Alkuperätakuut tulossa myös kaasuun ja lämpöön

Juuri nyt ajankohtaista ovat myös kaasun ja lämmön alkuperätakuut. Alkuperätakuisiin liittyvä lakimuutos uusiutuvan energian direktiivi on EU-tasolla uusittu ja nyt mukana ovat ensimmäistä kertaa myös kaasun ja lämmön alkuperätakuu. Laki astuu voimaan vuonna 2021.

Content image

Mervi Leskinen

salkunhoitaja, energiamarkkinapalvelut
p. 050 571 3995
mervi.leskinen@gasum.com

Sähkön alkuperätakuut kertovat aidosti vastuullisista valinnoista

Sähkön alkuperätakuiden parissa työtä tekevä Gasumin salkunhoitaja Mervi Leskinen tykkää työstään ja asiakkaistaan, sillä hän tietää tekevänsä todennetusti tärkeää, yhteisen tulevaisuutemme kannalta merkittävää työtä.

Nykypäivän kuluttajat osaavat vaatia läpinäkyvyyttä käyttämiltään tuotteilta ja palveluilta. Siksi vastuullisuus on sisäänrakennettu yhä useampien yritysten brändifilosofiaan.

Tämän tietää myös uusiutuvan energian asiantuntija, Gasumin salkunhoitaja Mervi Leskinen.

”Enää yritykset tai muut palveluntarjoajat eivät voi vain väittää olevansa toimijoina vastuullisia. Heidän on pystyttävä myös osoittamaan se konkreettisin teoin”, hän kertoo.

Jyväskylän Lutakossa, Jyväsjärven kuvankauniissa maisemissa työskentelevä Leskinen tekee päivittäin töitä vastuullisempia valintoja konkretisoidakseen. Jos asiakas haluaa ostaa uusiutuvaa sähköä ja varmistaa, että sitä myös saa, sähkön alkuperätakuut ovat hyvä ratkaisu. 

”Sähköverkossa kaikki sähkö, vihreä ja niin sanottu normaali, menee sulavasti sekaisin. Alkuperätakuujärjestelmän avulla sähkön ostajat ja kuluttajat voivat luottaa siihen, että sähkön alkuperä on varmennettu”, kuvaa Leskinen.

Asiakkaalla valtavasti valinnanvaraa

Asiakkaina Leskisellä on paitsi sähkön kuluttajia myös sähkön tuottajia pienistä suuriin ja kaupallisista yrityksistä julkisen puolen toimijoihin. Alkuperätakuun voi hankkia niin jatkuvaan tuotantoon tai toimintaan kuin vaikkapa yksittäistä tapahtumaa varten.

Moni haluaa viestiä konkreettisista teoistaan ympäristön hyväksi. Lain mukaan ilman alkuperätakuuta ei voi kertoa käyttävänsä uusiutuvaa energiaa.

”Asiakkaamme voivat valita todella tarkasti, minkälaista uusiutuvaa energiaa he haluavat alkuperätakuullaan varmistaa. Yksi haluaa ylipäätään uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä, toinen nimenomaan joltakin tietyltä laitokselta, tiettynä ajanjaksona tuotettua energiaa. Valinnanvaraa on paljon”, Leskinen kiteyttää.  

Matematiikanopettaja salkunhoitajana

Leskisen työnkuvaan kuuluu tiedon etsiminen, prosessointi ja esimerkiksi lainsäädännön muutoksien seuraaminen asiakasta varten. Työn ytimessä ovat kuitenkin nimenomaan asiakkaat, joita Leskinen kehuukin vuolaasti.

”Työssäni ehdottomasti parasta ovat ihmiset, eli tietysti hauskat ja fiksut työkaverit, mutta ennen muuta asiakkaat, joiden kanssa on todella hyvä ja helppoa tehdä töitä.”

Itseään Leskinen kuvailee helposti lähestyttäväksi ja ratkaisukeskeiseksi ihmiseksi.

”Pienellä kynnyksellä saa ja pitääkin olla yhteydessä. Yhdessä olemme aina keksineet ratkaisut oikeastaan minkälaiseen ongelmaan tahansa!”

Matematiikanopettajaksi valmistunut Mervi Leskinen ei ole valmistumisensa jälkeen opettajan töitä tehnyt. Alavalinta ei kuitenkaan kaduta, päinvastoin. Hän lähtee töihin joka päivä mielellään, sillä työ on paitsi mielekästä ja merkityksellistä myös aidosti hauskaa.

”Työnkuvaani kuuluu jatkuva hereillä olo. Se on haastavaa mutta myös todella palkitsevaa. On hienoa tehdä töitä luonnon säästämiseksi ja yhdessä se on vielä mukavampaa”, Leskinen vakuuttaa.

Hanki maksuton oppaamme sähkön alkuperätakuista

Lataa maksuton opas sähkön alkuperätakuiden hankinnasta täyttämällä tilauslomake. Oppaasta saat lisätietoa miten alkuperätakuut hankitaan? Kuinka paljon alkuperätakuita yritykseni tarvitsee? Millaisia alkuperätakuita on saatavilla yritykselleni? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen löydät vastauksen oppaastamme!

Voit myös jättää meille suoraan tarjouspyynnön, ja asiantuntijamme ovat sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Katso videolta lisää Mervi Leskisen ajatuksia työstään!

22.10.2020

Sähkön alkuperätakuut kertovat aidosti vastuullisista valinnoista