Trading-toiminto Gasumilla
Trading-toiminnon laaja verkosto ja markkinapaikkojen määrä mahdollistaa pääsyn parhaille hinnoille.
Kaupankäynti finanssituotteilla
maakaasun hub-indekseihin sidotuilla finanssituotteilla (TTF, THE, NBP, GetBaltic)
fyysisesti toimitetuilla kaasutuotteilla
LNG-toimituksilla
päästöoikeuksilla (EUA)
öljyjohdannaisilla (Brent, Propane) sekä sähköjohdannaisilla
fyysisesti toimitetuilla sähkötuotteilla.
Trading pyrkii tulevaisuudessa laajentumaan Keski-Euroopan markkinoille Saksaan, Hollantiin ja Belgiaan.
12.05.2021
Trading-toiminto vastaa Gasumin tuotteiden hinnoittelusta, kaikkien finanssituotteiden kaupankäynnistä sekä myös maakaasun myynnistä koko Gasumin tasolla Pohjoismaissa ja Baltiassa. Kun asiakas tarvitsee liiketoiminnalleen ympäristöystävällisiä, hintaoptimoituja ja kokonaisvaltaisia energiaratkaisuja, Trading auttaa näiden räätälöinnissä vankalla osaamisellaan.
Gasumin asiakkaille Trading-toiminta näkyy kilpailukykyisenä hinnoitteluna kaikissa yrityksen tarjoamissa tuotteissa, joka näkyy parempina tuotehintoina. Prosessit pyritään automatisoimaan mahdollisimman pitkälle, jotta asiakkaan saama tuote tai palvelu olisi mahdollisimman tehokas.
”Kilpailuvalttinamme on erittäin kokenut ja osaava henkilöstömme, joka pystyy myös räätälöimään tuoteratkaisuja, jotka parhaiten sopivat asiakkaan tarpeisiin”, sanoo Gasumin trading-palveluista vastaava johtaja Jouni Liimatta.
Trading-toiminnon laaja trading-vastapuolien verkosto ja markkinapaikkojen määrä mahdollistaa pääsyn parhaille hinnoille. Trading käy kauppaa sekä maakaasun hub-indekseihin sidotuilla finanssituotteilla (TTF, THE, NBP, GetBaltic) että fyysisesti toimitetuilla kaasutuotteilla. Lisäksi Trading käy kauppaa LNG-toimituksilla, päästöoikeuksilla (EUA), öljyjohdannaisilla (Brent, Propane) sekä sähköjohdannaisilla että fyysisesti toimitetuilla sähkötuotteilla.
Trading pyrkii tulevaisuudessa laajentumaan Keski-Euroopan markkinoille Saksaan, Hollantiin ja Belgiaan. Pyrkimyksenä on auttaa pohjoismaisia, globaalisti operoivia asiakkaita heidän energiamarkkinatarpeissaan myös näiden Keski-Euroopan toiminnoissaan.
”LNG on jo globaali markkina, ja tällä markkinalla pystymme tuomaan lisähyötyjä asiakkaillemme Itämeren alueen lisäksi myös globaalisti. LNG:n merkitys energiamarkkinassa tulee kasvamaan”, Liimatta toteaa.
Hiilineutraaliuteen pyrkiminen on kiistaton megatrendi ja yhä useampi yritys hakee ympäristöystävällisempiä energiaratkaisuja liiketoiminnalleen.
”Pystymme vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin kokonaisvaltaisesti energiamarkkinaan liittyen. Yhä suurempi osa tuotteistamme edustaa ympäristöystävällisempiä energiamuotoja. Pystymme tarjoamaan biokaasutuotteita, päästöoikeuksia ja alkuperätakuita, joilla varmistetaan, että asiakkaiden hiilijalanjälki tulee mahdollisimman pieneksi. Pyrimme auttamaan asiakkaita kohti hiilineutraalia energianhankintaa. Näen biokaasun ympäristöystävällisenä ja hiilineutraalin energiavaihtoehtojen megatrendinä, jonka merkitys tulee myös kasvamaan jatkossa”, Liimatta sanoo.
Gasum tuottaa ympäristöystävällistä biokaasua Suomessa ja Ruotsissa. Tämän lisäksi yritys kehittää uutta tuulivoimatuotantoa. Näiden tekijöiden avulla Gasum kykenee rakentamaan räätälöityjä ratkaisuja, jotka palvelevat asiakkaan koko arvoketjua. Nämä voivat liittyä logistiikkaratkaisuihin, tarjoamalla biokaasua henkilöajoneuvoliikenteeseen ja raskaaseen liikenteeseen sekä laivoille merenkulkuun. Mikäli kyseessä on teollisuustoimija, sama asiakas saattaa tarvita puhtaampaa ratkaisua myös energiatarpeisiinsa.
”Pystymme kattamaan asiakkaan koko energiantarpeen. Raaka-aineesta ja siihen liittyvästä logistiikasta tuotantovaiheeseen ja tuotteen toimitukseen. Pystymme auttamaan koko ketjun osalta niin, että asiakas kykenee toimimaan energiaratkaisujensa osalta ympäristöystävällisemmällä tavalla”, Liimatta sanoo.
Kaasumarkkinoiden avauduttua Suomessa vuoden 2020 alussa aiemmin kohtuullisen stabiilit hinnat siirtyivät huomattavasti volatiilimpaan hintajärjestelmään. Markkina liikkuu linjassa sen kanssa mitä tapahtuu globaalisti. Haasteena asiakkaiden kannalta on se, että kaasun hinnan ennustettavuus on hieman aiempaa vaikeampaa. Näin ollen myös riskienhallinnan merkitys on kasvanut.
”Näemme, että kaasusalkun hoito ja riskienhallintapalvelu tulevat olemaan asioita, jotka vaikuttavat asiakkaiden kaasunostopäätöksiin ja siksi olemme myös Gasumilla rakentaneet näitä palveluja. Näiden palvelujen avulla kyetään poistamaan hintojen volatiliteettia sekä tekemään hintaliikkeistä ennustettavampia”, Liimatta kertoo.
Lue lisää yhtiön muista tarjoamista energiamarkkinapalveluista täältä >