LNG Meriliikenne

ARTIKKELI

Laiva on lastattu nyt LNG:llä

Nesteytetyn maakaasun (LNG) käyttö lisääntyy varsinkin meriliikenteessä. Kasvuun vaikuttavat laivojen yhä tiukentuvat päästörajat. 

Lue lisää
Artikkelit
Content image
ARTIKKELI

Katse tulevaisuuteen

Kaasu- ja energia-alan edelläkävijänä Gasum panostaa tulevaisuuden teknologioiden ja energiajärjestelmän uusien ratkaisujen tutkimus- ja kehitystyöhön.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Kaasuauton helppokäyttöisyys yllättää

Helsinkiläinen Sanna-Leena Perunka voitti Helsinki-päivän konsertin arvonnassa SEAT Leon kaasuauton käyttöönsä puoleksi vuodeksi.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Kaupunki, jossa biokaasu toimisi pääenergialähteenä

Biokaasu on monille tuttu liikenteen polttoaineena, mutta kehittyneessä kaasuekosysteemissä biokaasua voi hyödyntää monipuolisesti myös muualla.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Kolme syytä, miksi kaasuauto on tulevaisuuden valinta

Kaasuauto on hyvä valinta jälleenmyynnin kannalta, sillä kaasuautojen arvo säilyy hyvin esimerkiksi sähkö- ja dieselautoihin verrattuna.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Viisi faktaa Tornion LNG-terminaalista

Tiesitkö, että Tornion LNG-terminaalin varastosäiliö pidetään jatkuvasti 163 pakkasasteessa?

Lue lisää
Kolumnit
KOLUMNI

Paikalliset resurssit hyötykäyttöön

Energiamarkkinat käyvät parhaillaan läpi merkittävää murrosta. Sitä ajavat kuluttajat, jotka tahtovat vähäpäästöisiä ratkaisuja yrityksiltä.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Olemme hyvien puolella

Pitkään alalla olleilla yrityksillä on usein riski painaa muuttuvien markkinoiden reitillä pöpelikköön. Gasum on määrätietoisesti valinnut uudistujan roolin.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Liikenteen on aika painaa ekonappia

Liikenne on yksi Suomen suurimmista saastuttajista. Mitä asialle voidaan tehdä?

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

Kaasuauto on ekoteko jo itsessään

Kaasuauto on jo itsessään ekoteko, sillä bio- ja maakaasu ovat puhtaita liikennepolttoaineita. Kaasua tankkaamalla säästää sekä ympäristöä että lompakkoa.

Lue lisää
Content image
KOLUMNI

50 000 kaasuautoa on vasta alkua

Eteenpäin katsovat kunnat, kaupungit ja valtiot tavoittelevat nyt vahvasti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Suomella on kaikki syyt olla muutoksen eturintamassa.

Lue lisää
Content image

Asiakastarinat

Gasumin kokonaispalvelu takaa Kangasalla häiriöttömän kaasun

Gasumin tekniset palvelut huolehtii kokonaispalveluna Kangasalan Lämmön koko kaasujärjestelmästä. Se on asiakkaalle vaivaton vaihtoehto.

Lue lisää

Kaasukäyttöinen rekka yleistyy kuljetusliikenteessä

Ossi Tiilikaisen yritys K&O Tiilikainen ajaa DB Schenkerin irtoperäliikennettä ja jakeluajoa nesteytetyn maakaasun voimalla.

Lue lisää

LNG edistää Outokummun ilmastotavoitteiden toteutumista

Outokumpu pienentää kaivosteollisuuden päästöjä käyttämällä maakaasua muun muassa senkkojen esilämmittämiseen. LNG:n ansiosta päästöt vähenevät noin 15 %.

Lue lisää
Tuote paikallaan
Content image
TUOTE PAIKALLAAN

Ekbergin leipomo tuottaa aitoa makua biokaasulla

Ekbergin leipomotuotteiden valmistamiseen käytettävä energia on puhdasta kotimaista biokaasua.

Lue lisää
Content image
TUOTE PAIKALLAAN

Novitan langat pehmitetään biokaasulla

Korian tehtaalla on jo pitkään panostettu uusiutuvaan energiaan ja energiatehokuuteen.

Lue lisää
Content image
TUOTE PAIKALLAAN

Ekompi matkalippu merelle

Viikonloppureissut laivamatkan päähän kuormittavat ympäristöäkin vähemmän, kun ne tehdään LNG-käyttöisellä aluksella.

Lue lisää
25.09.2018

Gasumin tytäryhtiö Skangas ja Metsä Tissue ovat solmineet sopimuksen nesteytetyn maakaasun (LNG) toimittamisesta Mäntän pehmopaperitehtaalle

Gasumin tytäryhtiö Skangas Oy ja Metsä Tissue Oyj ovat solmineet sopimuksen nesteytetyn maakaasun (LNG) toimittamisesta Mäntän pehmopaperitehtaalle tuotannon prosesseihin. Mäntän tehdas käyttää jatkossa nesteytettyä maakaasua paperin kuivausprosessissa korvaamaan nestekaasun käytön. Polttoaineen vaihtaminen nestekaasusta LNG:lle parantaa kilpailukykyä ja vähentää yhtiön hiilidioksidipäästöjä.

LNG toimitetaan Mäntän tehtaalle säiliöautolla Skangasin Porin LNG-terminaalista. Käyttökohteessa LNG höyrystetään takaisin kaasumaiseen muotoon ennen käyttöä. Skangas toteuttaa yhteistyössä emoyhtiö Gasumin teknisten palveluiden kanssa polttoaineen vaihdokseen liittyvät muutostyöt ja laitteistojen asennukset.

”Pyrimme jatkuvasti parantamaan tehtaan ympäristösuorituskykyä. LNG pienentää tuotantomme hiilidioksidipäästöjä, mikä oli ratkaiseva tekijä päätöksessä siirtyä sen käyttöön”, Metsä Tissuen Mäntän tehtaanjohtaja Kari Karttunen sanoo. ”Mäntän tehdas täytti syyskuussa 150 vuotta. Kehitämme toimintaamme niin, että Mäntässä valmistetaan pehmo- ja ruoanlaittopapereita kestävästi myös tulevaisuudessa.”

”On hienoa, että Metsä Tissue vaihtaa puhtaampaan energiaan ja samalla Suomen LNG-markkina kasvaa. LNG on loistava vaihtoehto paperiteollisuuden eri prosessien ja vaikka energiantuotannon polttoaineeksi. Tarjoamme ympäristöystävällistä LNG:tä monipuolisesti eri teollisuuden tarpeisiin,” sanoo Skangasin toimitusjohtaja Kimmo Rahkamo.

Metsä Tissuen Mäntän tehtaalla valmistetaan wc- ja talouspaperia, käsipyyhkeitä, nenäliinoja, teollisuuspyyhkeitä ja ruoanlaittopaperia. Tehtaalla on kolme pehmopaperikonetta, yksi tiivispaperikone ja 11 pehmopaperin jalostuslinjaa.

LNG:llä voidaan korvata öljypohjaisten polttoaineiden käyttöä teollisuudessa, energiantuotannossa ja raskaassa maantieliikenteessä. LNG:n käyttö öljyn sijaan vähentää merkittävästi hiukkas-, sekä rikkidioksidi-, hiilidioksidi- ja typenoksidipäästöjä. LNG:n käyttö mahdollistaa nesteytetyn biokaasun (LBG) käyttöön siirtymisen ilman lisäinvestointeja. LNG täyttää myös meriliikenteen rikkidirektiivin vaatimukset ja myös tulevaisuuden tiukemmat päästörajoitukset.

Lisätietoja:

Jouni Bedda, myyntipäällikkö, Skangas
p. 040 744 2870, etunimi.sukunimi(a)skangas.com

Tomi Pesonen, johtaja, energiamarkkinat, Metsä Group
p. 050 442 32 44, etunimi.sukunimi(a)metsagroup.com

 

Metsä Tissue tuo korkealaatuisilla pehmo- ja ruoanlaittopapereillaan mukavuutta jokaiseen päivään. Metsä Tissue on yksi Euroopan johtavista koti- ja suurtalouksien pehmopaperituotteiden toimittajista ja maailman johtava ruoanlaittopapereiden toimittaja. Yhtiön päätuotemerkit ovat Lambi, Serla, Mola, Tento, Katrin ja SAGA. Metsä Tissuella on tuotantoa viidessä maassa, sen liikevaihto vuonna 2017 oli 1,0 miljardia euroa, ja se työllistää noin 2 800 henkilöä. Metsä Tissue on osa Metsä Groupia. www.metsatissue.com

LNG-yhtiö Skangas on johtava toimija Pohjoismaiden LNG-markkinoilla. Yhtiö toimittaa LNG:tä merenkulun, teollisuuden ja raskaan maaliikenteen tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme vastaamaan ympäristöön liittyviin ja operatiivisiin tavoitteisiin tarjoamalla tehokkaita ja vakaita LNG-toimituksia. Skangas on energiayhtiö Gasum Oy:n tytäryhtiö, jonka osakkaina ovat Gasum Oy 70 % ja norjalainen Lyse Energi AS 30 %. www.skangas.com

Lue lisää
20.09.2018

Ympäristöystävällisestä biokaasusta Suomen edullisin polttoaine Nollapäästöpäivänä 21.9.

Liikenteen päästöjen vähentämiseksi tarvitaan konkreettisia ratkaisuja ja toimenpiteitä. Nollapäästöpäivänä 21. syyskuuta kaikilla Gasumin tankkausasemilla tankataan kotimaista ja ympäristöystävällistä biokaasua maakaasun hinnalla. Tekemällä ympäristöystävällisestä ja uusiutuvasta biokaasusta päivän ajaksi Suomen ylivoimaisesti edullisimman polttoaineen energiayhtiö Gasum kannustaa kuluttajia ja yrityksiä tekemään puhtaita polttoainevalintoja. Liikennekäytössä uusiutuva biokaasu vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia.

Kansainvälistä Nollapäästöpäivää vietetään 21. syyskuuta. Päivän tarkoitus on antaa maapallolle vapaapäivä fossiilisten polttoaineiden käytöstä ja samalla kiinnittää huomiota haitallisiin päästöihin. Arkielämän päätöksillä kuten ajoneuvojen polttoainevalinnoilla on suuri merkitys ilmastonmuutoksen torjumisessa. Liikenne aiheuttaa noin viidenneksen Suomen kaikista kasvihuonepäästöistä ja noin 40 prosenttia EU:n päästökaupan ulkopuolisten sektoreiden hiilidioksidipäästöistä. Kannustaakseen kuluttajia ja yrityksiä valitsemaan puhtaampia polttoaineita Gasumin tankkausasemilla voi Nollapäästöpäivän aikana tankata ainoastaan biokaasua.

”Liikenteen määrä ja liikkumisen tarve eivät vähene tulevaisuudessa, minkä vuoksi polttoainevalinnat ovat ratkaisevassa asemassa päästöjen hillitsemiseksi. Nollapäästöpäivän ja meidän tavoitteemme on yhteinen – edetä askel askeleelta kohti puhtaampaa huomista”, toteaa Gasumin myyntiyksikön päällikkö Jani Arala

Kaasun liikennekäyttö vähentää kasvihuonepäästöjä merkittävästi

Biokaasua valmistetaan kiertotalouden periaatteiden mukaisesti esimerkiksi teollisuuden ja yritysten biohajoavista sivuvirroista sekä kuluttajien biojätteistä. Lisäksi biokaasun tuotannossa syntyvää mädätysjäännöstä voi hyödyntää kierrätyslannoitteena. Biokaasun käytössä syntyy vain murto-osa lähipäästöjä, kuten typenoksideja ja pienhiukkaspäästöjä. Eikä se aiheuta laskennallisia hiilidioksidipäästöjä, sillä biohajoavaan raaka-aineeseen sitoutuu saman verran hiilidioksidia, kuin mitä sen käytössä vapautuu. Gasumin liikennebiokaasulle on myönnetty ympäristöystävällisyydestä ja kotimaisuudesta kertovat Joutsenmerkki ja Avainlippu-tunnus.

Suomessa kaasun käyttö polttoaineena on kovassa kasvussa: kaasuautoja kulkee Suomen teillä jo yli 5 500. Kaasuautojen polttoaineena voi käyttää biokaasun lisäksi maakaasua, joka on puhtain fossiilinen polttoaine. Maakaasun liikennekäytöllä on mahdollista vähentää hiilidioksidipäästöjä 25 prosentilla verrattuna bensiiniin.

”Kaasu on merkittävässä roolissa hiilineutraalia yhteiskuntaa rakentaessa, minkä myös kaasuautoilun kasvava suosio on osoittanut. Suomen hallitus on asettanut tavoitteeksi vähentää liikenteen kasvihuonepäästöjä 50 prosentilla vuoteen 2030 mennessä vuoteen 2005 verrattuna, ja kaikki vähäpäästöiset polttoaineet ovat tärkeässä asemassa tämän tavoitteen saavuttamisessa”, kertoo Arala.

Suomessa on tällä hetkellä 41 kaasutankkausasemaa ympäri Suomen, joista 27 on Gasumin. Kaikilla Gasumin asemilla tarjotaan Nollapäästöpäivänä biokaasua edullisempaan hintaan. Gasum on myös kertonut avaavansa uusia kaasutankkausasemia loppuvuoden aikana Vantaalle, Ouluun ja Lahteen.

Lisätietoja:
Jani Arala, yksikön päällikkö, myynti, liikenne
puh. +358 44 054 8583, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka yhdessä kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. www.gasum.fi.

Lue lisää
13.09.2018

Gasum jatkaa yhteiskunnallisesti tuloksellista työtään lasten ja nuorten liikunnan sekä kulttuurin edistämisen parissa

Energiayhtiö Gasum jatkaa yhteistyötään Suomen Olympiakomitean ja Savonlinnan Oopperajuhlien kanssa. Kumppanuuksien tarkoituksena on luoda laaja-alaista yhteiskunnallista hyvinvointia. Monivuotisen yhteisen taipaleen tulokset näkyvät entistä laadukkaampana urheiluseuratoimintana ja yhä korkeatasoisempina kulttuurielämyksinä.

Gasumin ja Suomen Olympiakomitean yhteistyössä tuetaan lasten ja nuorten liikuntaa ja urheilua edistävää laatuseuratoimintaa. Gasum on kahtena viime vuotena mahdollistanut 30 Sinettiseuran palkitsemisen, ja nyt Sinettiseura-palkinto saa jatkoa Vuoden Tähtiseura -palkinnosta. Palkinnon voittava seura saa 5 000 euron ja 14 muuta seuraa 1 000 euron suuruisen kannustuspalkinnon. Palkitsemisella halutaan edistää jokaisen lapsen mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti ja nostaa esille sitä valtakunnallisesti arvokasta työtä, jota suomalaisissa urheiluseuroissa tehdään.

Tähtiseuroja edeltänyt Sinettiseura-toiminta alkoi vuonna 1992. Yli 600 Sinettiseuraa olivat lasten ja nuorten urheilun laatuseuroja, joiden toimintaa määrittivät yhdessä asiantuntijoiden kanssa laaditut kriteerit. Näiden nykyisten Tähtiseurojen työ perustuu lapsen kasvun ja kehityksen tukemiseen sekä kokonaisvaltaiseen seuratoiminnan kehittämiseen.

Konkreettisia tuloksia jo muutamassa vuodessa

Olympiakomitea pitää Gasumin tukea merkittävänä työlleen urheiluseurojen toiminnan tukemisessa. Urheiluseuratoiminta on Suomen suurin vapaaehtoistyön kohde, mutta se jää usein hieman piiloon. Gasumin avulla Olympiakomitea on voinut nostaa tätä näkymätöntä työtä esille ja tarjota samalla lapsille lisää iloa ja liikettä. Yhteensä Gasumin stipendejä on jaettu jo 45 urheiluseuralle ympäri Suomen.

"Hieno konkreettinen esimerkki kumppanuuden tuloksista on 5000 euron stipendillä vuonna 2016 palkittu SB Vantaa, joka teki palkinnon avulla päiväkotikiertueen, jossa lapset pääsivät kokeilemaan salibandyä ja tutustumaan paikalliseen harrastustoimintaan. Lisäksi seura käynnisti nuorille ohjelman, jossa nuoret pääsivät ottamaan ensiaskelia valmentajina ja ohjaajina. Ohjaaminen on nuorille arvokasta kokemusta myös työelämää ajatellen. Seurat ovat Gasumin kannustuspalkinnoista erittäin otettuja, sillä pyyteettömästä työstä saatu ulkopuolisen kiitos lämmittää kovasti. Jokaiselle palkintoeurolle löytyy varmasti myös käyttökohde, " kertoo Olympiakomitean liikunnan kumppanuuksista vastaava Mikko Selin.

"Lasten ja nuorten liikunnan tukeminen stipendein koetaan Gasumissa yhteiseksi sydämen asiaksi. Monipuolisen harrastamisen, ruohonjuuritason seurojen ja liikunnallisen lapsuuden tukeminen luovat hyvinvointia koko yhteiskunnalle. Olemme tästä yhteistyöstä erittäin ylpeitä", kertoo Gasumin viestintäjohtaja Olga Väisänen.

Yhteisellä kulttuurin asialla

Myös Gasumin ja Savonlinnan Oopperajuhlien yhteistyö jatkuu. Huhtikuussa solmittu uusi kumppanuussopimus on jatkoa vuonna 2014 alkaneelle markkinointiyhteistyölle. Kumppanuusmallin ytimessä ovat suomalaisen osaamisen, taituruuden ja luovuuden kehittäminen sekä kulttuurin ja liike-elämän modernit kohtaamispisteet. Yhteistyön tulokset ilahduttavat kumpaakin osapuolta.

"Gasum valikoitui meille yhteistyökumppaniksi, sillä se edustaa alansa huippua puhtaamman ympäristön edistämisessä. Olemme yhteistyöstä erittäin iloisia. Gasumin tuki on mahdollistanut suomalaisille oopperankävijöille korkeatasoisia elämyksiä maan lupaavimpien nuorten solistien parissa. Yhdessä kumppaniemme kanssa olemme voineet tarjota näille nuorille työkokemusta ja uusia kontakteja kansainvälisesti merkittävällä näyttämöllä," sanoo Oopperajuhlien festivaalijohtaja Jan Strandholm.

Myös Gasumilla kumppanuus kulttuurialalla on koettu erityisen luontevaksi, sillä näennäisesti hyvin eri alojen toimijoilla on yhteneväiset tavoitteet.

"Oopperajuhlat toimivat kansainvälisestikin ainutlaatuisen puhtaan Saimaan luonnon keskellä. Jaamme samat vihreät arvot, ja pyrimme kumpikin edistämään puhtaampaa huomista. Lisäksi tavoittelemme molemmat kansainvälistä kasvua. Me Gasumilla olemme ylpeitä voidessamme edistää suomalaisten nuorten lahjakkuuksien kehitystä ja kansainvälistymistä ja rakentaa suomalaisten toimijoiden tunnettuutta myös ulkomailla," iloitsee Väisänen.

Lisätietoja:
Olga Väisänen, viestintäjohtaja, puh. +358 20 44 78 628, olga.vaisanen(a)gasum.com

Lue lisää