LNG on uuden pohjoismaisen kaasuekosysteemin kulmakivi

ARTIKKELI

LNG on uuden pohjoismaisen kaasuekosysteemin kulmakivi

Kaasulla on suuri merkitys pyrittäessä pienentämään energian käytön hiilijalanjälkeä Pohjoismaissa. Lue miten kaasu kulkee tuotantolaitoksesta asiakkaalle!

Lue lisää
Artikkelit
Content image
ARTIKKELI

Biokaasun tankkaaminen puolitti mökkimatkan kulut

Oopperalaulaja Kristian Lindroos kokeili kaasuautoa viikon. Eniten hän yllättyi pienestä tankkauslaskusta.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

LNG on uuden pohjoismaisen kaasuekosysteemin kulmakivi

Kaasulla on suuri merkitys pyrittäessä pienentämään energian käytön hiilijalanjälkeä Pohjoismaissa.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Kaasuauto sopii pienyrittäjän yritysautoksi

Valokuvaaja Jenni Oranen valitsi kaasuauton työautokseen eikä ole katunut valintaansa.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Elokuvateollisuudessakin huomioidaan ympäristöystävällisyys

Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvassa huristellaan kaasuautolla. Biokaasulla kulkeva auto valittiin elokuvaan mukaan ympäristösyistä.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Biokaasu ja Joutsenmerkki yhteisellä taipaleella

Gasumin biokaasu on Suomen ensimmäinen joutsenmerkitty ajoneuvon polttoaine – ja edelleen ainut suomalainen liikenteen polttoaine, jolla on Joutsenmerkki.

Lue lisää
Kolumnit
KOLUMNI

Rikkidirektiivi tuli, kilpailukyky suli?

Merenkulun merkitys maailmantaloudelle on niin valtava, että mittakaavaa on usein vaikea hahmottaa.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Yrityskauppa tuo asiakkaille kokonaisvaltaisen palvelun

Gasumin ja Enegian yrityskauppa tuo molempien asiakkaille uusia mahdollisuuksia kehittää palveluita ja parantaa tuotetarjontaa.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Wicked problems? Kaasu voi ratkaista liikenteen ongelmat

Yksi haasteista päätöksentekijöiden pöydillä on ollut liikenne. Energia- ja ilmastopolitiikan näkökulmasta se on osoittautunut pitkittyneeksi päänsäryksi.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Paikalliset resurssit hyötykäyttöön

Energiamarkkinat käyvät parhaillaan läpi merkittävää murrosta. Sitä ajavat kuluttajat, jotka tahtovat vähäpäästöisiä ratkaisuja yrityksiltä.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Olemme hyvien puolella

Pitkään alalla olleilla yrityksillä on usein riski painaa muuttuvien markkinoiden reitillä pöpelikköön. Gasum on määrätietoisesti valinnut uudistujan roolin.

Lue lisää
Content image

Asiakastarinat

Kesko käyttää vain uusiutuvaa energiaa

Sähköä kuluu kaupan alan palveluyrityksessä ennen kaikkea ruokakauppojen ja -varastojen viilennykseen.

Lue lisää

Kaasukäyttöinen Audi on Autokoulu Kulmiksen valinta

Tallissa on kuusi kaasulla toimivaa Audia, joita myös autokoulun asiakkaat arvostavat.

Lue lisää

Hiljainen kaasuauto sopii täydellisesti kaupunkien jätekulje

Remeo on kuljettanut jätteitä jo vuoden ajan kaasuautojen voimin. Autojen pieni kaasun kulutus ja hiljaisuus ovat yllättäneet positiivisesti.

Lue lisää
Tuote paikallaan
Content image
TUOTE PAIKALLAAN

Helsingin Kahvipaahtimossa paahdetaan intohimolla

”Kun on vaihtoehto, meillä valitaan se maapallon kannalta järkevämpi”, Helsingin Kahvipaahtimon Benjamin Andberg kertoo.

Lue lisää
Content image
TUOTE PAIKALLAAN

Meiran ketsuppi valmistuu biokaasulla

Meiran ketsuppia valmistetaan vuosittain yli miljoona pulloa yrityksen omassa tuotantolaitoksessa Helsingin Vallilassa.

Lue lisää
Content image
TUOTE PAIKALLAAN

Ekbergin leipomo tuottaa aitoa makua biokaasulla

Ekbergin leipomotuotteiden valmistamiseen käytettävä energia on puhdasta kotimaista biokaasua.

Lue lisää
19.03.2019

Kuuleminen kaasunsiirron säännöistä ja sopimuksista julkistettu

Suomen kaasunsiirtoverkoston järjestelmävastaava siirtoverkonhaltija (TSO, transmission system operator) järjestää 15.3.–15.4.2019 julkisen kuulemisen Suomen avoimen kaasumarkkinan kaasunsiirron säännöistä ja sopimuksista. 

Vuonna 2017 käynnistynyt kaikille sidosryhmille avoin kaasumarkkinan sääntötyö on edennyt kuulemisvaiheeseen. Viimeinen sääntötyöpaja pidettiin Espoossa 5.2.2019. Työpajassa käytiin läpi syyskuun 2018 jälkeen tehdyt sääntömuutokset, sopimusvalmistelun tilanne, markkinasääntöihin lisätyt Balticconnectorin suunniteltu kapasiteettivarausmalli, tasekaasunhankinta- ja hinnoittelumalli sekä toimitusvarmuusasiat. 

Suomen avoimen kaasumarkkinan kaasunsiirron sääntöjä ja sopimuksia sovelletaan 1.1.2020 aukeavilla kaasumarkkinoilla. Asiakirjat ja kuulemisohjeet löytyvät Gasumin TSO-yksikön kaasumarkkina.fi -sivuston kohdasta markkinasäännöt.

Energiavirasto järjestää samaan aikaan kuulemisen siirtoverkonhaltijan liittymisehdoista, siirtopalvelun ja tasehallinnan ylätason ehdoista sekä siirtoverkonhaltijan ja jakeluverkonhaltijan välisen yhteistyön ehdoista. Dokumentit ja kuulemisohjeet löytyvät Energiaviraston internet-sivuilta.
 
Lisätietoja TSO:n kuulemisprosessista:

Ville Rahkonen, kehityspäällikkö, TSO, Gasum Oy
p. +358 40 719 9831, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Lue lisää
18.03.2019

Haemme myynti- ja asiakkuuspäällikköä

Etsimme nyt Espooseen

Myynti- ja asiakkuuspäällikköä

Työskentelet Biokaasuliiketoiminnassa vastaten Gasumin Suomen biokaasulaitoksien jätehuoltopalveluiden ja biokaasun myynnistä. Huolehdit asiakassuhteista ja sidosryhmävastuista sekä niiden kehittämisestä koko Suomen alueella.

Pääasialliset vastuualueesi:

Pääasiallisiin tehtäviisi kuuluu biokaasuliiketoiminnan tuotteiden (kierrätyspalveluiden, teollisuusbiokaasun ja liikennebiokaasun) myynti ja myynnin edistäminen. Vastuullasi on asiakassuhteiden ylläpitäminen sekä uusien asiakkaiden hankkiminen Circular Economy -segmentissä. Hoidat uusasiakashankintaa, käyt sopimusneuvotteluja sekä laadit tarjouksia toimien yhteistyössä tuote-, projekti- ja tuotantotiimien kanssa. Osallistut tarvittaessa myös organisaation tuotekehitysprosesseihin.

Etsimämme henkilö on motivoitunut tekemään uusasiakashankintaa ja hallitsemaan erilaisia myyntiprosesseja. Eduksi katsomme energia-, ympäristö- ja jätehuoltoalan tuntemisen. Luonteeltasi olet ulospäinsuuntautunut ja sinulla on vahvat vuorovaikutustaidot ja nautit asiakaskohtaamisista. Olet hankkinut jo kokemusta vastuullisesta myyntityöstä, mutta tärkeintä on into oppia ja kyky hallita kokonaisuuksia. Toivomme myös, että olet pitkäjänteinen ja aikaansaava.

Tehtäväkenttäsi on itsenäinen, mutta toimit kiinteänä osana tiimiä. Työ edellyttää matkustamista lähinnä Suomessa. Tehtävä edellyttää sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa. Pohjoismaisen konsernimme sisäinen kieli on englanti.

Odotamme sinulta:

  • Tehtävään soveltuvaa koulutusta ja kokemusta vastuullisesta myyntityöstä

  • Ymmärrystä alaan liittyvien eri tekijöiden vaikutuksesta liiketoimintaan

  • Kykyä verkostoitua ja tehdä uustuotemyyntiä

Tarjoamme sinulle:

  • Mielekkään työn pohjoismaisessa työympäristössä ja näköalapaikan tulevaisuuden energia- ja ympäristötoimialoilla

  • Kehittymismahdollisuuksia vastuullisessa ja uudistuvassa yrityksessämme

  • Inspiroivan ja modernin työympäristön sekä kannustavan tiimin tueksesi

Eettinen toimintatapamme kattaa sekä ihmiset ja ympäristön.

Haluatko liittyä joukkoomme rakentamaan puhtaampaa huomista?

Hae tehtävää viimeistään sunnuntaina 31.3.2019 ja liitä mukaan CV:si sekä palkkatoiveesi, aloitamme haastattelut heti sopivien hakijoiden hakiessa paikkaa. Lisätietoja tehtävästä antaa Myyntijohtaja Jussi Rinttilä puh. 040-512 1212, parhaiten tavoitettavissa aamuisin klo 7.30-8.00 ja iltapäivisin klo 17-18.

Hae tehtävää

Lue lisää
15.03.2019

Gasumin ja IKEA Suomen yhteistyö laajenee – uudet kaasutankkausasemat Raisioon, Kuopioon ja Tampereelle

Gasum ja IKEA Suomi tiivistävät vuoden 2019 aikana entisestään yhteistyötään: Gasum avaa tankkausaseman Raision IKEA-tavaratalon yhteyteen. Lisäksi tavoitteena on avata asemat Kuopion ja Tampereen yhteyteen myöhemmin kuluvan vuoden aikana. Jo IKEA-tavaratalojen yhteyteen avatut kaasutankkausasemat Espoon Lommilassa ja Vantaan Porttipuistossa ovat olleet erittäin suosittuja kuluttajien keskuudessa. Uudet asemat ovat tuoneet auki ollessaan liikenteeseen yli neljän miljoonan ajokilometrin edestä puhdasta polttoainetta ja liikenteen CO2-päästöjä on vähennetty noin 600 tonnilla verrattuna bensiiniin.

Kuluttajat ja yritykset voivat tulevaisuudessa tankata kaasuautoihinsa ympäristöystävällistä biokaasua Raision, Kuopion ja Tampereen IKEA-tavaratalojen yhteydessä. Gasumin ja IKEA Suomen tavoite on tuoda tavaratalojen yhteyteen uudet kaasutankkausasemat vuoden 2019 aikana. Uudet kaasutankkausasemat ovat osa Gasumin ja IKEA Suomen tiivistyvää yhteistyötä, jossa yhtenä päämääränä on laajentaa vähänpäästöisen liikennekaasun saatavuutta.

”Haluamme tukea asiakkaitamme kestävämmän arjen valinnoissa. Hyödyntämällä ravintoloissamme syntyvän ruokajätteen autojen polttoaineeksi pystymme tarjoamaan asiakkaillemme vastuullisen tankkausvaihtoehdon yhä useammilla IKEA-tavaratalopaikkakunnilla. Samalla, kun hyödynnämme IKEA-ravintoloista syntyvän vähäisen ruokajätteen, panostamme jatkossakin myös ruokahävikin vähentämiseen”, IKEA Suomen vastuullisuuspäällikkö Jessica Lehtinen kertoo.

Osana Gasumin ja IKEA Suomen yhteistyötä IKEA-ravintoloiden ruokahävikkiä hyödynnetään raaka-aineena biokaasun tuotannossa. IKEA Suomen tavoitteena on myös uudistaa vähitellen henkilöstön käytössä olevat autot sekä IKEA-bussit biokaasulla tai muulla ympäristöystävällisellä polttoaineella toimiviksi ajoneuvoiksi. Näin edistetään vähäpäästöisiä liikenneratkaisuja ja kunnianhimoisiin liikenteen päästövähennyksiin pääsemistä.

Kaasutankkausasemilla suuret päästövähennykset

IKEA-tavaratalojen yhteyteen avattiin vuoden 2018 aikana kaksi kaasutankkausasemaa: Espoon Lommila oli maailman ensimmäinen IKEA-tavaratalon yhteyteen avattu kaasutankkausasema. Lommilan jälkeen tankkausasema avattiin myös Vantaan Porttipuistoon.

Alle vuodessa tankkausasemat ovat nousseet kuluttajien keskuudessa erittäin suosituiksi ja ovat pääkaupunkiseudun myydyimpien asemien joukossa volyymimäärällä mitattuna. Uudet asemat ovat tuoneet auki ollessaan liikenteeseen yli neljän miljoonan ajokilometrin edestä puhdasta polttoainetta ja liikenteen CO2-päästöjä on vähennetty noin 600 tonnilla verrattuna bensiiniin.

”Olemme iloisia yhteisestä tavoitteesta tuoda kolme uutta kaasutankkausasemaa IKEA-tavaratalojen yhteyteen kuluvan vuoden aikana. Jo rakennetut tankkausasemat Espoossa ja Vantaalla ovat olleet suuri menestys ja kaasuautoilijat ovat käyttäneet niitä aktiivisesti. Tankkausasemat lisäävät kaasun saatavuutta uusilla alueilla sekä tukevat entisestään liikenteen päästövähennystavoitteiden saavuttamista”, kertoo Gasumin liikenteen kehityspäällikkö Markus Kaarlela.

Biokaasu on täysin kotimainen ja uusiutuva liikennepolttoaine, jota tuotetaan kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä ja jätevesilietteestä sekä maatalouden sivuvirroista. Biokaasun liikennekäytöllä on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin.

Raision kaasutankkausaseman rakennustyöt alkavat maaliskuun aikana ja asema avataan kesäkuussa 2019. Tavoitteena on avata kuluvan vuoden aikana tankkausasemat myös Kuopion ja Tampereen IKEA-tavaratalojen yhteyteen. Kuopion ja Tampereen tankkausasemat palvelevat myös raskasta liikennettä.

 

Lisätietoja:
Markus Kaarlela, kehityspäällikkö liikenne, Gasum
puh. +358 400 386 065, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan ja energiamarkkinoiden asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.com.

Lue lisää