Voisiko sinunkin yrityksesi hyödyntää biokaasua?

Kaasu on aina puhdas, turvallinen ja joustava valinta teollisuuden ja yritysten valmistusprosessien energiaksi. Me autamme löytämään yrityksellesi sopivimman ratkaisun!

Lue lisää

Kouvolan Lakritsi: uusia innovaatioita hyvällä omalla tunnolla

Kouvolan Lakritsin historia on monivaiheinen. Yritys toimi alkujaan Viipurissa ja valmisti limonadia. Lakritsia on tehty yli 70 vuotta, nykyisellä reseptillä vuodesta 1960. Kouvolan Lakritsi on maailman ainoa valmistaja, jossa lakritsipiiput tehdään yhä käsin. Vuodessa niitä syntyy miljoona kappaletta.

Lakritsitehtailija Timo Nisula haluaa tehdä Kouvolasta maailman lakritsipääkaupungin. Ja keino siihen on tehdä kaikkein parasta lakritsia ja kehittää ennennäkemättömiä lakritsituotteita. Kouvolassa on kehitelty muun muassa habanerochililakritsi, merisuolalakritsi ja pehmeä, gluteeniton lakumakeinen.

"Lakumakeinen sulaa suuhun kuin suklaa, joten siitä saa kokonaisvaltaisen makuelämyksen. Pektiini ja lakritsi hylkivät toisiaan, siksi kukaan ei ole aiemmin tehnyt vastaavaa", Nisula sanoo.

"Lakritsi ei ole mikään nallekarkki. Siitä joko pitää tai ei."

Helpoin tapa vaikuttaa ympäristöön

Kouvolalainen lakritsi syntyy 1 200 litran keittimessä, jossa melassi, siirappi, sokeri, jauhot ja lakritsiuute muhivat kolme tuntia. Kun massa on valmista, se muovataan kiekoiksi, piipuiksi ja makeisiksi, jotka siirretään yöksi uuniin kuivumaan. Lakritsi on tuoreena ruskeaa, mutta muuttuu noin viikossa mustaksi.

Kouvolan Lakritsin keitin ja uunit lämpiävät Gasumin suomalaisella biokaasulla, kuten koko rakennuskin.

"Vaihdoimme muutama vuosi sitten koko tuotannon biokaasulle. Kasvihuonepäästömme vähenevät 128 tonnia vuodessa. Biokaasu maksaa enemmän kuin maakaasu, mutta se on helpoin tapa todella vaikuttaa ympäristöön. Mielellään maksetaan se ja vietetään yksi uneton yö vähemmän", Timo Nisula kehuu.

11.9.2018

Kouvolan Lakritsi: Miksi biokaasu?

Tutustu myös näihin
Content image

Kahvia uusiutuvalla energialla

Vuodesta 2015 lähtien Suomen suosituin kahvi on Vuosaaressa paahdettu kotimaisella ja uusiutuvalla biokaasulla.

Lue lisää
Fazerin vierailukeskus lämpenee biokaasulla

Kotimainen biokaasu sopii Fazerin arvoihin

Fazerille kotimaisuus ja vihreät arvot ovat tärkeitä. Vantaalla sijaitseva vierailukeskus lämpenee yrityksen omasta hävikistä tuotetulla biokaasulla.

Lue lisää
Content image

Glava ja Gasum: vastuullista kumppanuutta vuosikymmenen ajan

Norjalainen teollisuusyhtiö on tehnyt LNG:n avulla tuotantoketjustaan vastuullisemman. Glavan ja Gasumin kumppanuus alkoi yli 10 vuotta sitten, kun yksi Norj...

Lue lisää