Kiinnostaako kaasuautoilu?

Miksi valita kaasuauto? Millä automerkeillä on kaasuautomalleja? Missä voin tankata? Miten kaasuautoa verotetaan? Lue lisää olennaista tietoa kaasuauton hankintaoppaasta.

 

Tutustu

Autoala kulkee ympäristötietoisella kasvukäyrällä

Jaa:

Autotalo Laakkosen bio- ja maakaasua käyttävien automallien valikoima on edustava ja laajenee koko ajan. Kiinnostus vaihtoehtoisiin käyttöenergioihin kanavoituu kiihtyvänä kysyntänä ja kauppoina.

Kaasuautojen ympärillä käy yhä kovempi kuhina. Menossa on myynnin osalta kaikkien aikojen ennätysvuosi, ja parempaa on luvassa. Tähän saakka yritykset ovat kantaneet päävastuun kaasuautoilun yleistymisestä, mutta yksityiset kuluttajat astuvat nyt väkevämmin esiin. Ympäristöystävällisyys, taloudellisuus ja biokaasun käyttömahdollisuus puhuttelevat autoilijoita.

Laakkonen, johon kuuluvat Autotalo Laakkonen Oy ja Veljekset Laakkonen Oy, edustaa Suomessa useita tunnettuja automerkkejä. Niiden mallistosta löytyy monia vaihtoehtoja, jotka mahdollistavat bio- ja maakaasun käyttämisen. Aluejohtaja Harri Pasanen Jyväskylästä on havainnut lähiaikoina kiinnostuksen huomattavan kohoamisen.

Tällä hetkellä asiakkaamme ovat hyvin kiinnostuneita vaihtoehtoisista energiamalleista, joista kotimainen ja usein paikallinen biokaasu herättää erityisesti lämpimiä tunteita.

Jaa: 


Laakkonen on Pasasen mukaan vastannut kasvavaan kysyntään kaasuautojen saatavuutta parantamalla. Siinä on ollut alueellisia painotuksia, sillä tankkausasemaverkosto on ohjannut kiinnostuksen kohdistumista. Jakelupisteiden voimakas lisääntyminen näkyy välittömästi automyynnin markkinoinnissa.

– Sosiaalinen media on ollut tässä mielessä hyvin onnistunut kanava. Eri toimijat ovat olleet hyvin aktiivisia, ja biokaasuautoilua on viety eteenpäin laajana rintamana.

Kaasuautojen valikoimiin panostetaan

Kaasuautomallisto soveltuu kaikille, sillä kahta polttoainetta hyödyntävä moottori mahdollistaa todella pitkän toimintamatkan. Esimerkiksi Škoda Octaviassa on 15 kilon kaasutankki ja 50 litran bensiinisäiliö, jolloin auton toimintamatka on ajo­tavasta riippuen jopa 1 300 kilometriä.

Audi, Opel, SEAT ja Škoda ovat eurooppalaisia automerkkejä, joista jokainen marssittaa myyntirivistöön useita kaasukäyttöisiä malleja. Opel tarjoaa tutuista Astrasta, Zafirasta ja Combo Vanista kaasuversiot, joita markkinajohtaja Škodalla edustavat Octavia ja Citigo.

Markkinointijohtaja Tea Koivisto nostaa esiin Audin A3 Sportback- ja A4 Avant g-tron -mallit, jotka puristavat hiilidioksidipäästöt 100 gramman tuntumaan kilometriltä ja jopa sen alle. SEATilla puolestaan on iskeä viivalle markkinoiden laajin bio- ja maakaasuautomallisto Suomessa. Koivisto ja Pasanen näkevät kaasuautoilun tulevaisuuden hyvin valoisana.

– Me uskomme Laakkosella vahvasti siihen, että kaasuautot ovat yksi merkittävä mahdollisuus vaikuttaa ympäristötavoitteiden täyttymiseen. Niinpä näemme reilusti nousevia kasvukäyriä lähivuosien kaasuautomyynnissämme.

14.12.2017

Tutustu myös näihin
Content image
ARTIKKELI

Liikenteen päästöt täytyisi saada kuriin heti

Liikenne on avainasemassa, kun halutaan torjua ilmastonmuutosta ja vähentää terveyttä vaarantavia päästöjä.

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Kaasu, uusiutuva diesel vai sähkö?

Liikenteestä syntyviä päästöjä tulisi pienentää jopa 50 % 2030 mennessä. VTT:n Juhani Laurikko listaa kaasun, uusiutuvan dieselin ja sähkön plussat ja miinukset

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Leikkaa logistiikan päästöjä 20–90 % – suosi kaasua 2021

Suomi aikoo leikata kasvihuonekaasupäästöjä 50 % vuoteen 2030 mennessä. Raskas liikenne muodostaa 33 % tieliikenteen päästöistä. Edessä on iso tehtävä.

Lue lisää