LNG Meriliikenne

ARTIKKELI

Laiva on lastattu nyt LNG:llä

Nesteytetyn maakaasun (LNG) käyttö lisääntyy varsinkin meriliikenteessä. Kasvuun vaikuttavat laivojen yhä tiukentuvat päästörajat. 

Lue lisää
Artikkelit
Content image
ARTIKKELI

Raskas liikenne mukaan ilmastotalkoisiin

Mikä on raskaan liikenteen uusi suunta – ja miten ala voi päästä kohti hiilineutraalia tulevaisuutta?

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Vaasa muuttaa jätteen biokaasuksi

Vaasa on hyvä esimerkki siitä, miten kiertotaloudesta syntyy uutta liiketoimintaa ja hyvinvointia kaupunkeihin.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Kiertotaloudesta löytyy avaimet vähähiiliseen tulevaisuuteen

Kiertotalous on viimeisten vuosien aikana noussut julkisessa keskustelussa yhdeksi näkyvimmistä keinosta saavuttaa Suomen päästövähennystavoitteet.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Teollisuus vähentää maakaasun avulla hiilidioksidipäästöjä

Teräsjätti SSAB aikoo uudistaa terästeollisuuden irrottautumalla tuotannon hiilidioksidipäästöistä.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Skangas on LNG:n bunkrauksen edelläkävijä

Laivasta laivaan -bunkraus eli polttoainesäiliöiden täyttäminen on uusin tapa tankata LNG:tä. Kysyntä kasvaa vauhdilla laivaliikenteessä.

Lue lisää
Kolumnit
KOLUMNI

Paikalliset resurssit hyötykäyttöön

Energiamarkkinat käyvät parhaillaan läpi merkittävää murrosta. Sitä ajavat kuluttajat, jotka tahtovat vähäpäästöisiä ratkaisuja yrityksiltä.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Olemme hyvien puolella

Pitkään alalla olleilla yrityksillä on usein riski painaa muuttuvien markkinoiden reitillä pöpelikköön. Gasum on määrätietoisesti valinnut uudistujan roolin.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Liikenteen on aika painaa ekonappia

Liikenne on yksi Suomen suurimmista saastuttajista. Mitä asialle voidaan tehdä?

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Kaasuauto on ekoteko jo itsessään

Kaasuauto on jo itsessään ekoteko, sillä bio- ja maakaasu ovat puhtaita liikennepolttoaineita. Kaasua tankkaamalla säästää sekä ympäristöä että lompakkoa.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

50 000 kaasuautoa on vasta alkua

Eteenpäin katsovat kunnat, kaupungit ja valtiot tavoittelevat nyt vahvasti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Suomella on kaikki syyt olla muutoksen eturintamassa.

Lue lisää
Content image

Asiakastarinat

Kaasukäyttöinen rekka yleistyy kuljetusliikenteessä

Ossi Tiilikaisen yritys K&O Tiilikainen ajaa DB Schenkerin irtoperäliikennettä ja jakeluajoa nesteytetyn maakaasun voimalla.

Lue lisää

LNG edistää Outokummun ilmastotavoitteiden toteutumista

Outokumpu pienentää kaivosteollisuuden päästöjä käyttämällä maakaasua muun muassa senkkojen esilämmittämiseen. LNG:n ansiosta päästöt vähenevät noin 15 %.

Lue lisää

Ympäristöarvot saivat ESL Shippingin valitsemaan LNG:n

Itämeren johtava kuivarahtia kuljettava yhtiö ESL Shipping aikoo jatkossa käyttää alustensa polttoaineena nesteytettyä maakaasua (LNG).

Lue lisää
Tuote paikallaan
Content image
TUOTE PAIKALLAAN

Ekbergin leipomo tuottaa aitoa makua biokaasulla

Ekbergin leipomotuotteiden valmistamiseen käytettävä energia on puhdasta kotimaista biokaasua.

Lue lisää
Content image
TUOTE PAIKALLAAN

Novitan langat pehmitetään biokaasulla

Korian tehtaalla on jo pitkään panostettu uusiutuvaan energiaan ja energiatehokuuteen.

Lue lisää
Content image
TUOTE PAIKALLAAN

Ekompi matkalippu merelle

Viikonloppureissut laivamatkan päähän kuormittavat ympäristöäkin vähemmän, kun ne tehdään LNG-käyttöisellä aluksella.

Lue lisää
16.07.2018

Gasumin tytäryhtiö Skangas toimittaa nesteytettyä biokaasua (LBG) Fure Vinga -säiliöaluksen polttoaineeksi

Gasumin tytäryhtiö Skangas on toimittanut Ruotsin johtavalle laivanvarustamolle ja nesteytetyn maakaasun (LNG) käytön uranuurtajalle Furetankille nesteytettyä biokaasua (LBG). Ruotsissa tuotettu nesteytetty biokaasu toimitettiin Furetankin M/T FURE VINGA -säiliöalukselle Gasumin biokaasulaitokselta Lidköpingistä. Tankkaus tapahtui Göteborgin satamassa suoraan säiliöautosta laivaan.

Furetank on käyttänyt polttoaineena nesteytettyä maakaasua vuodesta 2015. Laivanvarustamo Furetank rakentaa yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa säiliöalus FURE VINGAlle vielä viittä sisaralusta, jotka kaikki ovat kaksoispolttoainekäyttöisiä ja voivat käyttää nesteytettyä biokaasua. Alukset liikennöivät Pohjois-Euroopassa ja hyödyntävät alueella olevaa Skangasin LNG-jakeluverkostoa. Skangas tukee jo nyt Furetankin muita LNG-käyttöisiä aluksia sekä satamissa että merellä.

LBG tarjoaa samat ympäristöhyödyt kuin LNG. Tämän lisäksi se on täysin uusiutuvaa eikä lisää CO2-päästöjä. Moottorin polttoaineena LBG:n ominaisuudet ovat samat tai paremmat kuin LNG:n. 

”Nesteytetyn maakaasun käyttö alusten polttoaineena on meidän panoksemme ympäristöä säästävän toimintaympäristön kehittämiseen. Jatkossa panostamme entistäkin enemmän kestävään kehitykseen, ja nesteytetyn biokaasun käyttö on luonnollinen askel tähän suuntaan. LBG on varteenotettava vaihtoehto. Toimitettu LBG on laadultaan vähintään LNG-polttoaineen veroista”, kertoo Furetankin toimitusjohtaja Lars Höglund.

”Tämä on ensimmäinen kerta, kun toimitamme nesteytettyä biokaasua merenkulkualan asiakkaalle. Se ei kuitenkaan jää viimeiseksi”, kertoo Gasumin tytäryhtiön Skangasin markkinointi- ja myyntijohtaja Tommy Mattila. ”Uusiutuvan biokaasun ansiosta voimme säästää ympäristöä entistäkin tehokkaammin, sillä voimme tarjota biokaasua koko Pohjois-Euroopan alueen kattavan infrastruktuurimme kautta. Tämä tarkoittaa, että LNG ja LBG ovat jatkossakin tarjolla rinnakkain, kun LBG:n saatavuus markkinoilla parantuu jatkuvasti.”

Koska sekä LNG että LBG koostuvat pääasiassa metaanista, nykyiseen LNG-jakeluinfastruktuuriin ei tarvitse tehdä mitään muutoksia. Kummallekin tuotteelle voi käyttää samoja säiliöautoja, säiliöitä ja laivojen tankkausasemia.

Lue koko tiedote Gasumin tytäryhtiön Skangasin sivuilta >

 

Lue lisää
13.07.2018

Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvassa ajetaan kaasuautolla

Uudessa Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvassa ajetaan vähäpäästöisellä kaasuautolla. Biokaasulla kulkeva kaasuauto valittiin elokuvaan mukaan sen ympäristöystävällisyyden vuoksi. Elokuvassa Volkswagen Caddy -kaasuautoa käyttää voimailukisoihin valmistaututuva isä-poika-pari, Bill ja Sylvester Pöntinen.

Energiayhtiö Gasum tekee yhteistyötä tuotantoyhtiö Solar Filmsin kanssa. Solar Filmsin ja Ricky Rapper Oy:n tuottamassa Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvassa ympäristöystävällinen Volkswagen Caddy -kaasuauto on omassa tärkeässä roolissaan.

”Solar Films sekä Risto Räppääjän luojat Sinikka ja Tiina Nopola haluavat korostaa energiamuotoja, jotka ovat kestäviä ja ympäristöystävällisiä”, kertoo elokuvan tuottaja Rimbo Salomaa, joka tuotti myös kolme ensimmäistä Risto Räppääjä -elokuvaa.

”Lähes jokainen suomalainen tuntee Risto Räppääjän ja yhteistyökumppaniehdokkaita on paljon. Olemme tarkkoja siitä, mitä Risto Räppääjä edustaa ja kaasuauto tuntui luonnolliselta valinnalta tähän elokuvaan ympäristöystävällisyyden, kotimaisuuden ja kestävyyden takia”, Salomaa jatkaa. 

Sinikka ja Tiina Nopolan menestyskirjaan perustuva Risto Räppääjä ja pullistelija kuvataan kesällä 2018 pääasiassa pääkaupunkiseudulla. Elokuvassa Risto Räppääjä ja Nelli Nuudelipää kohtaavat lomalla voimailukisoihin valmistautuvan Bill ja Sylvester Pöntisen. Tarinassa lähes jokaisella on uskomuksia toisistaan, mutta ne kääntyvätkin ylösalaisin – esimerkiksi Riston kuvitelma Sylvesteristä pelkkänä pullistelijana osoittautuu harhaksi. Kaasuautolla ajaminen kuvaakin Pöntisten vilpitöntä luonnetta. 

”Vaikka Pöntisiä aluksi pidetäänkin pelkkinä pullistelijoina, he ovat molemmat ystävällisiä ja herkkiä hahmoja. Kaasuautolla ajaminen kuvastaa tätä tietyllä tapaa, sillä näiden hahmojen elämänfilosofia ei varsinaisesti ole mikään kovan maailman filosofia”, Salomaa pohtii. 

Kaasuautolla ajaminen on helppo tapa vähentää liikenteen päästöjä, sillä sen polttoaineena käytettävä biokaasu on kotimainen ja uusiutuva energianlähde, joka tuotetaan kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä ja jätevesilietteestä. Liikennekäytössä biokaasu vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia. 

”Yhteistyö Solar Filmsin ja Risto Räppääjä -elokuvan kanssa on meille suuri ilo. On tärkeää, että ympäristöystävällistä kaasuautoilua tehdään tutuksi suomalaisille monin eri tavoin”, kertoo Gasumin viestintäjohtaja Olga Väisänen

Risto Räppääjä ja pullistelija tulee ensi-iltaan helmikuussa 2019.

Lisätietoja:

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum
puh. 040 554 0578, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Kuva: Solar Films, kuvaaja: Jouko Piipponen

 

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua ja edistää kiertotaloutta käsittelemällä jätteitä sekä tuottamalla biokaasua ja kierrätysravinteita Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiö tarjoaa energiaa sähkön ja lämmöntuotantoon, teollisuudelle sekä maa- ja meriliikenteelle. Gasum on Pohjoismaiden johtava biokaasun tarjoaja. Yhtiöllä on kaasutankkausasemaverkosto, joka palvelee myös raskasta kalustoa. Tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) Pohjoismaiden markkinoiden johtava toimija. Yhtiö jatkaa LNG:n aseman ja infrastruktuurin vahvistamista ja toimittaa LNG:tä merenkulun, teollisuuden ja raskaan liikenteen tarpeeseen Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Lue lisää
13.07.2018

Nyt Salossa pääsee tankkaamaan kaasua – tervetuloa tankille!

Gasum on avannut uuden kaasutankkausaseman 12.7. Salon Piihovin ABC-aseman yhteyteen. Salon tankkausasema palvelee erinomaisestiTurun ja Helsingin väliä kulkevia autoilijoita. Gasum on sitoutunut kehittämään kaasuautoilua Suomessa. Yhtiön tavoitteena onkin kasvattaa kaasutankkausasemaverkostoa vastaamaan kaasuautoilun nopeasti kasvavaa kysyntää.

Uusi tankkausasema sijaitsee keskeisellä paikalla Salon Piihovin ABC-aseman yhteydessä, eteläisen Suomen työssäkäynnin ja asioinnin vyöhykkeellä. Asema palvelee erinomaisesti Turun ja Helsingin väliä kulkevia kaasuautoilijoita.

Puhtaan ja edullisen biokaasun kysyntä on tällä hetkellä voimakkaassa kasvussa ja uusien tankkausasemien avaaminen tekee kaasuautoon siirtymisestä helppoa. Kaasuautojen määrä onkin kasvanut huimaa vauhtia viime vuosina ja Suomen maanteillä kulkee tällä hetkellä jo 4 500 kaasuautoa. Nyt avautuneen kaasutankkausaseman myötä odotetaan, että kaasuautojen määrä lisääntyy myös Salossa.

Biokaasun tankkaaminen on ympäristöystävällistä ja edullista

Biokaasu on kotimainen ja uusiutuva liikennepolttoaine, joka tuotetaan kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä ja jätevesilietteestä. Gasum tuottaa biokaasua biokaasulaitoksissa ympäri Suomen ja sen liikennekäytöllä vähennetään polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia. Gasumin liikennebiokaasulle on myönnetty kotimaisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä kertova Joutsenmerkki ja Avainlippu-tunnus.

Ympäristöystävällisyyden lisäksi biokaasun tankkaaminen on autoilijoille myös edullista. Gasum tarjoaa kampanjassaan polttoainetta kiinteään 89 euron kuukausihintaan yksityisasiakkaille, jotka hankkivat joko uuden tai käytetyn maahantuodun kaasukäyttöisen henkilöauton. Tarjous koskee myös yksityisasiakkaita, jotka hankkivat kaasulaitteiden jälkiasennuksen henkilöautoonsa.

Gasumilla on Suomessa 27 kaasutankkausasemaa. Yhtiö on sitoutunut kasvattamaan tankkausasemaverkostoa noin kymmenellä tankkausasemalla vuosittain.

Tankkausaseman osoite on Ruoksmäentie 1, 24260 Salo.

Lisätietoja:
Markus Kaarlela, biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö
puh. +358 400 386 065, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka yhdessä kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.fi.

Lue lisää