Kristian Lindroos

Oopperalaulaja, laulaa solistina muun muassa Savonlinnan Oopperajuhlilla

Asuu Helsingissä
Ajokilometrit vuodessa: 20 000 km

Mitä teet autossa?

"Kuuntelen musiikkia. Vaikka laulan klassista musiikkia, rock-musiikki on ollut aina lähellä sydäntä. Keikkamatkoillakin autossa soi usein rock tai heavy. Sopivan musiikin avulla on hyvä virittäytyä keikkailutunnelmiin."

Kiinnostaako kaasuautoilu?

Yhä useampi suomalainen valitsee nyt auton, jossa on bensiinitankin lisäksi myös kaasutankki. Lue viisi hyvää syytä valita kaasuauto!

 

Lue lisää

11.03.2019  

”Biokaasun tankkaaminen puolitti mökkimatkan kulut”

Jaa:

Oopperalaulaja Kristian Lindroos kokeili kaasuautoa viikon. Eniten hän yllättyi pienestä tankkauslaskusta.

Savonlinnan Oopperajuhlilla laulava Kristian Lindroos sai kaasulla toimivan Skoda Octavian lainaan viikon ajaksi. Ajokilometrejä kertyi tuhatkunta. Auto osoittautui mukavaksi ajettavaksi, jolla mökkimatkakin taittui huomattavasti normaalia edullisemmin.

– Ajoin autolla vaimon kanssa hiihtolomareissulle mökille. Samalla tuli testattua pitkän matkan ajamista. Yllätyin iloisesti siitä, miten taloudellista autolla ajaminen oli. Tankkasin reissulla koko viikon biokaasua. Polttoaineen hinta melkein puolittui verrattuna siihen, että olisin ajanut omalla bensiinikäyttöisellä autollani, Lindroos kertoo.

Tankkauksen suunnittelu etukäteen auttoi pitkällä matkalla

Muutaman sadan kilometrin matka Helsingistä Kerimäelle taittui näppärästi, kun reitin suunnitteli etukäteen.

– Reissun toimintasäde oli oikein sopiva. Suunnittelimme matkan sen mukaan, että tankkausasemat osuivat matkan varrelle. Tankkasimme kaasua ensin Lahdessa ja sen jälkeen Imatralla, Lindroos kertoo.

Kaasulla kulkeva Skoda Octavia ei ajaessa juuri eronnut bensiinikäyttöisestä Octaviasta, jolla Lindroos oli ajanut aiemmin.

– Auton tuntuma oli käytännössä aivan sama, eikä ajettavuudessa ollut eroja. Oli kiva huomata, että erot tulivat esille ainoastaan tankkaustilanteessa, ja siinäkin positiivisesti.

Kaasuauton tankkaaminen osoittautui helpoksi ja vaivattomaksi.

– Ensimmäisellä tankkauskerralla täytyi vähän miettiä, miten tankkaaminen tapahtuu. Seuraavalla kerralla homma sujui kuitenkin jo ihan rutiinilla, Lindroos kertoo.

Ekotehokas kaasuauto kiinnostaa

Helsingissä asuva Lindroos ajaa vuosittain autollaan parinkymmenen tuhannen kilometrin verran. Ajoa kertyy lähinnä keikkapaikalta toiseen siirryttäessä.

– Kuljen autolla lähinnä käytännön syistä, sillä usein tavaraa on mukana paljon ja esimerkiksi esiintymisvaatteet säilyvät omassa autossa siistinä, hän kertoo.

Lindroosin mukaan seuraava oma auto saattaa hyvinkin olla kaasukäyttöinen.

– Tässä maailmantilanteessa kiinnostaa ekologisuus. Biokaasulla toimiva auto on hyvinkin vähäpäästöinen vaihtoehto diesel- ja bensa-autoille. Pyrin muutenkin tekemään ympäristötietoisia valintoja arjessa, joten olisi luontevaa, että vaalisin samoja arvoja seuraavalla kerralla myös autokaupoilla.

"Kaasuautoilun suosio kasvaa"

Lindroos uskoo, että kaasuautoilun suosio kasvaa myös jatkossa.

– Pääkaupunkiseudulla on niin paljon tankkauspisteitä, että pärjäisin niillä omassa arjessani oikein mukavasti. Tankkausasemia tulee varmasti maaseudullekin sitä mukaa kuin kaasuautoja on liikenteessä enemmän, hän arvelee.

Laulaja voisi hyvin kuvitella suosittelevansa kaasuautoa myös ystävilleen.

– Oma kokemukseni oli niin miellyttävä, että mielelläni kerron kaasuautoilun hyvistä puolista muillekin.

Gasum on mukana Savonlinnan oopperajuhlien yhteistyöohjelmassa Nuoret oopperatähdet. Ohjelmalla tuetaan oopperatähtien lahjakkuuden ja osaamisen kansainvälistymistä. Lue lisää yhteistyöstä.

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Kolme syytä vaihtaa kaasuautoon

Yhä useampi suomalainen ajaa kaasuautolla, eikä trendille näy loppua. Suosion takaa kaasuautojen huokea hinta, kotimainen polttoaine sekä pitkä toimintasäde.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Näitä ominaisuuksia toivotaan työsuhdeautoilta

ALD Automotiven, LeasePlanin, Arvalin ja K-CaaraLeasingin asiantuntijat kertoivat, mitä ominaisuuksia työsuhdeautoilijat arvostavat valitessaan uutta ajoneuvoa.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Uusi rikkidirektiivi rajoittaa laivojen päästöjä

Uusi rikkidirektiivi rajoittaa laivojen päästöjen rikkipitoisuutta – miten meriliikenteen rikkipäästöjä vähennetään?

Lue lisää