Oy Gustav Paulig Ab

Suomen suurin kahvitalo, perheyritys.

Perustettu: vuonna 1876.

Toimii myös Baltiassa, Venäjällä ja Venäjän naapurimaissa.

Content image

Voisiko sinunkin yrityksesi hyödyntää biokaasua?

Kaasu on aina puhdas, turvallinen ja joustava valinta teollisuuden ja yritysten valmistusprosessien energiaksi. Me autamme löytämään yrityksellesi sopivimman ratkaisun!

Lue lisää

01.01.2018  

Kahvia uusiutuvalla energialla

Jaa:

Kahvin paahtaminen vaatii kokemusta: ammattilainen näkee ja haistaa kun paahto on valmis. Pauligilla tätä kokemusta löytyy. Suomen suosituin kahvi Juhla Mokka ja Pauligin muut tutut merkit paahdetaan Pauligin tehtaalla Vuosaaressa. 

Paahtamalla oikea maku

Vuodesta 2015 lähtien kahvi on Vuosaaressa paahdettua kotimaisella ja uusiutuvalla biokaasulla. Kaasu ohjataan putkia pitkin paahdinkoneelle, jossa papuja paahtava ilma kuumennetaan kaasupolttimen avulla yli 500 asteen lämpötilaan. Paahtomaljassa kahvinpavut pyörivät ja pomppivat 5–8 minuuttia, kunnes pavun lämpötila on 180–240 astetta.

– Kahvin paahtoaika riippuu halutusta paahtoasteesta. Vaaleassa paahdossa kahviin muodostuu hapokkaampi maku kuin tummapaahtoisessa kahvissa, Jani Reilimo Pauligin Operations director selventää.

Biokaasu kerralla käyttöön

– Biokaasuun siirtyminen oli meille all in one -ratkaisu, eli siirto toteutettiin yhdellä kertaa, Reilimo kertoo. 

Lisäinvestointeja laitteisiin ei vaadittu, sillä Paulig vaihtoi biokaasuun maakaasusta. Jalostettu biokaasu vastaa ominaisuuksiltaan maakaasua ja soveltuu kaikkiin samoihin käyttökohteisiin.

Vuosaaren tehtaalla käytettävän biokaasun tuottaa Gasum ja sen toimituksesta vastaa Suomen Kaasuenergia. 

Päästöt kohti nollaa

Vuosaaressa paahdetaan vuosittain noin 100 miljoonaa kahvipakettia.

– Biokaasun käytön myötä hiilidioksidipäästömme vähenivät vuositasolla lähes 2 700 tonnia, mikä vastaa noin 1 300 bensiinikäyttöisen auton vuotuisia päästöjä, Reilimo sanoo.

Biokaasun ja tuulisähkön ansiosta paahtimon käyttämästä energiasta 92 prosenttia on uusiutuvaa. Jatkossa luku saattaa nousta sataan, sillä Gasumin ja Helsingin Energian yhteistyö on tuonut markkinoille myös uusiutuvalla energialla tuotetun kaukolämmön.

Ympäristöstä huolehtiminen on ollut tärkeä osa-alue Pauligin yritysvastuutyössä jo pitkään. Paulig on myös sitoutunut edistämään kestävää kehitystä kahviketjussa tukemalla kahvinviljelijöiden sopeutumista ilmastonmuutokseen Coffee & Climate -hankkeessa.

Tutustu myös näihin

Taksiyrittäjä vaihtoi dieselin kaasuun säästösyistä

Päädyin vaihtamaan dieselin automaattivaihteiseen Skoda Octavian kaasuversioon. Hankintahinnan ohella käyttökulut olivat ratkaiseva tekijä vaihdossa.

Lue lisää

Eerola-yhtiöt käyttävät ja tuottavat biokaasua

Ravintoloiden rasvakaivoihin kertyvä jäte muuntuu biokaasuksi, jota hyödynnetään edelleen Eerola-yhtiöiden jäteautoissa.

Lue lisää

Valio haluaa olla edelläkävijä

Valion Helsingin jakelupisteitä on palvellut syyskuusta 2018 lähtien kaasukäyttöinen kevytkuorma-auto.

Lue lisää