Markku Suopanki Gasum

Markku Suopanki

Commercial Sales Manager
p. 040 705 8304

Content image

Juha-Matti Koskinen

myyntipäällikkö, raskas liikenne
Etelä-Suomi, Itä-Suomi, Pohjois-Suomi
p. 040 768 7188
juha-matti.koskinen@gasum.com

Content image

Ville Sipponen

myyntipäällikkö, raskas liikenne
Etelä-Suomi, Länsi-Suomi
p. 0400 818 202
ville.sipponen@gasum.com

Hankintatuella 2 000–14 000 euroa tukea kaasukäyttöisen kuorma-auton hankintaan

Liikenne- ja viestintäministeriö myöntää kuljetusyrityksille tukea kaasukäyttöisten kuorma-autojen hankkimista tai yli kolmen vuoden pitkäaikaisvuokrausta varten. Miksi kaasuun kannattaa siirtyä nyt?

Näin se toimii – hankintatuen hakeminen

Onko uuden, vähäpäästöisen kaluston hankinta ajankohtaista yrityksessäsi? Toivovatko asiakkaasi puhtaampia logistiikkaratkaisuja? Kaasukäyttöisen kuorma- tai pakettiauton vuokraaja, leasing-palveluntarjoaja, ajoneuvon omistaja tai haltija voivat hakea kaasukäyttöisen hankintatukea pakettiautoille 31.12.2022 ja kuorma-autoille 30.3.2023 asti.

Lataa maksuton muistilista kaasukäyttöisten kuorma-autojen hankintatuen hyödyntämiseen täyttämällä yhteystietosi.

Täytä yhteystietosi

 1. Valitse kaasua käyttävä ajoneuvo, joka on uusi ja rekisteröidään Suomeen.

 2. Tee tukihakemus Traficomin verkkosivuilla. Lisää hakemukseen suunnitelma ajoneuvon hankinnasta sekä kustannusarvio.

 3. Odota ehdollista päätöstä.

 4. Päätöksen saatuasi osta ajoneuvo tai solmi leasing-sopimus. Toimita tilaus- tai kauppasopimus Traficomille.hakemuslomakkeen Traficomin verkkosivuilla.

 5. Saat tuen ajoneuvon ensirekisteröinnin jälkeen

Kaasuajoneuvojen hankintatuki pähkinänkuoressa

Mitä? Yritykset ja organisaatiot tekevät osansa pienentääkseen tieliikenteen päästöjä. Siirtyminen dieselistä kaasupolttoaineisiin on nopea tapa leikata päästöjä, ja siksi valtio tukee kaasukäyttöisen kaluston hankintaa.

Voit saada hankintatukea kaasukäyttöisen kuorma- tai pakettiauton ostamista tai kolmen vuoden pitkäaikaisvuokrausta varten.

Kenelle? Sinulle, joka kuljetat raskaalla kalustolla tai pakettiautoilla ja haluat pienentää merkittävästi hiilijalanjälkeäsi. Tuen saamista varten ajoneuvo tulee lisäksi rekisteröidä Suomeen.

Kuinka paljon? Tukea voi saada: 

 • LNG:tä käyttävälle yli 16 tonnin kuorma-autolle 14 000 euroa
 • CNG:tä käyttävälle yli 16 tonnin kuorma-autolle 6 000 euroa
 • CNG:tä käyttävälle 6–15,9 tonnin kuorma-autolle 4 000 euroa
 • CNG:tä käyttävälle 3,5–5,9 tonnin pakettiautolle 2 000 euroa

Yksi hakija saa tukea korkeintaan viidelle ajoneuvolle.

Milloin? Pakettiautojen tuki on haettavissa joulukuun 2022 loppuun ja kuorma-autojen tuki maaliskuun 2023 loppuun – mutta miksi et siirtyisi vähäpäästöiseen ja ajankohtaiseen polttoaineeseen jo nyt?

Lisätietoja: Käytännön vinkkejä vähäpäästöisemmän logistiikan ratkaisuistamme täällä: Opas vähäpäästöiseen logistiikkaan – 5 syytä valita kaasu

Kaasu on kustannustehokas ja ympäristöystävällinen polttoaine

Suomi aikoo leikata kasvihuonekaasupäästöjä 50 % vuoteen 2030 mennessä. Tieliikenteen hiilidioksidipäästöt olivat vuonna 2020 noin 9,9 miljoona tonnia. Raskas liikenne tuottaa noin kolmanneksen Suomen tieliikenteen päästöistä.

Kaasu on erinomainen kuljetusmuoto yrityksille, jotka haluavat tarjota ympäristöystävällisiä logistiikkapalveluita asiakkailleen.

 • Vähäpäästöinen – keskimäärin 20–90 % pienemmät kasvihuonekaasupäästöt kuin dieselillä.

 • Kaasun ansiosta polttoainekustannuksesi laskevat, ja kokonaiskustannukset pysyvät vähintäänkin samalla tasolla.

 • Ajoneuvot ovat hiljaisia, miellyttäviä ajaa ja luotettavia käytössä.

 • Tankkausasemaverkosto mahdollistaa reitit Suomessa ja Ruotsissa. Raskaan liikenteen tankkausasemia on lisäksi laajasti Euroopassa, katso kaikki asemat täältä.

 • Hankintatuki madaltaa kaluston hankintahintaa tuntuvasti.

 • Kaasuun siirtyminen on ilmastoteko, jolla saat kilpailuetua.

Haluatko kuulla lisää? Kerromme sinulle lisää, mitä biokaasuun siirtyminen merkitsisi liiketoiminnallesi. Jätä meille yhteydenottopyyntö sivun vasemmassa laidassa olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Kuinka paljon säästäisit? Kokeile laskurillamme, kuinka paljon polttoainekuluissa voi säästyä vaihtamalla diesel kaasuun!

Content image

Kaasukäyttöiset kuljetukset yhdistivät Satotukun ja NCS Finlandin

Logistiikkayritys NCS Finland kuljettaa Suomen suurimpiin hedelmä- ja vihannesalan toimijoihin kuuluvan Satotukun tuotteita kaasukäyttöisillä kuorma-autoilla. Polttoaineena kuorma-autot käyttävät nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä, mutta tulevaisuuden suunnitelmissa on siirtyminen uusiutuvaan biokaasuun. Kaasukäyttöiset kuorma-autot kuljettavat tavaraa Hollannin Rotterdamista aina Vantaalle asti.