Content image

Jani Arala

Head of Traffic Solutions
p. 044 054 8583
jani.arala@gasum.com

Content image

Juha-Matti Koskinen

myyntipäällikkö, raskas liikenne
Etelä-Suomi, Itä-Suomi, Pohjois-Suomi
p. 040 768 7188
juha-matti.koskinen@gasum.com

Content image

Ville Sipponen

myyntipäällikkö, raskas liikenne
Etelä-Suomi, Länsi-Suomi
p. 0400 818 202
ville.sipponen@gasum.com

Hankintatuella 5 000–12 000 euroa tukea kaasukäyttöisen kuorma-auton hankintaan

Liikenne- ja viestintäministeriö myöntää kuljetusyrityksille tukea kaasukäyttöisten kuorma-autojen hankkimista tai yli kolmen vuoden pitkäaikaisvuokrausta varten. Miksi kaasuun kannattaa siirtyä nyt?

Näin se toimii – hankintatuen hakeminen

Ovatko uuden kaluston hankinta ja merkittävät päästövähennykset ajankohtaisia yrityksessäsi? Kaasukuorma-auton vuokraaja, leasing-palveluntarjoaja, ajoneuvon omistaja tai haltija voivat hakea kaasukäyttöisen kuorma-auton hankintatukea 1.12.2020–30.11.2022.

Lataa maksuton muistilista kaasukäyttöisten kuorma-autojen hankintatuen hyödyntämiseen täyttämällä yhteystietosi.

Täytä yhteystietosi

 1. Valitse kaasua käyttävä ajoneuvo, joka on uusi ja rekisteröidään Suomeen.

 2. Tee tukihakemus jo uuden ajoneuvon tilausvaiheessa, sillä tukea on jaossa rajallinen määrä. Ajoneuvovalmistajalta saat tilaussopimuksen tai kauppakirjan liitettäväksi hakemuslomakkeeseen.

 3. Pitkäaikaisvuokrauksessa tarvitset hakemuslomakkeeseen vuokrasopimuksen tai voit valtuutta leasing-palveluntarjoajan hakemaan tuen puolestasi.

 4. Kun olet päättänyt ostatko ajoneuvon vai teetkö pitkäaikaisen vuokrasopimuksen, täytät vain hankintatuen hakemuslomakkeen Traficomin verkkosivuilla.

 5. Odota päätöstä ja tarvittaessa pyydä apua ajoneuvovalmistajalta tai leasing-palveluntarjoajalta hakemuslomakkeen täyttämiseen.

Kaasuajoneuvojen hankintatuki pähkinänkuoressa

Mitä? Liikenteen päästöjä on leikattava nopeasti. Varteenotettavaksi ja luotettavaksi tavaksi on valittu siirtyminen dieselistä kaasupolttoaineisiin, joko maakaasuun tai biokaasuun.

Hankintatuella voit saada tukea jopa viiden 16-tonnisen tai sitä suuremman, kaasukäyttöisen kuorma-auton ostamista tai kolmen vuoden pitkäaikaisvuokrausta varten.

Keille? Sinulle, joka kuljetat raskaalla kalustolla ja haluat pienentää merkittävästi hiilijalanjälkeäsi. Tuen saamista varten ajoneuvo tulee lisäksi rekisteröidä Suomeen.

Kuinka paljon? Tukea voi saada paineistettua kaasua käyttävälle ajoneuvoille 5 000 euroa ja nesteytettyä kaasua käyttävälle puolestaan 12 000 euroa. Yksi hakija saa tukea korkeintaan viidelle ajoneuvolle.

Milloin? Tuki on haettavissa vuoden 2022 loppuun – mutta miksi et siirtyisi vähäpäästöiseen ja ajankohtaiseen polttoaineeseen jo nyt?

Lataa materiaalia: Käytännön vinkkejä vähäpäästöisemmän logistiikan ratkaisuistamme täällä: Opas vähäpäästöiseen logistiikkaan – 5 syytä valita kaasu

Kaasu on kustannustehokas ja ympäristöystävällinen polttoaine

Suomi aikoo leikata kasvihuonekaasupäästöjä 50 % vuoteen 2030 mennessä. Tieliikenne muodostaa maamme hiilijalanjäljestä vajaa 20 %, ja siitä noin kolmannes tulee raskaasta liikenteestä.

Kaasu on erinomainen kuljetusmuoto yrityksille, jotka haluavat tarjota ympäristöystävällisiä logistiikkapalveluita asiakkailleen.

 • Vähäpäästöinen – keskimäärin 20–90 % pienemmät kasvihuonekaasupäästöt kuin dieselillä.

 • Kustannustehokas: polttoainekustannuksesi pysyvät samana tai jopa laskevat.

 • Ajoneuvot ovat hiljaisia, miellyttäviä ajaa ja luotettavia käytössä.

 • Tankkausasemaverkosto mahdollistaa reitit Suomessa ja Ruotsissa. Raskaan liikenteen tankkausasemia on lisäksi laajasti Euroopassa, katso kaikki asemat täältä.

 • Hankintatuki madaltaa kaluston hankintahintaa tuntuvasti.

 • Kaasuun siirtyminen on ilmastoteko, jolla saat kilpailuetua.

Haluatko kuulla lisää? Kerromme sinulle lisää, mitä kaasuun siirtyminen merkitsisi liiketoiminnallesi. Jätä meille yhteydenottopyyntö sivun vasemmassa laidassa olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Kuinka paljon säästäisit? Kokeile laskurillamme, kuinka paljon polttoainekuluissa voi säästyä vaihtamalla diesel kaasuun!

Content image

Kaasukäyttöiset kuljetukset yhdistivät Satotukun ja NCS Finlandin

Logistiikkayritys NCS Finland kuljettaa Suomen suurimpiin hedelmä- ja vihannesalan toimijoihin kuuluvan Satotukun tuotteita kaasukäyttöisillä kuorma-autoilla. Polttoaineena kuorma-autot käyttävät nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä, mutta tulevaisuuden suunnitelmissa on siirtyminen uusiutuvaan biokaasuun. Kaasukäyttöiset kuorma-autot kuljettavat tavaraa Hollannin Rotterdamista aina Vantaalle asti.