Tiina Suvanto IKEA

ARTIKKELI

Vastuullisuutta isossa mittakaavassa

Lue lisää
Artikkelit
Content image
ARTIKKELI

Kasvatamme kaasutankkausverkostoa 10 uudella asemalla vuosittain

Tavoitteena on kehittää tankkausasemaverkostoa siten, että tankkaus on vaivatonta ja kätevää sekä jo olemassa oleville, että uusille kaasuautoilijoille.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Biokaasun käyttö on ilmastoteko

Ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi Suomi on sitoutunut puolittamaan liikenteen päästönsä vuoteen 2030 mennessä. Miten tavoitteeseen päästään?

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Kaupungit kiertotalouden eturintamassa

Kiertotaloudesta on tullut keskeinen teema energiajärjestelmää käsittelevässä keskustelussa. Ratkaisut tehdään nyt enenevissä määrin kaupungeissa.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Jätteen matka kaasuksi – näin syntyy ekologista polttoainetta

Gasumin biokaasulaitoksella Riihimäellä hyödynnetään niin kotitalouksien biojätepussit kuin teollisuuden pilaantuneet ruokaerät.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Näin ajat ekologisemmin – autokoulun opettajan 11 vinkkiä

Liikenneopettaja Heikki Rusanen opastaa, kuinka ajat autolla taloudellisemmin ja ympäristöystävällisemmin.

Lue lisää
Kolumnit
KOLUMNI

Paikalliset resurssit hyötykäyttöön

Energiamarkkinat käyvät parhaillaan läpi merkittävää murrosta. Sitä ajavat kuluttajat, jotka tahtovat vähäpäästöisiä ratkaisuja yrityksiltä.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Olemme hyvien puolella

Pitkään alalla olleilla yrityksillä on usein riski painaa muuttuvien markkinoiden reitillä pöpelikköön. Gasum on määrätietoisesti valinnut uudistujan roolin.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Liikenteen on aika painaa ekonappia

Liikenne on yksi Suomen suurimmista saastuttajista. Mitä asialle voidaan tehdä?

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Kaasuauto on ekoteko jo itsessään

Kaasuauto on jo itsessään ekoteko, sillä bio- ja maakaasu ovat puhtaita liikennepolttoaineita. Kaasua tankkaamalla säästää sekä ympäristöä että lompakkoa.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

50 000 kaasuautoa on vasta alkua

Eteenpäin katsovat kunnat, kaupungit ja valtiot tavoittelevat nyt vahvasti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Suomella on kaikki syyt olla muutoksen eturintamassa.

Lue lisää
Content image

Asiakastarinat

Postin paketit toimitetaan perille kaasuautoilla

Posti oli ensimmäisten joukossa ottamassa biokaasuautoja käyttöön vuosikymmenen alussa. Nyt käytössä on 40 kaasuautoa.

Lue lisää

Yhä useampi muutto ajetaan kaasuautolla

Niemi Palvelut Oy hankki ensimmäiset biokaasulla kulkevat autot syksyllä 2016. Käyttökokemukset olivat niin myönteisiä, että uusia kaasuautoja on jo tilauksessa.

Lue lisää

Yritysautoilun päästöjä pienemmäksi biokaasulla

Laadukkaita energiaratkaisuja tuottavan Tom Allen Seneran myyjät ajavat nyt asiakkaiden luo ympäristöystävällisesti biokaasulla.

Lue lisää
Tuote paikallaan
Content image
TUOTE PAIKALLAAN

Novitan langat pehmitetään biokaasulla

Korian tehtaalla on jo pitkään panostettu uusiutuvaan energiaan ja energiatehokuuteen.

Lue lisää
Content image
TUOTE PAIKALLAAN

Ekompi matkalippu merelle

Viikonloppureissut laivamatkan päähän kuormittavat ympäristöäkin vähemmän, kun ne tehdään LNG-käyttöisellä aluksella.

Lue lisää
Content image
TUOTE PAIKALLAAN

Kaslink Aito kaurajuoma mustikka

Kotimaisesta kaurasta ja mustikoista koostuva herkku, mutta ei tippaakaan maitoa. Valmistettu suomalaisella biokaasulla - totta kai.

Lue lisää
17.05.2018

Komissio suitsii raskaan liikenteen päästöjä – nesteytetty maakaasu ja biokaasu ratkaisijan paikalla päästötavoitteen saavuttamisessa

Euroopan komissio esittää päästörajoituksia raskaille ajoneuvoille. Laajeneva nesteytetyn maakaasun infrastruktuuri mahdollistaa merkittävät päästövähennykset maantieliikenteessä kustannustehokkaasti. Nesteytetty maakaasu ja nesteytetty biokaasu ovat polttoaineita, joilla komission asettamat tavoitteet on mahdollista saavuttaa välittömästi.

Komission esityksen mukaan raskaan liikenteen päästöjä on vähennettävä 15 prosentilla vuoteen 2025 mennessä ja 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä – vuoden 2019 tasoon verrattuna. Tällä hetkellä raskaiden ajoneuvojen eli kuorma-autojen ja bussien osuus on noin viisi prosenttia EU:n kokonaispäästöistä.

Nesteytetty maakaasu (LNG) ja nesteytetty biokaasu (LBG) tarjoavat kilpailukykyisen vaihtoehdon vähentää merkittävästi hiilidioksidi-, typenoksidi- ja hiukkaspäästöjä. LNG:llä raskaan liikenteen päästöt ovat jopa 15 prosenttia dieseliä pienemmät, ja LBG:llä päästään jopa 85 prosentin vähennykseen.

”Raskaassa liikenteessä keinoja merkittäviin päästövähennyksiin on niukalti. Käyttämällä nesteytettyä maakaasua tai nesteytettyä biokaasua komission asettamat tavoitteet on mahdollista saavuttaa jo nyt. On myös hyvä huomata, että LNG-käyttöisten raskaiden ajoneuvojen moottoriteknologia kehittyy tällä hetkellä vauhdilla”, sanoo Gasumin biokaasutuotteiden ja -ratkaisujen johtaja Matti Oksanen.

Verkosto laajenee Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa – investointituen avulla Ruotsiin jopa 16 uutta tankkausasemaa

Tällä hetkellä LNG:tä on mahdollista tankata Helsingissä, Vantaalla, Turussa ja Jyväskylässä, ja uusia asemia on suunnitteilla liikenteellisesti keskeisille paikoille muun muassa Kuopioon, Lahteen, Ouluun ja Seinäjoelle.

Kuluvan vuoden aikana Gasum laajentaa LNG-tankkausasemaverkostoa myös Ruotsiin ja Norjaan. Helmikuussa Ruotsin ympäristöviranomainen Naturvårdsverket myönsi Gasumille yli 9 miljoonan euron investointituen, joka mahdollistaa 16 uuden kaasutankkausaseman rakentamisen Ruotsiin.

”Gasum on laajentanut kaasutankkausinfrastruktuuria määrätietoisesti, sillä kaasu on keskeinen keino saavuttaa tiukkenevat päästötavoitteet niin maanteillä kuin meriliikenteessä. Komission esitys uusista päästörajoista on tervetullut: yhdessä vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuurin toimintasuunnitelman kanssa esitys vauhdittaa LNG:n ja LBG:n yleistymistä raskaan maantieliikenteen polttoaineena”, Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen sanoo.

Komission esitys raskaan liikenteen päästörajoista etenee seuraavaksi Euroopan parlamentin ja Euroopan unionin neuvoston käsittelyyn.

Lisätietoja:
Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum 
puh. +358 20 44 78 661, (Henna Walker, johdon assistentti)

Matti Oksanen, johtaja, tuotteet ja ratkaisut, biokaasu, Gasum
puh. +358 40 483 6035, 
etunimi.sukunimi(a)gasum.fi

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka yhdessä kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.fi.

Lue lisää
16.05.2018

Kouvolan biojäteautot kulkevat nyt biokaasulla

Kymenlaakson Jäte Oy haki uusimmissa jätekuljetusten kilpailutuksissaan aiempaa ympäristöystävällisempiä ja vähemmän saastuttavia jäteautoja. Perinteisesti jäteautot käyttävät dieseliä, mutta nyt polttoaineeksi haluttiin biokaasu.

Kymenlaakson Jäte on aiemminkin kiinnittänyt huomiota jätteenkuljetusten päästöihin, joiden vähentämiseen on pyritty mm. hyvällä kuljetusten suunnittelulla. Polttoaineen valinnalla voidaan päästä vieläkin suurempiin päästövähennyksiin.

"Haluamme näyttää esimerkkiä puhtaampien teknologioiden käyttöönotossa. Suomessakin on välttämätöntä ottaa paremmin huomioon ympäristö ja ilmastotavoitteet", toteaa Kymenlaakson Jätteen asiakaspalvelupäällikkö Virpi Leppälä.

Biokaasuautoja on ollut käytössä Kouvolan biojäteurakassa huhti-toukokuun vaihteesta alkaen. Biokaasuautoja tulee myös Kotkan loppujäteastian tyhjennyksiin syksyllä 2018. Molemmissa urakoitsijana on Remeo.

Biokaasuautot hiljaisia ja hajuttomia

Remeon tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä vähintään 10 prosenttia autokannasta kulkee uusiutuvilla polttoaineilla.

"Olemme linjanneet, että uusiutuvia polttoaineita käyttävä auto on ensisijainen hankintavaihtoehto aina kun mahdollista. Syksyllä käytössämme on yhteensä viisi kaasukäyttöistä jäteautoa Kymenlaaksossa", kertoo aluejohtaja Janne Vehmaa Remeolta.

"Kokemustemme mukaan kaasuautot ovat hiljaisempia ja hajuttomampia kuin dieselautot. Tankillisella kaasuauto kulkee noin 300-400 kilometriä, mikä on riittävä määrä jätteenkuljetuksessa."

Biokaasu on kotimaista ja vähäpäästöistä polttoainetta

Gasumilla nähdään, että biokaasun käyttäminen polttoaineena kaupunkien jätekuljetuksissa tulee yleistymään. Suomessa tuotettu biokaasu on helppo ja edullinen tapa vähentää liikenteen hiilidioksidi- ja pienhiukkaspäästöjä. Liikennekäytössä biokaasu vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia.

"Kotitalouksien biojätteiden hyödyntäminen biokaasun tuotannossa ja biokaasun käyttäminen polttoaineena tarjoavat kaupungeille ja yrityksille mahdollisuuden toteuttaa kiertotaloutta ja laskea päästöjä jätekuljetuksissa", sanoo Gasumin liikenteen myyntipäällikkö Juha-Matti Koskinen.


Lisätiedot:

Asiakaspalvelupäällikkö Virpi Leppälä, Kymenlaakson Jäte Oy
puh. 0400 290 273, virpi.leppala@kymenlaksonjate.fi

Aluejohtaja Janne Vehmaa, Remeo Oy
puh. 050 3312 736, janne.vehmaa@remeo.fi

Liikenteen myyntipäällikkö Juha-Matti Koskinen, Gasum Oy
puh. 040 768 7188, Juha-Matti.Koskinen@gasum.com

Lue lisää
15.05.2018

Nolla tapaturmaa -foorumi myönsi Gasumille työturvallisuuden tasoluokituksen ”Kohti maailman kärkeä”

Nolla tapaturmaa -foorumi myönsi Gasumille työturvallisuuden II -tasoluokituksen, kohti maailman kärkeä, panostamisesta työturvallisuuden jatkuvaan parantamiseen.

Nolla tapaturmaa -foorumi myöntää vuosittain tasoluokituksia jäsentyöpaikoilleen, jotka ovat menestyksekkäästi edistäneet työpaikkansa työturvallisuutta. Tasoluokitusta myönnettäessä tarkastellaan mm. työpaikan työtapaturmataajuutta ja tapaturmien vakavuutta. Lisäksi edellytetään, että työtapaturmien tutkinta ja vaaratilanteiden ilmoitusmenettely ovat kunnossa.

Nolla tapaturmaa -foorumi myönsi työturvallisuuden tasoluokituksen 78 jäsentyöpaikalle Suomessa joissa on panostettu työturvallisuuden jatkuvaan parantamiseen. Gasumille myönnettiin II-tasoluokitus, Kohti maailman kärkeä, joka myönnettiin 28 yhtiölle.

Gasumin strategian ja vastuullisuuden keskiössä on turvallisuus. Yhtiö haluaa varmistaa, että kaikki yhtiön toimet ovat turvallisia eri sidosryhmille, kuten henkilöstölle, kumppaneille ja asiakkaille. Työtapaturmien määrä väheni 41 % edellisestä vuodesta. Kaikissa Gasumin toimintamaissa toimivat työterveys- ja turvallisuustoimikunnat edistävät henkilöstön työterveyteen ja turvallisuuteen liittyviä asioita.

Tasoluokituksessa menestyneillä työpaikoilla on vakiinnutettu yhteisiä, säännöllisiä turvallisuuskäytäntöjä. Gasum tekee turvallisuuden näkyväksi arjen työssä ja se on yhtiössä jokaisen yhteinen asia. Vuoden alussa yhtiössä aloitettiin ’I am Safety -kampanja’, jonka tavoitteena oli lisätä turvallisuuskulttuuria. Yhtiössä on myös monia turvallisuuteen liittyviä käytäntöjä, jotka tukevat positiivista turvallisuuskehitystä, kuten esimerkiksi Safety walk -turvallisuuskävelyt, Safety moment -tuumaa hetki turvallisuustapa, työpaikkojen turvavartit ja kaikkien osallistuminen turvallisuushavaintojen tekemiseen. Teknisillä työntekijöillä on käytössä asiakastyössä riskiarviointimenetelmä. Gasum käy henkilöstön kanssa aktiivista vuoropuhelua turvallisuusasioista jatkuvasti.

Gasum-konsernissa työskentelee noin 400 henkeä, Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa, joista noin 31,2 prosenttia työskentelee teknisisissä tehtävissä kentällä. Yhtiö rakentaa kumppaniensa kanssa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä.


Lisätietoja:

Juha Häkämies, johtaja, strategia, Gasum
puh. +358 400 077 0577, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, www.gasum.fi.

Lue lisää