Anne Berner

ARTIKKELI

Suomi taklaa ilmastonmuutosta kunnianhimoisilla päästötavoitteilla

Ministeri Anne Bernerin motto ”minkä taakseen jättää, sen edestään löytää” kuvaa erityisen hyvin ilmaston tulevaisuuden rakentamista.

Lue lisää
Artikkelit
Content image
ARTIKKELI

Raskas liikenne mukaan päästönvähennystalkoisiin

Suomen liikenteessä kulkee liki 100 000 Suomeen rekisteröityä kuorma-autoa. Niiden synnyttämien pienhiukkaspäästöjen suitsimiseen tarvitaan ratkaisuja, joista kaasu on yksi.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Kaasuauto Ruotsista heräteostoksena

Kaasuautosta haaveilevan kannattaa kääntää katseensa Pohjanlahden toiselle puolelle, jossa on lähes 55 000 kaasuautoa. Ruotsissa etenkin käytettyjä kaasuautoja on myynnissä paljon.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Jyväskylään avautui Gasumin kaasutankkausasema

Jyväskylän kaupunginjohtajan Timo Koiviston mukaan kaupunki etsii tapoja hyödyntää yhdyskuntajätteitä paremmin, ja biokaasun tuotannolla on tässä suuri rooli.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Lappeenranta valitsi vähäpäästöiset ajoneuvot

Hiilineutraaliksi kunnaksi tähtäävä Lappeenranta on päättänyt siirtyä käyttämään pääsääntöisesti uusiutuvaa energiaa käyttäviä ajoneuvoja.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Kohti puhtaampaa liikennettä

Miten päästään kohti pienempiä päästöjä? Ratkaisu ei ole sähkö, kaasu tai edes polkupyöräily, vaan yhdistelmä kaikkia eri keinoja ja teknologioita.

Lue lisää
Kolumnit
KOLUMNI

Olemme hyvien puolella

Pitkään alalla olleilla yrityksillä on usein riski painaa muuttuvien markkinoiden reitillä pöpelikköön. Gasum on määrätietoisesti valinnut uudistujan roolin.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Liikenteen on aika painaa ekonappia

Liikenne on yksi Suomen suurimmista saastuttajista. Mitä asialle voidaan tehdä?

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Kaasuauto on ekoteko jo itsessään

Kaasuauto on jo itsessään ekoteko, sillä bio- ja maakaasu ovat puhtaita liikennepolttoaineita. Kaasua tankkaamalla säästää sekä ympäristöä että lompakkoa.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

50 000 kaasuautoa on vasta alkua

Eteenpäin katsovat kunnat, kaupungit ja valtiot tavoittelevat nyt vahvasti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Suomella ja suomalaisilla yrityksillä ja kaupungeilla on kaikki syyt olla muutoksen eturintamassa.

Lue lisää
Content image

Asiakastarinat

Tehokkaammat kaasumoottorit nostavat kaasukuorma-autojen kysyntää

Ensimmäiset Scanian kaasukuorma-autot on valmistettu jo vuonna 1929, mutta vasta kehittynyt tekniikka ja tavoite päästöjen pienentämiseen ovat viime vuosina nostaneet kysyntää.

Lue lisää

Taksiyrittäjä vaihtoi dieselin kaasuun säästösyistä

Päädyin vaihtamaan dieselin automaattivaihteiseen Skoda Octavian kaasuversioon. Hankintahinnan ohella käyttökulut olivat ratkaiseva tekijä vaihdossa.

Lue lisää

Skoda vahvistaa kaasuautojen maahantuontia

Yrityksemme on tuonut maahan kaasuautoja muutaman vuoden, ja tarjolla olevista kahdesta kaasuautomallista Octavia on tällä hetkellä maamme myydyin kaasuauto.

Lue lisää
Tuote paikallaan
Content image
TUOTE PAIKALLAAN

Ekompi matkalippu merelle

Viikonloppureissut laivamatkan päähän kuormittavat ympäristöäkin vähemmän, kun ne tehdään LNG-käyttöisellä aluksella.

Lue lisää
Content image
TUOTE PAIKALLAAN

Kaslink Aito kaurajuoma mustikka

Kotimaisesta kaurasta ja mustikoista koostuva herkku, mutta ei tippaakaan maitoa. Valmistettu suomalaisella biokaasulla - totta kai.

Lue lisää
16.11.2017

Helsingin ikoninen ravintola Storyville kokkaa jatkossa kotimaisella biokaasulla – myös terassiasiakkaita lämmitetään biokaasun voimin

Helsinkiläinen jazzklubi Storyville satsaa toimintansa ympäristöystävällisyyteen. Myös ravintolana toimiva klubi valmistaa tarjoilemansa ruoan jatkossa kotimaisella biokaasulla, jolla lämmitetään myös paikan kuuluisa terassi. Storyvillen käyttämän biokaasun tuottaa Gasum ja sen myynnistä ja siirrosta vastaa Suomen Kaasuenergia Oy.

Yhdeksi Euroopan parhaimmaksi jazz-klubiksi nimetty Storyville on siirtynyt käyttämään ravintolansa keittiössä sekä terassinsa lämmittämisessä kotimaista biokaasua. Gasumin tuottama biokaasu on täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen biopolttoaine, jolle on myönnetty sekä Avainlippu-tunnus että Joutsenmerkki.

Storyvillen omistajien mukaan biokaasuun siirtymiselle oli sekä käytännöllisiä että arvoperusteisia syitä.

”Olemme käyttäneet aikaisemmin keittiössämme ja terassin lämmityksessä maakaasua. Biokaasun kotimaisuus ja ympäristöedut kuitenkin vakuuttivat meidät, joten päätös vaihtaa siihen oli lopulta helppo. Lisäksi suoraan kaasuverkostosta tuleva kaasu on meille kätevämpi vaihtoehto kuin pullokaasu”, kertoo ravintolayrittäjä Jorma Railonkoski.

Biokaasua käytetään jo kymmenissä ravintolassa Helsingissä

Biokaasun käyttäminen ravintolan keittiössä on ympäristöystävällinen valinta.

”Biokaasua voidaan valmistaa esimerkiksi ravintoloiden rasvanerotuskaivoista kerätystä rasvasta ja ruoanvalmistuksessa kertyvästä biojätteestä. Ravintolat voivat käyttää valmista biokaasua esimerkiksi ruoanvalmistukseen ja lämmitykseen. On hienoa, että ravintolat voivat näin saada omat biojätteensä hyötykäyttöön”, kertoo Gasumin myyntipäällikkö Max Miilakangas.

Helsingissä on tällä hetkellä kymmeniä ravintoloita, jotka käyttävät biokaasua joko lämmitykseen, ruoanlaittoon tai molempiin. Gasumin Suomen biokaasulaitokset sijaitsevat Huittisissa, Honkajoella, Kuopiossa, Oulussa, Riihimäellä, Turussa ja Vehmaalla. Lisäksi Gasum tuottaa biokaasua myös yhteistyökumppaneiden kanssa Espoossa, Kouvolassa ja Lahdessa.


Lisätietoja:

Max Miilakangas, myyntipäällikkö, Gasum Oy, puh. 040 068 6814, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum Oy, puh. 040 554 0578, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Jorma Railonkoski, ravintolayrittäjä, Storyville, puh. 040 173 8336

Storyville on osa Happy Hour Restaurants -konsernia. Happy Hour Restaurants on vuonna 1993 perustettu perheyritys, joka tuottaa laadukkaita ja elämyksellisiä musiikkiravintolapalveluja Helsingin keskustassa. Yrityksen ravintola- ja baarikattaukseen kuuluvat Storyvillen lisäksi hulvaton Rymy-Eetu, monikerroksinen bilekeidas LeBonk kattoterasseineen, Singer's Karaoke bar, kesäiseen kaupunkielämään kuuluvat Storyvillen puistoterassi, Freedom Bar stadionin vieressä ja Aurinkoterassi Erottajalla. 

Lue lisää
14.11.2017

Kaasun liikennekäyttö vahvasti mukana Euroopan komission puhtaan liikkuvuuden paketissa – LNG ja biokaasu mahdollistavat merkittävät päästövähennykset

Euroopan komission tuore puhtaan liikkuvuuden paketti ehdottaa uusia standardeja autojen ja pakettiautojen hiilidioksidipäästöille. Samalla komissio esittää vaihtoehtoisten polttoaineiden, muun muassa LNG:n infrastruktuurin vahvistamista. Uusiutuvan kaasun mahdollisuudet nostetaan paketissa esiin, ja komission mukaan biokaasun käyttöä olisi lisättävä tulevaisuudessa.

Uusien autojen keskimääräisten päästöjen tulee olla vuonna 2030 30 prosenttia vähemmän kuin 2021. Komission esitys on teknologianeutraali, eikä siinä ole kiintiöitä erilaisille käyttövoimille. On siis autovalmistajien käsissä, millä teknologialla päästövähennykset toteutetaan. Komission arvion mukaan 80 prosentissa uusista autoista on polttomoottori vielä vuonna 2030. Harkitsemisen arvoinen vaihtoehto on siirtyä mittamaan polttoaineen elinkaaripäästöjä, mikä toisi toimivan kannusteen kiertotalouteen pohjautuville polttoaineille.

Puhtaan liikkuvuuden paketissa on mukana toimintasuunnitelma vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuurille. Toimintasuunnitelma antaa vahvan tuen kaasun liikennekäytön yleistymiselle niin meri- kuin maantieliikenteessä. Toimintasuunnitelmassa linjataan, että kaasun liikennekäyttöä on lisättävä tulevaisuudessa ja biokaasulla on tässä merkittävä rooli. 

Vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuurin toimintasuunnitelmassa komissio toteaa, että jopa TEN-T-ydinverkon alueella on yhä aukkoja kaasuinfrastruktuurissa henkilöautoliikenteen, raskaan liikenteen, sisävesiliikenteen ja merenkulun osalta. Infrastruktuurin parantamiseksi toimintasuunnitelmaan sisältyy uusia rahoitusmahdollisuuksia lähes 800 miljoonan euron edestä joko lainojen tai tukien tai näiden yhdistelmien kautta. 

”Komission puhtaan liikkuvuuden paketin esitykset ovat kokonaisuudessaan erittäin kannatettavia.  Kaasun liikennekäytön kasvattaminen ja biokaasun osuuden lisääminen ovat kustannustehokas tapa alentaa ajoneuvon elinkaaren aikaisia päästöjä. Kaasun avulla tiukemmat päästörajoitukset voidaan saavuttaa niin meriliikenteessä kuin maanteillä. Komission esitykset antavat erinomaisen pohjan kehittää edelleen biokaasun ja LNG:n markkinaa ja infrastruktuuria Pohjoismaissa”, Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen sanoo.

Puhtaan liikkuvuuden paketin esityksiä käsitellään seuraavaksi Euroopan parlamentissa ja neuvostossa. 

 

Lisätietoja:
Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum Oy
puh. +358 20 44 78 661 (johdon assistentti Henna Walker) 

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum Oy
puh. 040 554 0578, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Lue lisää
09.11.2017

Gasum hakee käyttöinsinööriä Kuopion biokaasulaitokselle

Energiayhtiö Gasum on suomalainen kaasualan (maa- ja biokaasu) asiantuntija, joka rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Gasum edistää kestävän energiatalouden syntyä lisäämällä kotimaisen biokaasun tarjontaa, kehittämällä pohjoismaista kaasuekosysteemiä ja huolehtimalla kaasun hintakilpailukyvystä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua ja jalostaa biokaasua sekä siirtää ja toimittaa niitä monipuolisesti energiantuotantoon, teollisuudelle, kotitalouksille ja maa- ja meriliikenteelle. Gasum on Suomen johtava biokaasun tarjoaja. Gasumin tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) pohjoismainen osaaja, joka jatkaa LNG:n aseman ja infrastruktuurin vahvistamista ja uusien kaasuratkaisuiden hyödyntämistä. Gasum on sata prosenttisesti valtio-omisteinen yhtiö. Konsernissa työskentelee noin 450 henkeä, Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli 843 milj. euroa.

Etsimme nyt Kuopioon käyttöinsinööriä

Käyttöinsinööri vastaa biokaasulaitoksen koneiden, laitteiden ja automaatiojärjestelmän tehokkaasta ja taloudellisesta käytöstä ja kunnossapidosta. Tehtävä on vakituinen.

Pääasialliset vastuualueet:

 •  Laitoksen päivittäiseen käyttötoimintaan osallistuminen

 •  Laitteiden tehokas ja taloudellinen käyttö ja kunnossapito

 •  Biokaasulaitoksen peruskorjausten ja seisokkien suunnittelu

 •  Laitosdokumentaation ylläpito

 •  Varaosien, kemikaalien ja muiden käyttöhyödykkeiden hankinta ja varastojen ylläpito

 •  Kunnossapitojärjestelmän käyttö- ja kehitystyöhön osallistuminen

 •  Tuotannon laadunvalvonta ja raportointi

 •  Ympäristö-, työturvallisuus ja muiden määräysten noudattamisen valvonta

 •  Varallaoloon osallistuminen

Odotamme sinulta:

Olet etsimämme käyttöinsinööri, jos sinulla on muutaman vuoden työkokemus käytön ja kunnossapidon tehtävistä. Olet koulutukseltasi esimerkiksi kone- tai energiatekniikan insinööri. Sinulla on kokemusta prosessin ohjaamisesta automaatiojärjestelmän kautta. Olet joustava, oma-aloitteinen ja sinulla on ongelmanratkaisukykyä. Varallaolo ja päivystäminen kuuluvat olennaisena osana työnkuvaan. Kommunikoit sujuvasti suomeksi ja englanniksi. Yhtiön sisäinen kieli on englanti. Erilaiset pätevyydet kuten maakaasun, vaarallisten kemikaalien ja/tai paineastioiden käytönvalvojan pätevyydet katsotaan eduksi.

Tarjoamme sinulle:

 •  Mielekkään työn pohjoismaisessa työympäristössä ja näköalapaikan tulevaisuuden energiatoimialalla

 •  Kehittymismahdollisuuksia vastuullisessa ja uudistuvassa yrityksessämme

 • Inspiroivan ja modernin työympäristön sekä kannustavan tiimin tueksesi

 •  Yhteiset eettiset toimintatapamme kattavat niin ihmisistä kuin ympäristöstäkin huolehtimisen. Tavoitteenamme on puhtaampi tulevaisuus.

Haluatko liittyä joukkoomme? Hae tehtävää viimeistään torstaina 30.11.2017 ja liitä mukaan CV:si sekä palkkatoiveesi. Lisätietoja tehtävästä antaa Harri Manu, harri.manu@gasum.com, 0401605801

Tutustu yhtiöömme www.gasum.com.

Hae tehtävää

Lue lisää