijoita. Tutustu ja kysy tarjousta. 

Lue lisää