Content image

Mervi Leskinen

salkunhoitaja
p. 050 571 3995
mervi.leskinen@gasum.com

Uusiutuvaan sähköön vaihtaminen onnistuu hankkimalla sähkön alkuperätakuut

Sähkön vaihtaminen uusiutuvaan energiaan käy helposti hankkimalla alkuperätakuita. Yritykset toimialasta riippumatta voivat hankkia sähkön alkuperätakuut vaivattomasti ja nopeasti kauttamme ilman nykyisen sähkösopimuksen muutoksia. Alkuvuosi on oikea aika hankkia alkuperätakuut edellisenä vuonna yrityksesi kuluttamalle sähkölle. 

Yritykset voivat osaltaan hillitä ilmastonmuutosta panostamalla energiankulutuksen vähentämiseen ja vaihtamalla kulutettu sähkö uusiutuvaan energiaan. Uusiutuvan sähkön käyttö voi sisältyä yrityksen vastuullisuustavoitteisiin, jolloin päätöksestä on helppo viestiä myös sijoittajille. 

Voit jättää meille suoraan tarjouspyynnön, ja asiantuntijamme ovat sinuun yhteydessä mahdollisimman pian! Kumppaninasi autamme sinua valitsemaan yrityksesi tarpeisiin parhaan mahdollisen ratkaisun ja hoidamme alkuperätakuiden hankinnan puolestasi.

Alkuperätakuiden hankinta ei vaadi muutoksia yrityksen nykyiseen sähkösopimukseen. 

Mistä alkuperätakuissa on kyse?

1. Varmistaa sähkön alkuperän

Sähkön verkkoon syöttämisen jälkeen on mahdoton varmistaa, että esimerkiksi tuulisähköstä maksava asiakas saa juuri tuulivoimalasta lähtöisin olevaa sähköä. Tästä syystä sähkön uusiutuvan alkuperän varmentamiseen käytetään alkuperätakuujärjestelmää.

2. Ei edellytä uutta sähkösopimusta

Alkuperätakuusertifikaatit eivät ole suoraan sidoksissa fyysiseen sähköön, joten uusiutuvaan sähköön vaihtaminen onnistuu muuttamatta olemassa olevia sopimuksia sähkön hankinnasta.

3. Yksi sähkön alkuperätakuu = 1 MWh:a uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä

Alkuperätakuu sisältää tiedon sähköenergian tuotantoajankohdasta, -muodosta ja -paikasta. Kun alkuperätakuu käytetään, se peruutetaan ja poistetaan lopullisesti markkinoilta. Näin varmistetaan, että kukin MWh uusiutuvaa energiaa tulee käytetyksi vain kerran. Lue lisää alkuperätakuista

4. Lataa maksuton opas sähkön alkuperätakuiden hankinnasta täyttämällä tilauslomake. Oppaasta saat lisätietoa mm. seuraavista aiheista:

  • Miten alkuperätakuut hankitaan?

  • Kuinka paljon alkuperätakuita yritykseni tarvitsee?

  • Millaisia alkuperätakuita on saatavilla yritykselleni?

  • Miten alkuperätakuiden markkinat kehittyvät Euroopassa?

Tarjoamamme uusiutuvan sähkön tuotantomuodot

Yrityksesi voi halutessaan valita uusiutuvan sähköntuotantomuodon ja -maan. Tarjoamamme energiamuodot ovat aurinkoenergiaa lukuun ottamatta usein peräisin Suomesta tai muista Pohjoismaista. Tarjoamamme aurinkoenergia on pääsääntöisesti peräisin Etelä- tai Keski-Euroopasta. Valitse yrityksellesi sopivin tuotantomuoto ja -maa. Lue blogistamme ajatuksia alkuperätakuista ja aidosti vastuullisista valinnoista.

energiamuodot (3).jpg
Uusiutuvan sähkön tuotantomuodot

Lisäarvoa vastuullisuustyöhön EKOenergia-merkillä 

Alkuperätakuut voit hankkia halutessasi EKOenergia-ympäristömerkittynä, jolloin myös tuet hankinnallasi suoraan uusiutuvan energian tuotantoa. EKOenergia-merkittyä sähköä kohden vähintään 0,10 €/MWh maksetaan EKOenergian ilmastorahastoon. Rahasto investoi uuteen vastuulliseen uusiutuvan energian tuotantoon ja energiansäästöhankkeisiin.

EKOenergia on yleiseurooppalainen voittoa tavoittelematon sähkön ympäristömerkki. Sen taustalla on ympäristöasioihin erikoistuneiden eurooppalaisten kansalaisjärjestöjen verkosto. 

Hankkimalla alkuperätakuut EKOenergia merkittynä, yrityksesi on oikeutettu hyödyntämään EKOenergia- ympäristömerkkiä.

ekoenergia-valkoinen.jpg

 

Jätä tarjouspyyntö alkuperätakuista

Asiantuntijamme auttavat sinua valitsemaan yrityksesi tarpeisiin parhaan ratkaisun ja hankimme sähkön alkuperätakuut puolestasi. Jätä meille tarjouspyyntö lomakkeella ja asiantuntijamme ovat sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Uusiutuvaa sähköä alkuperätakuuilla