Tiina Suvanto IKEA

ARTIKKELI

Vastuullisuutta isossa mittakaavassa

Lue lisää
Artikkelit
Content image
ARTIKKELI

Tuhannes GasCard-asiakas: ”Kaasuautoilu vähentää polttoainekuluja merkittävästi”

Helsinkiläisestä Kari Lintilästä tuli Gasumin tuhannes GasCard-asiakas. Gasumin omalla GasCard-kortilla voi maksaa kotimaisen biokaasun tankkaukset Gasumin kaasutankkausasemilla.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Kiertotalous mullistaa myös lannoitteet

Ravinteiden kierrätys kiinnostaa EU:ta, Suomen hallitusta, yrityksiä ja maatiloja.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

K-ryhmä vähentää hävikkiä kiertotalouden keinoin

Yhä useampi ruokakaupan asiakas arvostaa vastuullisuutta. Hävikkiä ei saada koskaan kokonaan ehkäistyä, mutta biokaasua siitä voidaan tehdä.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Ikealla vastuullisuuskin on isossa mittakaavassa

IKEA Suomen vastuullisuuspäällikkö Tiina Suvanto uskoo, että menestyvää liiketoimintaa ei pysty tulevaisuudessa harjoittamaan, ellei yritys kanna vastuutaan ympäristöstä ja ihmisistä.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Hinnat nousevat energiamarkkinoilla

Raakaöljyn ja kivihiilen hintojen kohoaminen näkyy myös sähkön ja kaasun hintakehityksessä.

Lue lisää
Kolumnit
KOLUMNI

Paikalliset resurssit hyötykäyttöön

Energiamarkkinat käyvät parhaillaan läpi merkittävää murrosta. Muutosta ajavat kuluttajat, jotka tahtovat ostaa puhtaalla energialla tuotettuja tuotteita ja liikkua vähäpäästöisesti.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Olemme hyvien puolella

Pitkään alalla olleilla yrityksillä on usein riski painaa muuttuvien markkinoiden reitillä pöpelikköön. Gasum on määrätietoisesti valinnut uudistujan roolin.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Liikenteen on aika painaa ekonappia

Liikenne on yksi Suomen suurimmista saastuttajista. Mitä asialle voidaan tehdä?

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Kaasuauto on ekoteko jo itsessään

Kaasuauto on jo itsessään ekoteko, sillä bio- ja maakaasu ovat puhtaita liikennepolttoaineita. Kaasua tankkaamalla säästää sekä ympäristöä että lompakkoa.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

50 000 kaasuautoa on vasta alkua

Eteenpäin katsovat kunnat, kaupungit ja valtiot tavoittelevat nyt vahvasti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Suomella ja suomalaisilla yrityksillä ja kaupungeilla on kaikki syyt olla muutoksen eturintamassa.

Lue lisää
Content image

Asiakastarinat

Tom Allen Senera vähentää biokaasulla yritysautoilun päästöjä

Laadukkaita energiaratkaisuja tuottavan Tom Allen Seneran myyjät ajavat nyt asiakkaiden luo ympäristöystävällisesti biokaasulla.

Lue lisää!

Pirkka-jäätelöt kiertotalouden asialla

Päivittäistavarakauppojen hävikki on merkittävä biojätteen lähde. Kun virrat ohjataan biokaasun tuotantoon, saadaan energia talteen ja hyötykäyttöön.

Lue lisää

Eerola-yhtiöt käyttävät ja tuottavat biokaasua

Tehokas jätejakeiden jalostaminen on Eerola-yhtiöille tärkeää. Ravintoloiden rasvakaivoihin kertyvä jäte muuntuu biokaasuksi, jota hyödynnetään edelleen jäteautoissa.

Lue lisää
Tuote paikallaan
Content image
TUOTE PAIKALLAAN

Novitan langat pehmitetään biokaasulla

Korian tehtaalla on jo pitkään panostettu uusiutuvaan energiaan ja energiatehokuuteen.

Lue lisää
Content image
TUOTE PAIKALLAAN

Ekompi matkalippu merelle

Viikonloppureissut laivamatkan päähän kuormittavat ympäristöäkin vähemmän, kun ne tehdään LNG-käyttöisellä aluksella.

Lue lisää
Content image
TUOTE PAIKALLAAN

Kaslink Aito kaurajuoma mustikka

Kotimaisesta kaurasta ja mustikoista koostuva herkku, mutta ei tippaakaan maitoa. Valmistettu suomalaisella biokaasulla - totta kai.

Lue lisää
16.01.2018

Lihajaloste Korpelan Huittisten tehdas siirtyy käyttämään kotimaista biokaasua lihajalosteiden tuotannossa

Lihajaloste Korpela Oy ottaa keväällä 2018 biokaasun käyttöön Huittisten tehtaallaan lihajalosteiden tuotannossa. Gasum toimittaa paikallisista jätteistä tehdyn biokaasun tehtaalle kontissa, koska tehdas sijaitsee kaasuverkon ulkopuolella.  

Lihajaloste Korpela vaihtaa fossiilisen kevyen polttoöljyn uusiutuvaan biokaasuun Huittisten tehtaalla ja valmistaa keväästä 2018 alkaen kaikki lihajalostetuotteet uusiutuvalla ja paikallisesti tuotetulla biokaasulla. Yhtiö haluaa suosia kotimaista ja ympäristöystävällistä lähienergiaa. Gasumin tuottama biokaasu toimitetaan tehtaalle kontissa, mikä on joustava tapa ottaa biokaasu käyttöön kaasuverkon ulkopuolella.

Siirtymällä biokaasuun Lihajaloste Korpela jättää polttamatta 450 000 litraa kevyttä polttoäljyä, ja vähentää vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä 1200 tonnia. Se vastaa yli 10 miljoonan kilometrin ajoa autolla, mikä on keskimäärin 530 auton yhteenlaskettu vuosittainen ajomäärä.

“Pitkät perinteet omaavana kotimaisena yrityksenä haluamme kantaa kortemme kekoon puhtaamman ympäristön puolesta. Uusiutuvan, kotimaisen lähienergian käyttäminen on meille ennen kaikkea vastuullinen arvovalinta”, kertoo Lihajaloste Korpelan toimitusjohtaja Seppo Korpela.

Gasumin biokaasu on täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen biopolttoaine, jolle on myönnetty sekä Avainlippu-tunnus että Joutsenmerkki.

“On hienoa aloittaa biokaasuyhteistyö Lihajaloste Korpelan kanssa. Tehdas siirtyy ympäristöystävälliseen ja kotimaiseen energiaan tuotannossaan. Toimitamme tehtaalle biokaasua ketterästi kontissa. Kehittyneen konttiteknologian avulla voimme toimittaa biokaasua joustavasti ja taloudellisesti kaikkialle, minne vain pyörillä pääsee. Odotamme tämän joustavan toimitustavan kannustavan yhä useampia yrityksiä siirtymään uusiutuvaan biokaasuun”, kertoo Gasumin myyntijohtaja, Jussi Rinttilä.

Gasumin biokaasulaitokset Suomessa sijaitsevat Huittisissa, Honkajoella, Kuopiossa, Oulussa, Riihimäellä, Turussa ja Vehmaalla. Lisäksi Gasum tuottaa biokaasua myös yhteistyökumppaneiden kanssa Espoossa, Kouvolassa ja Lahdessa. Ruotsissa Gasumilla on biokaasulaitokset Jordbergassa, Katrineholmissa, Lidköpingissä, Örebrossa sekä yhtiöllä on enemmistöosuus Västeråsissa sijaitsevasta tuotantolaitoksesta. Lisäksi Gasumilla on 50 prosentin omistusosuus Vadsbo Biogasissa.

Gasum on Pohjoismaiden johtava biohajoavien jätteiden käsittelijä ja biokaasun tarjoaja. Yhtiö käsittelee kahdessatoista biokaasulaitoksessaan biomassoja noin 800 000 t/vuosi ja tuottaa biokaasua noin 650 GWh/vuosi.

Lisätietoja:

Jussi Rinttilä, myyntijohtaja, Gasum Oy
puh. 040 512 1212, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Seppo Korpela, Managing Director, Lihajaloste Korpela Oy
puh. 050 363 7200, etunimi.sukunimi(a)lihajaloste-korpela.fi

Lihajaloste Korpela Oy on vuonna 1958 perustettu satakuntalainen liha-alan yritys, joka valmistaa kahdessa Suomessa sijaitsevassa tehtaassaan savusaunatuotteita, perinteisiä ruoka- ja leikkelemakkaroita, erilaisia kokoliha- ja erikoisvalmisteita sekä valmisruoka- ja einestuotteita. Lisäksi tehtailla valmistetaan yrityksen asiakkaiden private label -tuotteita. Korpelan asiakkaita ovat esimerkiksi päivittäistavarakaupat ja tukkuliikkeet Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. Lisäksi tuotteita on saatavilla esimerkiksi matkustaja- ja rahtialuksilla sekä julkisen sektorin toimipisteissä. Tuotantolaitokset työllistävät yhteensä lähes 130 elintarvikealan ammattilaista. www.korpela.fi

Lue lisää
10.01.2018

Gasumin kesätyöhaku 2018 on alkanut

Kesätyöhakumme vuodelle 2018 on nyt alkanut.

Otamme kymmenittäin kesätyöntekijöitä erilaisiin työtehtäviin toimipisteisiimme Espooseen, Kouvolaan, Tampereelle, Imatralle, Mäntsälään, Vantaalle, Kuopioon ja Ouluun. Kesätyöpaikkoja on tarjolla laajasti talouden tehtävistä kunnossapitoon. 

Hae kesätyöpaikkoja viimeistään keskiviikkona 28.2.2018. Onnea työnhakuun!

Lue lisää kesätyöpaikoista ja hae tehtäviin 

Energiayhtiö Gasum on suomalainen kaasualan (maa- ja biokaasu) asiantuntija, joka rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Gasum edistää kestävän energiatalouden syntyä lisäämällä kotimaisen biokaasun tarjontaa, kehittämällä pohjoismaista kaasuekosysteemiä ja huolehtimalla kaasun hintakilpailukyvystä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua ja jalostaa biokaasua sekä siirtää ja toimittaa niitä monipuolisesti energiantuotantoon, teollisuudelle, kotitalouksille ja maa- ja meriliikenteelle. Gasum on Suomen johtava biokaasun tarjoaja. Gasumin tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) pohjoismainen osaaja, joka jatkaa LNG:n aseman ja infrastruktuurin vahvistamista ja uusien kaasuratkaisuiden hyödyntämistä. Gasum on sata prosenttisesti valtio-omisteinen yhtiö. Konsernissa työskentelee noin 450 henkeä, Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli 843 milj. euroa. 

 

Lue lisää
09.01.2018

Hans Välimäen uutuusravintolat Säm ja Masu tekivät ekoteon: kokkaavat nyt uusiutuvalla kotimaisella biokaasulla

Elokuussa 2017 Helsinkiin avatut Hans Välimäen ravintolat Säm ja Masu ovat siirtyneet kokkaamaan keittiöissään Gasumin tuottamalla kotimaisella biokaasulla. Biokaasu valikoitui ravintoloiden keittiöihin sen ympäristöystävällisyyden ja kotimaisuuden vuoksi. Biokaasun toimituksesta ravintoloihin vastaa Suomen kaasuenergia.

Hans Välimäen helsinkiläiset uutuusravintolat Säm ja Masu kokkaavat nyt kotimaisella biokaasulla. Elokuussa Eteläesplanadi 22:een avautuneen Sämin listalla on sushia, salaattia, ramenia, bunia, phota ja erityisen paljon kasvisruokia. Samassa osoitteessa sijaitsevan Masun ruokalista on puolestaan fuusio-aasialaista, ja sen kellarikerroksessa toimii myös myös tilausravintola.

Aikaisemmin samassa osoitteessa toiminut ravintola Vespa käytti ruoan valmistuksessa maakaasua. Uusissa ravintoloissa päätetiin siirtyä suomalaiseen biokaasuun, sillä se on uusiutuvaa ja ympäristöystävällistä, kotimaista energiaa.

”Valitsimme biokaasun, koska se on ekologinen ja moderni vaihtoehto. Meille on tärkeää toimia alamme edelläkävijänä ja tiedämme, että toimintamme eettisyys ja ekologisuus merkitsevät paljon myös asiakkaillemme. Vastuullisuus on meille tärkeää, ja se näkyy toiminnassamme myös esimerkiksi siinä, että suosimme ekologisesti tuotettuja raaka-aineita, joiden alkuperä on helposti jäljitettävissä”, kertoo Hans Välimäki.

Biokaasua käytetään jo kymmenissä ravintoloissa Helsingissä

Helsingissä on tällä hetkellä kymmeniä ravintoloita, jotka käyttävät biokaasua joko lämmitykseen, ruoanlaittoon tai molempiin. Biokaasun käyttäminen ravintolan keittiössä on ympäristöystävällinen valinta.

”Biokaasua voidaan valmistaa esimerkiksi ravintoloiden rasvanerotuskaivoista kerätystä rasvasta ja ruoanvalmistuksessa kertyvästä biojätteestä. Ravintolat voivat käyttää valmista biokaasua esimerkiksi ruoanvalmistukseen ja lämmitykseen. On hienoa, että myös ravintola-alalla ollaan siirrytty yhä enemmän kiertotalouden ratkaisuihin”, kertoo Gasumin myyntipäällikkö Max Miilakangas.

Gasumin Suomen biokaasulaitokset sijaitsevat Huittisissa, Honkajoella, Kuopiossa, Oulussa, Riihimäellä, Turussa ja Vehmaalla. Lisäksi Gasum tuottaa biokaasua yhteistyökumppaneiden kanssa Espoossa, Kouvolassa ja Lahdessa. Gasumin biokaasu on täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kotimainen biopolttoaine, jolle on myönnetty sekä Avainlippu-tunnus että Joutsenmerkki.

Lisätietoja:

Max Miilakangas, myyntipäällikkö, Gasum Oy
puh. 040 068 6814, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Miika Lönn, keittiöpäällikkö, Masu/Säm Helsinki
puh. 040 595 9757, miika.lonn(a)ravintola.fi

Energiayhtiö Gasum on suomalainen kaasualan (maa- ja biokaasu) asiantuntija, joka rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä.

SÄM Asian Bar & Kitchen ja Masu Asian Bistro ovat Hans Välimäen vuodesta 2017 luotsaamia rentoja aasialaistyyppisiä ravintoloita Helsingissä. Ne tarjoavat moderneja, mutta rentoja aasialaisia makuja suomalaiseen makuun sovitettuna. Ravintolat omistaa vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan konserni Restamax Oyj, joka operoi yli 130 seurustelu- ja ruokaravintolaa, kahvilaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Yhtiön palveluksessa työskentelee sesongista riippuen noin 2 000 henkilöä ja vuoden 2016 liikevaihto oli 130,1 miljoonaa euroa ja käyttökate 19,4 miljoonaa euroa. Restamax on ensimmäinen suomalainen ravintola-alan pörssiyhtiö. Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oy työllistää kuukausittain noin 8 000 työntekijää. www.restamax.fi, www.ravintola.fi

Lue lisää