Content image

Ville Pesonen

johtaja, energiamarkkinapalvelut
p. 040 558 7890
ville.pesonen@gasum.com 

Tänä päivänä Gasum myy sähköjohdannaisia ja fyysistä sähköä sekä tarjoaa asiakkaille:

 • sähkömarkkinoiden salkunhallinta- ja meklarointipalvelut

 • tasepalvelut fyysisen sähkön tukkumarkkinoilla

 • valvomopalvelut 24/7 sähkötaseen hallintaan ja sähkön hinnan optimointiin

 • kysyntäjoustopalvelut sähkön kulutuksen optimointiin

 • päästöoikeuskaupan asiantuntijapalvelut

 • sähkön alkuperätakuut

 • energiamarkkinoiden ohjelmistoratkaisut

 • asiantuntijatukea ja mahdollisuutta osallistua tuulipuistohankkeisiin.

 

Lue lisää 

Kaasuyhtiöstä laaja-alaiseksi energiamarkkinoiden asiantuntijaksi

Enegian osto vuonna 2018 avasi Gasumille portit sähkömarkkinoille. Perinteisestä kaasuyhtiöstä on kuoriutunut täysiverinen energiayhtiö, joka auttaa asiakkaitaan laaja-alaisesti energiaan liittyvissä kysymyksissä. 

Yksi tie voi johtaa toiseen. Näin voi kuvata matkaa, joka johti Gasumin sähkömarkkinoille. Energiamarkkinapalveluiden johtaja Ville Pesonen kertoo kaiken kiteytyvän tänä vuonna avautuneita kaasumarkkinoita edeltävään aikaan.

”Mietimme millaisia palveluita kaasuasiakkaamme jatkossa tarvitsevat ja kuinka voisimme olla enemmän avuksi muuttuvassa maailmassa. Keskeistä oli, kuinka asiakkaamme hoitavat kaasusalkun- ja riskienhallinnan avoimilla markkinoilla. Kun vastaan tuli tieto, että Enegia eli entinen Energiakolmio on myynnissä, moni palanen loksahti paikalleen”.

Enegian siirtyi Gasumin omistukseen vuonna 2018. Sähkömarkkinoiden salkunhallinnassa aktiivisesti toiminut Enegia taipui Pesosen ajatuksissa yhtä lailla maakaasumarkkinaan. Molemmissa on tavoitteena toimia markkinoilla asiakkaan hyväksi. Yhtiöillä oli myös paljon yhteistä asiakaspintaa.

Energiaan liittyy hinnan lisäksi valtava määrä seurattavia asioita kestävyydestä, saatavuudesta ja kysynnästä aina regulaatioon ja säätilaan saakka. Energiamarkkina-asiantuntijamme seuraavat maailman oikkuja ja tuottavat asiakkaidemme tueksi selkokielistä näkemystä päätöksenteon pohjaksi. 

- Ville Pesonen, energiamarkkinapalveluiden johtaja, Gasum

Sähkömarkkinan hallinta ja sen tarjoaminen palveluna asiakkaille ei riitä Gasumille. Syyskuussa Gasum solmi 10-vuotisen tuulisähkösopimuksen ABO Wind Oy:n kanssa. Kestilään nouseva tuulivoimapuisto alkaa tuottaa sähköä vuonna 2023. Yhdeksän turbiinia tuottaa yhteensä noin 100 gigawattituntia (GWh) sähköä vuodessa.

Pesonen tietää, että tuulivoimahankkeita edeltävät sopimusneuvottelut eivät ole yksinkertaisia. Asiakkaiden kiinnostus uusia tuulivoimahankkeita kohtaan on kova, mutta uusien tuulipuistojen tuotantomäärät ovat usein liian suuria yksittäiselle asiakkaalle.

”Haluamme mahdollistaa kaikkien asiakkaiden pääsyn mukaan tähän kehitykseen. Käymme jatkuvasti läpi käynnistyviä tuulipuistohankkeita. Neuvottelemme ja valitsemme niistä sellaiset, jotka palvelevat asiakkaitamme parhaiten. Toimimme itse asiakkaan vastaosapuolena, mikä tekee asiakkaan elämästä helpompaa”.

Gasumin polku energiamarkkinoiden asiantuntijaksi

 • 8/2018 Gasum ostaa energiamarkkinapalveluita tarjoavan Enegian. Kaupan myötä Gasumille siirtyy Enegian laaja asiakaskunta.

 • 2/2020 Gasum liittyy pohjoismaisen sähköpörssin Nasdaq OMX:n jäseneksi. Tämä mahdollistaa Gasumille suoran kaupankäynnin sähköjohdannaisten markkinoilla.

 • 4/2020 Gasum laajentaa salkunhallintapalveluiden tarjonnan Ruotsiin.

 • 9/2020 Gasum solmii pitkäaikaisen tuulisähkösopimuksen ABO Windin kanssa.

 • Vuodesta 2023 lähtien Gasum alkaa myydä asiakkailleen Kestilässä tuotettua uusiutuvaa tuulivoimaa.

Lue lisää energiamarkkinapalveluista 

30.11.2020

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Gasum auttaa navigoimaan energiastrategioiden viidakossa

Tämänpäiväisessä jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä on yhä riskialttiimpaa jättäytyä pelkästään yhden energialähteen varaan. Energialähteiden...

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Joutsenmerkki kertoo biokaasun kestävyydestä

Biokaasu on ainoa Suomessa käytössä oleva polttoaine, jolle on myönnetty Joutsenmerkki. Joutsenmerkki on pohjoismainen ympäristömerkki, joka takaa, että...

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Sopiiko biokaasu yrityksesi energiaratkaisuksi?

Biokaasu on täysin uusiutuva ja kiertotaloutta edistävä vaihtoehto teollisuuden fossiilisille polttoaineille. Sen valmistuksessa jätteet muutetaan energiaksi...

Lue lisää