Kaasu sopii monenlaiseen käyttöön

Paineistettu maa- ja biokaasu soveltuvat parhaiten:

  • paikallisjakeluun

  • jätekuljetuksiin

  • bussiliikenteeseen ja

  • henkilöautoihin

Puhtaampia kilometrejä kaupunkiajossa

Suomen kaasutankkausasemaverkosto kasvaa jatkuvasti ja kaasutankkausasemia on jo nyt laajasti ympäri Suomen Helsingistä Ouluun.

 

Katso asemat

Content image

Juha-Matti Koskinen

myyntipäällikkö, raskasliikenne
Etelä-Suomi, Itä-Suomi ja Pohjois-Suomi
p. +358 40 768 7188
juha-matti.koskinen@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Jätekukko ja Urbaser ajavat jätekeräyksiä Kuopiossa biokaasulla

Jäteyhtiö Jätekukko ja yrityksen jätekeräyksiä ajava Urbaser vahvistavat kiertotalouden periaatteita toiminnassaan tankkaamalla biokaasua jäteautoihin Kuopiossa. Ympäristöystävällisyys on niin Jätekukon kuin Urbaserinkin strategian ytimessä, minkä vuoksi biokaasu oli molemmille yrityksille luonnollinen valinta. 

Jätekukko on kuntien omistama palveluyhtiö, jonka toimialue kattaa 15 kuntaa Pohjois-Savon alueella. Yhtiön palveluihin kuuluvat muun muassa jätteenkuljetuspalvelut, jätehuollon palveluneuvonta ja lajitteluasemat. Urbaser on ympäristöhuollon palvelutoimittaja, joka toimii ympäri Suomen. Kasvava kaasutankkausasemaverkosto tuki yrityksen päätöstä sijoittaa biokaasukäyttöisiin kuorma-autoihin Kuopiossa.

Biokaasusta etua kilpailutuksiin

”Ennen Kuopion jätekeräysten kilpailutusta teetimme polttoaineiden elinkaariarvioinnin, jonka perusteella oli selvää, että biokaasulla tankkaaminen on ympäristön kannalta enemmän kuin järkevää. Biokaasun ansaitseman ykkösijan vuoksi annoimme siitä myös lisäpisteitä kilpailutuksissa. Ympäristötekijöiden merkitys kilpailutuksissa on noussut”, kertoo Arto Ryhänen, jätehuoltoyhtiö Jätekukon toimitusjohtaja.

Vihreämpien vaihtoehtojen kasvava suosio on huomattu myös Kuopiossa Jätekukon keräyksiä ajavalla Urbaserilla. Ympäristöalan yrityksenä Urbaser pyrkii ottamaan päästövähennykset huomioon kaikessa toiminnassaan ja vastaamaan samalla asiakkaiden odotuksiin. Ympäristönsuojelu on osa yrityksen toimintaperiaatteita, joita biokaasuun panostaminen nyt vahvistaa.

”Kuljetusalalla on yleisesti ottaen aloitettu kiinnittämään enemmän huomiota päästöjen vähentämiseen. Haluamme sijoittaa ympäristöystävälliseen kalustoon ja aiomme lisätä biokaasulla kulkevien ajoneuvojen määrää jatkossakin. Asiakkaamme ovat enenevissä määrin kiinnostuneita päästöjen vähentämisestä kuljetuksissa ja vaativat ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja kilpailutuksissa”, kertoo Harri Hietala, Urbaserin kalustopäällikkö.

Edelläkävijäyritykset viitoittavat tulevaisuuden suuntaa


”Biokaasuautot istuvat täydellisesti strategiaamme ja arvoihimme – onhan jätehuolto osa kiertotaloutta. Keräämme esimerkiksi kuopiolaisten kotitalouksien biojätteitä, jotka kuljetetaan Gasumin Kuopion biokaasulaitokselle biokaasun tuotannon raaka-aineeksi”, Ryhänen kertoo. ”Kuntien omistamana ja täten julkisena yhtiönä haluamme näyttää esimerkkiä. On tärkeää, että kaltaisemme yritykset, joilla on erityinen vaikutus ympäristöön, tekevät konkreettisia panostuksia päästöjen vähentämiseksi”, Ryhänen jatkaa.

”Urbaserilla vastuullisuus tarkoittaa jokapäiväisiä tekoja. Ympäristöystävällisemmän kaluston lisäksi huomioimme myös kuljetusmatkat, jätejakeiden hiilidioksidipäästöt ja jätevirtojen jäljitettävyyden. Ajotapaseurannan ja reittien optimoinnin avulla olemme onnistuneet pienentämään kuljetustemme päästöjä. Toivon, että uusien innovaatioiden ja esimerkiksi kaasun yleistymisen myötä päästövähennystavoitteiden saavuttaminen on tulevaisuudessa entistä tehokkaampaa”, Hietala toteaa.

6.4.2020

Juha-Matti Koskinen Gasum

”On hienoa, että logistiikka-alan yritykset ovat alkaneet kiinnittää huomiota kuljetusketjunsa päästöihin ja ovat valmiita tekemään konkreettisia ratkaisuja puhtaamman liikenteen edistämiseksi. Ota yhteyttä ja keskustellaan, miten voimme auttaa myös sinun yritystäsi logistiikan päästöjen vähentämisessä.”

Gasumin liikenteen myyntipäällikkö Juha-Matti Koskinen

Tutustu myös näihin
Content image

Framery leikkasi logistiikan päästöjä jopa 90 %

Vuonna 2020 Frameryllä heräsi ajatus kuljetuskumppanin käyttövoiman vaihtamisesta ympäristöystävällisempään. Nyt kuljetukset hoidetaan uusiutuvalla biokaasulla.

Lue lisää
OAKn kaasurekka

OAK ja Rahtikeskus siirtyivät kaasuun tavoitteiden ohjaamina

Asiakaskunnasta nousevien toiveiden ja odotusten myötä myös kuljetusliikkeiden tarjonta vaihtoehtoisista polttoaineista on kasvanut.

Lue lisää
PLC Transit Servicen kalustoon kuuluu 14 kaasurekkaa

Hankintatuki mahdollistaa kaasukuljetusten kehittämisen

PLC Transit Service hyödynsi valtion kaasukuorma-autojen hankintatukea tänä vuonna viiden rekkaveturin hankintaan.

Lue lisää