Kuljeta puhtaasti LNG:llä

Kuljeta puhtaasti LNG:llä

LNG eli nesteytetty maakaasu on ensimmäistä kertaa saatavilla Suomessa raskaan kaluston ajoneuvoille.

Tutustu
Content image

Uusiutuvan energian edelläkävijäksi

Tiesitkö, että biokaasu on yhä useamman yrityksen valinta elintarviketeollisuudesta logistiikkaan? Lue lisää asiakkaistamme ja tule tekemään kanssamme puhtaampaa huomista.


Tutustu
25.07.2017

Kaasunjakelu varmistetaan LNG:llä ensimmäistä kertaa Tampereella

Gasum toimittaa Tampereen Sähkölaitokselle siirrettävän LNG-höyrystimen. Sen avulla Sähkölaitoksen kaasujakeluverkkoon saadaan syötettyä kaasua Tampereen raitiotieprojektin aiheuttamien jakeluverkon muutostöiden ajan 24.-25.7.2017.

Tampereen Sähkölaitos haluaa varmistaa kaasuasiakkaidensa häiriöttömän palvelun jakeluverkon muutostöiden aikana. LNG-höyrystimen ansiosta LNG-kaasua tullaan toimittamaan kaikkiaan noin kymmenelle kaasuasiakkaalle. Asiakkaisiin kuuluu sekä teollisuus- että asuinkiinteistöjä.

”Tämä on ensimmäinen kerta, kun turvaamme kaasunjakelun nesteytettyä maakaasua höyrystämällä. Samalla keräämme käyttökokemuksia varajärjestelyjen toimivuudesta huoltovarmuuden ja häiriötilanteiden näkökulmasta, kertoo energianjakelupäällikkö Paavo Knaapi Tampereen Sähkölaitokselta.

LNG, eli nesteytetty maakaasu, sopii erinomaisesti kaasuverkon katkoksen aikaiseksi jakelun korvaajaksi, sillä sen varastointi ja kuljettaminen onnistuvat joustavasti Porin LNG-tuontiterminaalista. LNG tarjoaa kaasun tarjontaan turvallisuutta sekä huoltovarmuutta tehokkaan kaasunjakeluketjun avulla. Sitä tullaan syöttämään jakeluverkkoon 24.-25.7 välisenä aikana. LNG:n Tampereelle toimittaa Gasumin tytäryhtiö Skangas, ja höyrystimen asennustyöt toteuttavat Gasumin teknisten palveluiden asentajat.

”Höyrystimen omistajan näkökulmasta olemme iloisia, että voimme tehdä yhteistyötä Tampereen Sähkölaitoksen kanssa tarjoamalla mahdollisuuden kaasutoimitusten jatkumiselle myös muutos- ja ylläpitotöiden aikana. Tämän kokoluokan LNG-höyrystin tukee toimitusvarmuutta erinomaisesti kaikenlaisissa tilanteissa, joissa kaasuntoimitukset olisivat muuten katkolla,” sanoo Marko Ikävalko, Gasumin omaisuudenhallintayksikön päällikkö.


Lisätietoja:
Sami Laakso, työmaapäällikkö, tekniset palvelut, Gasum Oy
p. 040 5399 572, etunimi.sukunimi@gasum.com

Paavo Knaapi, energianjakelupäällikkö, Tampereen Sähkölaitos
p. 040 6301603, paavo.knaapi@sahkolaitos.fi

Tampereen Sähkölaitos toimittaa luotettavasti, ympäristöystävällisesti ja asiakasläheisesti sähköä, kaukolämpöä, kaukojäähdytystä ja maakaasua yksityis- ja yritysasiakkaille pääasiassa Pirkanmaalla. www.sahkolaitos.fi  

Lue lisää
13.07.2017

Vantaan Petikon tankkausasema palvelee kaasuautoilijoita - tervetuloa tankkaamaan!

Vantaan Petikon kaasutankkausasema on avautunut kaupalliseen käyttöön torstaina 13.7.2017. Asema sijaitsee osoitteessa Klinkkerikaari 1.

Petikon tankkausasema on Vantaan ensimmäinen kaasutankkausasema. Asema tarjoaa paineistettua bio- ja maakaasua henkilö-, jakelu- ja jäteautoille sekä busseille.

Gasum kehittää aktiivisesti bio- ja maakaasun tankkausasemaverkostoa ja avaa kesälomien jälkeen asemat myös Jyväskylän Ruokosaarelle ja Vantaan Tulkintielle. Uudet asemat tarjoavat paineistettua kaasua henkilöautoille ja hyötyajoneuvoille sekä nesteytettyä maakaasua (LNG) raskaan liikenteen tarpeisiin. Suunnitteilla on myös useita asemia muun muassa pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Ouluun ja Lahteen. 

Biokaasu on kotimainen ja uusiutuva biopolttoaine

Gasumin tarjoama biokaasu on uusiutuva ja kotimainen biopolttoaine, joka tuotetaan kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä. Biokaasun käyttäminen liikenteen polttoaineena on helppo tapa vähentää hiilidioksidi- ja pienhiukkaspäästöjä. Se on ainoa Suomessa myytävä liikennepolttoaine, jolle on myönnetty sekä pohjoismainen Joutsenmerkki että Avainlippu-tunnus.

Gasum tarjoaa kampanjaetuna yksityisasiakkaille polttoainetta kiinteään kuukausihintaan. Uudet kaasuautoilijat voivat tankata Gasumin tankkausasemilta biokaasua 89 euron kuukausihintaan. Kampanja on suunnattu uusille ja olemassa oleville asiakkaille, jotka kampanja-aikana ostavat tai maahantuovat kaasuauton. 

Vantaan Petikon uuden tankkausaseman osoite on Klinkkerikaari 1. Tervetuloa tankkaamaan! 

Lue lisää
13.07.2017

Gasum-konsernin osavuosikatsaus 1.1.–30.6.2017

Gasum vahvisti asemaa pohjoismaiden johtavana LNG:n tarjoajana ja pohjoismaisen kaasuekosysteemin kehittäjänä 

GASUM-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.–30.6.2017

  • Liikevaihto 506 miljoonaa euroa (2016 H1: 445 milj. euroa)

  • Liikevoitto 66 miljoonaa euroa (2016 H1: 68 milj. euroa)

  • Maakaasuliiketoiminnan myynti 12,5 TWh (13,2 TWh)

  • LNG-liiketoiminnan myynti 3,1 TWh (2,7 TWh)

  • Biokaasuliiketoiminnan myynti 287 GWh (114 GWh)

 

Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen kommentoi katsausta:

"Tarkastelujaksolla yhtiö vahvisti asemaansa Pohjoismaiden johtavana nesteytetyn maakaasun (LNG) tarjoajana kasvattamalla omistusosuuttaan Skangasissa 70 prosenttiin. Pohjoismaisen kaasuekosysteemin kehittäminen on keskeinen osa Gasumin strategiaa ja erityisesti LNG:llä on tulevaisuudessa yhä merkittävämpi asema pohjoismaisilla kaasumarkkinoilla. LNG:n merkitys Itämerellä ja Pohjoismaissa kasvaa nopeasti erityisesti meriliikenteessä, raskaassa maantieliikenteessä ja teollisuuden käytössä.

Biokaasuliiketoiminnassa erityinen huomio kohdistui kaasuautoiluun. Yhtiö avasi uusia tankkausasemia ja lanseerasi kampanjan, jossa kotimaista biokaasua tarjottiin kaasuautoilijoille kiinteällä kuukausihinnalla. Kesäkuussa avattiin tankkausasemat Hämeenlinnaan ja Poriin. Kesän aikana yhtiö avaa asemat myös Vantaan Petikkoon sekä Jyväskylään. Energia- ja ilmastostrategiassa on asetettu tavoitteeksi nostaa kaasuautojen määrä vuoteen 2030 mennessä 50 000 kappaleeseen. Gasum on ottanut tämän haasteen vastaan, ja haluaa aktiivisesti kehittää markkinoita, jotta tähän tavoitteeseen tullaan pääsemään aikataulussa.

Hallituksen esitys uudeksi maakaasumarkkinalaiksi julkistettiin toukokuussa 2017 ja hyväksyttiin eduskunnassa kesäkuussa. Uusi maakaasumarkkinalaki astuu voimaan 1. tammikuuta 2018 ja sen mukaan suomalaiset maakaasun tukku- ja vähittäismarkkinat avataan kilpailulle vuonna 2020. Yhtiö pitää ensisijaisen tärkeänä sitä, että yhdessä asiakkaiden kanssa rakennetaan avoimeen markkinaan siirryttäessä mallit, jotka parhaiten palvelevat suomalaisia kaasunkäyttäjiä."

Lue koko Q2-katsaus >

 

Lisätietoja:
Johanna Lamminen,toimitusjohtaja, Gasum
(Yhteydenotot Henna Walker, johdon assistentti)
puh. 020 44 78661, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan (maa- ja biokaasu) asiantuntija, joka rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Yhtiö edistää kestävän energiatalouden syntyä lisäämällä kotimaisen biokaasun tarjontaa, kehittämällä pohjoismaista kaasuekosysteemiä ja huolehtimalla kaasun hintakilpailukyvystä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua ja jalostaa biokaasua sekä siirtää ja toimittaa niitä monipuolisesti energiantuotantoon, teollisuudelle, kotitalouksille ja maa- ja meriliikenteelle. Gasum on Pohjoismaiden johtava biokaasun tarjoaja. Gasumin tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) pohjoismainen osaaja, joka jatkaa LNG:n aseman ja infrastruktuurin vahvistamista ja uusien kaasuratkaisuiden hyödyntämistä entistä laajemmin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Gasum-konsernissa työskentelee yli 400 henkeä, Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli 843 milj. euroa. 

Lue lisää
Content image

Niemi valitsi biokaasun

Niemi Palvelut Oy käynnisti keväällä 2016 yhteistyön Gasumin kanssa biokaasulla toimivien autojen käyttämisestä muuttopalveluissa. Nyt biokaasuautot tunnistaa vihreästä biokaasumerkistä.

Lue lisää

Ravintola Bryggerin jäteongelma ratkesi biokaasun avulla

Tiesitkö, että Gasum on Suomen johtava biohajoavien jakeiden käsittelijä? Paikallisen biokaasulaitosverkostomme ansiosta palvelemme joustavasti sekä julkisia että yksityisiä toimijoita. Tutustu ja kysy tarjousta. 

Lue lisää