Voisiko sinunkin yrityksesi hyödyntää biokaasua?

Kaasu on aina puhdas, turvallinen ja joustava valinta teollisuuden ja yritysten valmistusprosessien energiaksi. Me autamme löytämään yrityksellesi sopivimman ratkaisun!

Lue lisää

Novitan langat pehmitetään biokaasulla

Korian tehtaalla on jo pitkään panostettu uusiutuvaan energiaan ja energiatehokkuuteen. Tehtaalla on siirrytty käyttämään lankojen viimeistelyvaiheessa kotimaista biokaasua.

Perheyritys

Novita Oy on vuonna 1928 perustettu perheyritys ja Pohjoismaiden suurin käsityölankojen valmistaja.

Käsityöt hellivät aivoja

Suomessa neulotaan todennäköisesti eniten maailmassa asukasta kohden laskettuna. Neulominen ja virkkaus ovat hyvää aivojumppaa, jonka on todettu vähentävän stressiä, kipuja ja masennustakin.

Avainlipun alla

Novitan lankavalikoiman tuotteita vahvistaa Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu.

Pehmoista lankaa

Jokainen Korialla keritty lankakerä kulkee viimeistelyvaiheessa höyryn läpi. Höyry avaa villan kuidut ja tekee langasta kuohkeaa. Vesihöyry on noin 70-asteista, ja sen lämmittämiseen tarvittava energia on kotimaista biokaasua.

Sukat joka suomalaiselle

Korialla, Kouvolan kaupungissa, sijaitsevassa kehräämössä tehdään noin miljoonaa kiloa lankaa eli 10 miljoonaa lankakerää vuodessa. Lankaa syntyy vuodessa niin paljon, että sen voisi kiepauttaa maapallon ympäri parikymmentä kertaa tai neuloa jokaiselle suomalaiselle sukkaparin.

18.12.2017

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Kaasuratkaisut voivat hillitä ilmastonmuutosta merkittävästi

Ilmastonmuutoksen torjunnassa ei voida enää odottaa – päätöksiä ja konkreettisia toimia tarvitaan heti. Kaasuratkaisuilla on muutoksessa tärkeä rooli.

Lue lisää
Pirkka-jäätelöä tehdään biokaasulla
ASIAKASTARINA

Pirkka-jäätelöt kiertotalouden asialla

Päivittäistavarakauppojen hävikki on merkittävä biojätteen lähde. Kun virrat ohjataan biokaasun tuotantoon, saadaan energia talteen ja hyötykäyttöön.

Lue lisää
Eerola-yhtiöt kiertotalouden ytimessä
ASIAKASTARINA

Eerola-yhtiöt käyttävät ja tuottavat biokaasua

Ravintoloiden rasvakaivoihin kertyvä jäte muuntuu biokaasuksi, jota hyödynnetään edelleen Eerola-yhtiöiden jäteautoissa.

Lue lisää