Ossi Tiilikainen

Yrittäjänä 30 vuotta, yritys K&O Tiilikainen Oy vuodesta 2000.

  • Ajaa DB Schenkerin irtoperäliikennettä ja jakeluajoa pääosin Suur-Helsingin alueella.

  • Henkilöstö 13 + 1

  • Kalusto: 4 rekkaa, 5 pakettiautoa

  • Ensimmäinen yksityinen yrittäjä, joka hankki LNG-käyttöisen rekka-auton.

Kaasukäyttöinen rekka yleistyy kuljetusliikenteessä

Jaa:

Ossi Tiilikaisen yritys K&O Tiilikainen ajaa DB Schenkerin irtoperäliikennettä ja jakeluajoa nesteytetyn maakaasun voimalla. Kuljettajat ovat tyytyväisiä hiljaiseen ja hajuttomaan ajoneuvoon.

Miksi LNG:n käyttö houkuttelee?

Ympäristötekijät ovat itselleni tärkeä vaikutin, ja niiden painoarvo on toiminnassamme suuri. On hienoa seisoa kaasuauton vieressä ja tuntea ulos tuleva lämmin ilma, joka ei haise miltään. Kuljettajamme pitävät tosi paljon hiljaisesta kaasuautosta, ja ajokokemukset ovat olleet hyvin myönteisiä.

Kaasuautoilun suosio on koko ajan kasvussa. Euroopassa kaasukäyttöisiä autoja on paljon ja uskon, että Suomessa on käynnistynyt sama suuntaus. Syksyllä meillä menee vaihtoon 3-akselinen veturi. Sen tilalle tulee hyvin todennäköisesti LNG-käyttöinen auto.

Miten päädyitte käyttämään LNG:tä polttoaineena?

Meillä on Suur-Helsingin alueella ajossa yksi 2-akselinen puoliperävaunullinen rekka, joka käyttää polttoaineena nesteytettyä maakaasua (LNG). Ajamme autolla lähiajoa sekä viemme ja vaihdamme toimeksiantajamme DB Schenkerin perävaunuja.

Otimme LNG-käyttöisen auton liikenteeseen joulukuun alussa 2017, kun yksi autoistamme meni vaihtoon. Iveco-kauppias Jussi Havia ehdotti minulle kaasuauton hankkimista. Koeajon jälkeen innostuin asiasta. Kun DB Schenker ja yhteiset asiakkaamme pitivät valintaa hyvänä, hankinta oli mahdollinen.

Miten siirtyminen uuteen polttoaineeseen on sujunut?

Gasum avasi Tuupakkaan LNG-tankkausaseman, jonka sijainti on meille ihanteellinen. Alkuun ilmeni pieniä ongelmia ja kävimme tankilla myös Vuosaaressa, mutta nyt kaikki toimii tosi hyvin.

29.9.2018

Tutustu myös näihin

Simeon: ”Kaasu on tulevaisuuden energiaa”

Raskaan liikenteen käyttövoimat ovat tulevaisuuden yhä monimuotoisempia, uskotaan kuljetusyhtiö Simeonissa.

Lue lisää

NCS Finlandin ja Pinecapen päästöt pienemmäksi kaasulla

Kaasukäyttöisen ajoneuvon valinnalla NCS Finland ja Pinecape vastaavat asiakkaiden toiveisiin päästöjen vähentämisestä kuljetuksissa.

Lue lisää

Kaasulla kohti puhtaampia kuljetuksia

Kuljetus Arto Järvimäen LNG-ajoneuvojen hankinnalle oli kaksi selkeää syytä; asiakkaiden toiveet ja ympäristöarvot.

Lue lisää

Tietoa liittyen koronavirusepidemiaan (COVID-19)

Lue lisää Sulje