Kaasu sopii monenlaiseen käyttöön

Paineistettu maa- ja biokaasu soveltuvat parhaiten:

  • paikallisjakeluun

  • jätekuljetuksiin

  • bussiliikenteeseen ja

  • henkilöautoihin

Puhtaampia kilometrejä kaupunkiajossa

Suomen kaasutankkausasemaverkosto kasvaa jatkuvasti ja kaasutankkausasemia on jo nyt laajasti ympäri Suomen Helsingistä Ouluun.

 

Katso asemat

Content image

Juha-Matti Koskinen

myyntipäällikkö, raskasliikenne
Etelä-Suomi, Itä-Suomi ja Pohjois-Suomi
p. +358 40 768 7188
juha-matti.koskinen@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Jätekukko ja Urbaser ajavat jätekeräyksiä Kuopiossa biokaasulla

Jäteyhtiö Jätekukko ja yrityksen jätekeräyksiä ajava Urbaser vahvistavat kiertotalouden periaatteita toiminnassaan tankkaamalla biokaasua jäteautoihin Kuopiossa. Ympäristöystävällisyys on niin Jätekukon kuin Urbaserinkin strategian ytimessä, minkä vuoksi biokaasu oli molemmille yrityksille luonnollinen valinta. 

Jätekukko on kuntien omistama palveluyhtiö, jonka toimialue kattaa 15 kuntaa Pohjois-Savon alueella. Yhtiön palveluihin kuuluvat muun muassa jätteenkuljetuspalvelut, jätehuollon palveluneuvonta ja lajitteluasemat. Urbaser on ympäristöhuollon palvelutoimittaja, joka toimii ympäri Suomen. Kasvava kaasutankkausasemaverkosto tuki yrityksen päätöstä sijoittaa biokaasukäyttöisiin kuorma-autoihin Kuopiossa.

Biokaasusta etua kilpailutuksiin

”Ennen Kuopion jätekeräysten kilpailutusta teetimme polttoaineiden elinkaariarvioinnin, jonka perusteella oli selvää, että biokaasulla tankkaaminen on ympäristön kannalta enemmän kuin järkevää. Biokaasun ansaitseman ykkösijan vuoksi annoimme siitä myös lisäpisteitä kilpailutuksissa. Ympäristötekijöiden merkitys kilpailutuksissa on noussut”, kertoo Arto Ryhänen, jätehuoltoyhtiö Jätekukon toimitusjohtaja.

Vihreämpien vaihtoehtojen kasvava suosio on huomattu myös Kuopiossa Jätekukon keräyksiä ajavalla Urbaserilla. Ympäristöalan yrityksenä Urbaser pyrkii ottamaan päästövähennykset huomioon kaikessa toiminnassaan ja vastaamaan samalla asiakkaiden odotuksiin. Ympäristönsuojelu on osa yrityksen toimintaperiaatteita, joita biokaasuun panostaminen nyt vahvistaa.

”Kuljetusalalla on yleisesti ottaen aloitettu kiinnittämään enemmän huomiota päästöjen vähentämiseen. Haluamme sijoittaa ympäristöystävälliseen kalustoon ja aiomme lisätä biokaasulla kulkevien ajoneuvojen määrää jatkossakin. Asiakkaamme ovat enenevissä määrin kiinnostuneita päästöjen vähentämisestä kuljetuksissa ja vaativat ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja kilpailutuksissa”, kertoo Harri Hietala, Urbaserin kalustopäällikkö.

Edelläkävijäyritykset viitoittavat tulevaisuuden suuntaa


”Biokaasuautot istuvat täydellisesti strategiaamme ja arvoihimme – onhan jätehuolto osa kiertotaloutta. Keräämme esimerkiksi kuopiolaisten kotitalouksien biojätteitä, jotka kuljetetaan Gasumin Kuopion biokaasulaitokselle biokaasun tuotannon raaka-aineeksi”, Ryhänen kertoo. ”Kuntien omistamana ja täten julkisena yhtiönä haluamme näyttää esimerkkiä. On tärkeää, että kaltaisemme yritykset, joilla on erityinen vaikutus ympäristöön, tekevät konkreettisia panostuksia päästöjen vähentämiseksi”, Ryhänen jatkaa.

”Urbaserilla vastuullisuus tarkoittaa jokapäiväisiä tekoja. Ympäristöystävällisemmän kaluston lisäksi huomioimme myös kuljetusmatkat, jätejakeiden hiilidioksidipäästöt ja jätevirtojen jäljitettävyyden. Ajotapaseurannan ja reittien optimoinnin avulla olemme onnistuneet pienentämään kuljetustemme päästöjä. Toivon, että uusien innovaatioiden ja esimerkiksi kaasun yleistymisen myötä päästövähennystavoitteiden saavuttaminen on tulevaisuudessa entistä tehokkaampaa”, Hietala toteaa.

6.4.2020

Juha-Matti Koskinen Gasum

”On hienoa, että logistiikka-alan yritykset ovat alkaneet kiinnittää huomiota kuljetusketjunsa päästöihin ja ovat valmiita tekemään konkreettisia ratkaisuja puhtaamman liikenteen edistämiseksi. Ota yhteyttä ja keskustellaan, miten voimme auttaa myös sinun yritystäsi logistiikan päästöjen vähentämisessä.”

Gasumin liikenteen myyntipäällikkö Juha-Matti Koskinen

Tutustu myös näihin
Hans-Erik Becker

Beckerillä vastuullisuus ja kilpailukyky kulkevat käsi kädessä

Becker Entreprenør AS on norjalainen rakennusalan perheyritys, joka on siirtynyt kaasukäyttöisiin kuorma-autoihin.

Lue lisää
Vaasan ruispalat kulkevat biokaasulla

Vaasan vaihtoi uusiutuvaan: Ruispalat kulkevat biokaasulla

Leipä on parasta tuoreena, joten Vaasan Oy:n rekat kuljettavat sitä läpi Suomen lähes vuoden jokaisena päivänä. Kun yhtiö otti pitkän matkan kuljetuksissaan...

Lue lisää
Content image

Nesteytetty biokaasu menestyy Norjassa julkisten hankintojen tarjouskilpailuissa

Oslolainen kuljetusyhtiö Gunnar Knutsen AS on jo pitkään ymmärtänyt kestävien kuljetusratkaisujen edut. Yhtiön 81 kuorma-autosta yhteensä 50 kulkee...

Lue lisää