Mitä LNG tai CNG tarkoittavat?

Kaasujen lyhenteet saattavat vaikuttaa sekavilta, siksipä kokosimme raskaan liikenteen kaasuvaihtoehdot yhteen.

 

LNG = Nesteytetty maakaasu

LBG = Nesteytetty biokaasu

CNG = Paineistettu maakaasu

CBG = Paineistettu biokaasu

Jani Arala, Gasum

Jani Arala

yksikön päällikkö, raskas liikenne
suurasiakkaat ja kansainväliset asiakkaat
p. 044 054 8583
jani.arala@gasum.com

Content image

Juha-Matti Koskinen

myyntipäällikkö, raskas liikenne
Etelä-Suomi, Itä-Suomi, Pohjois-Suomi
p. 040 768 7188
juha-matti.koskinen@gasum.com

Content image

Ville Sipponen

myyntipäällikkö, raskas liikenne
Etelä-Suomi, Länsi-Suomi
p. 0400 818 202
ville.sipponen@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Nesteytetyn kaasun tankkaaminen

Katso tankkausohjeet nesteytetyn kaasun tankkaamiseen tankkausasemillamme.

Tankkausohje


Tankkausohjevideot


Refueling instruction


Refueling instruction videos

 

 

Kuljetusten kulut ja päästöt kevenevät kaasulla

Jaa:

Edullinen hinta ja ympäristöystävällisyys kuuluvat kaasun valtteihin, kun puhutaan raskaan liikenteen polttoainevaihtoehdoista. Gasumilta saat sekä nesteytettyä kaasua (LNG tai LBG) että paineistettua kaasua (CNG tai CBG) tarpeidesi mukaan. Tutustu vaihtoehtoihin tai kysy asiantuntijoiltamme – me autamme sinua ja yritystäsi toimimaan vastuullisemmin.

Kaasu polttoaineena tarjoaa monia mahdollisuuksia kuljetusalan yrityksille ja myös kuljetuksia tilaaville tahoille:

  • kaasu on keino vähentää polttoainekustannuksia ja päästöjä

  • sen avulla voi osallistua ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja

  • se mahdollistaa erottautumisen kilpailijoista vastuullisena toimijana.

Polttoaineen hinta vaikuttaa paljon kuljetusyrityksen toiminnan tehokkuuteen; onhan ajettaessa kuluva polttoaine yksi suurimmista kulueristä maantieliikenteessä. Tankkaamalla nesteytettyä tai paineistettua maakaasua voi saavuttaa jopa 25 prosentin vuotuiset polttoainesäästöt verrattuna esimerkiksi fossiiliseen dieseliin.

Kuinka paljon bio- ja maakaasun käyttäminen vähentävät kasvihuonekaasupäästöjä? Eikö kaasuun siirtyminen todellakaan ole valtava investointi? Näihin kysymyksiin vastaa tuore oppaamme vähäpäästöisestä ja kustannustehokkaasta logistiikasta, lataa opas tästä.

Laskuristamme voit tarkistaa, kuinka paljon sinun yrityksesi voi säästää vaihtamalla kaasuun.

Minkälaista kaasua tankataan rekkaveturiin, kuljetusautoon tai bussiin?

Runkoliikenteen ajoneuvoille sopivat parhaiten nesteytetty maakaasu (LNG) ja nesteytetty biokaasu (LBG). Yhdellä tankkauksella nesteytettyä kaasua käyttävä ajoneuvo kulkee ajoneuvomallista riippuen jopa 1 600 kilometriä. Nesteytetyn kaasun tankkaukseen soveltuvia ajoneuvoja löytyy näiden valmistajien mallistoista:

  • Iveco

  • Scania

  • Volvo

Paikallisjakeluun, jätekuljetuksiin ja bussiliikenteeseen soveltuu sen sijaan paineistettu maakaasu (CNG) ja biokaasu (CBG), joilla yksi tankkaus riittää ajoneuvosta riippuen jopa 600 kilometrin matkalle. Paineistettua kaasua käyttäviä ajoneuvomalleja on tarjolla näillä valmistajilla:

  • Iveco

  • Mercedes-Benz

  • Scania

  • Volvo

Kaasun tankkaaminen on kutakuinkin yhtä nopeaa kuin dieselin tankkaaminen. Ajettaessa lähes kaikki kaasukäyttöiset ajoneuvot ovat hyvin hiljaisia ja niille on osalle myönnetty muun muassa Piek Quiet Truck -sertifikaatti (melutaso alle 72 dB).

Maakaasu ja biokaasu toimivat niin nesteytettyinä kuin paineistettuina samoissa moottoreissa. Siirtyminen edullisemman maakaasun käyttöön mahdollistaa yrityksellesi tulevaisuudessa biokaasun käytön ilman lisäinvestointeja.

Pohjoismainen tankkausasemaverkosto palvelee

Polttoainesäästöjen ja ympäristöystävällisyyden lisäksi käytön helppoudella ja huolettomuudella on suuri merkitys, kun pohditaan vaihtamista kaasuun. Pohjoismaissa on jo nyt kattava kaasutankkausasemaverkosto, jota Gasum yhdessä muiden toimijoiden kanssa rakentaa.

Pyydä arvio kaasun käytöstä yrityksessäsi!

Asiantuntijamme tekevät maksuttoman arvion ja auttavat sinua valitsemaan yrityksesi tarpeisiin parhaiten sopivan polttoaineratkaisun. Jätä vain meille yhteydenottopyyntö sivun vasemmassa laidassa olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

LNG laivoille

Kuljetatko merellä?

Nesteytetty maakaasu eli LNG on ympäristöystävällisin saatavilla oleva polttoaine meriliikenteelle. Tästä pääset meriliikenteen omille LNG-sivuille.