Content image

Miten Gasumin energiamarkkinapalvelut helpottavat sähkönhankintaa?


Oppaastamme saat lisätietoja energiamarkkinoista ja siitä, miten Gasumin asiantuntijat voivat auttaa sähkönhankinnassa. 


Lataa opas

Content image

Sari Korteniemi

 

myyntipäällikkö
energiamarkkinapalvelut, alkuperätakuut ja sähkö
p. 045 205 5662
sari.korteniemi@gasum.com

Pyydä yrityksellesi tarjous PPA-sopimuksesta

Pitkäaikaisella sähkönostosopimuksella (PPA) saat ennustettavuutta sähkön hinnoitteluun jopa kymmeneksi vuodeksi, ja edistät samalla yrityksesi vastuullisuusstrategiaa sekä hiilineutraaliustavoitteisiin pääsemistä.


Sähkönostosopimus (PPA)

PPA-sopimus (Power Purchase Agreement) on pitkäaikainen, yleensä tuulivoimaan perustuva noin 10 vuoden pituinen sopimus, jonka avulla voi vähentää omaa hiilijalanjälkeään sekä edesauttaa uusiutuvan energian tuotannon kasvua.

PPA-sopimuksen avulla sähköntuottaja ja -kuluttaja voivat varmistaa sähkönhintansa pidemmälle ajanjaksolle ja siten vähentää merkittävästi riskejään sähkömarkkinoilla. Etuna molemmille osapuolille on toimituksen turvallisuus ja ennustettavuus uusiutuvan energian ja päästövähenemien ohella.

Sopimuksen myötä toimitettava sähkö voidaan valita tuotettavan joko yhdessä tai useammassa tuulipuistossa, joko Suomessa tai Pohjoismaissa. Tyypillisesti sopimuksessa sovitaan myös sähkötoimitukselle kiinteä määrä, hinta ja ajanjakso.

Sähkömarkkinoilla lisääntyneiden hintariskien myötä PPA-sopimusten kysyntä on kasvanut voimakkaasti markkinoilla. Nämä sopimukset solmitaan kahdenvälisesti myyjän ja ostajan välillä perinteisen sähköpörssin sijaan, jolloin sähköntoimittajan luotettavuus korostuu.

Gasumin roolina PPA-sopimuksissa on mahdollistaa sähkön tuottajan ja käyttäjän tarpeiden tehokas kohtaaminen tarjoamalla PPA-sopimuksia laajasti kaikenlaisille sähkönkäyttäjille toimialasta riippumatta. Luotettavana ja asiantuntevana kumppanina Gasum pystyy tarjoamaan sähkönkäyttäjille parhaat ratkaisut heidän sähkönhankintansa tarpeisiin yhdistämällä PPA-sopimusten käytön parhaalla mahdollisella tavalla kunkin yhtiön energian hankintastrategiaan.

Kenelle PPA sopii?

PPA sopii sähkönkäyttäjille, joiden sähkönkulutus on vuositasolla noin 20 GWh tai enemmän ja jotka ovat kiinnostuneet hankkimaan vihreää sähköä edullisesti. Alla Gasumin pohjoismaisia PPA-asiakkaita:

Gasumin hankintasopimuksen mukaisen maakaasun tulo Venäjältä katkeaa lauantaina 21. toukokuuta kello 07.00.

Lue lisää Sulje